Klik hier voor het PADI Webinar archief - allerlei opgenomen webinars komen hier online!Schrijf je hier in om een PADI Webinar te volgen -gratis online training over allerlei onderwerpen!Meld je aan voor de PADI Pro Nieuwsbrief en ontvang zo altijd het laatste nieuws!Volg ons via RSS Feed en blijf op de hoogte van de laatste updatesLike ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste updatesVolg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste updates Wordt Buddy via Project Aware en steun het juiste doel!

zaterdag 28 april 2012

Enjoy Diving Nederland zet de volgende stap!

Al een poosje was ik op de hoogte van de activiteiten van William Verkennis (SHD Grafimedia), Roel Mertens (Paulussen Advocaten) en Gust Sterkens (Lijmbouw). Samen staan zij aan de basis van Enjoy Diving Nederland, een groep enthousiaste PADI Pros, die geloven in kwaliteit en plezier binnen onze duiksport. Zo hebben zij bij Resort Marina Oolderhuuske in Roermond,  de beschikking over een verwarmd binnenzwembad en een eigen buitenwater locatie. De buitenlocatie is een klein afgeschermd gedeelte d.m.v. een ballenlijn van de Zuidplas, zodat er geen gevaar kan ontstaan voor de duikers door zeil- en motorboten. Ik ben dan ook blij en verheugd, dat Enjoy Diving Nederland de status van PADI Resort heeft aangevraagd en gekregen. Op deze manier heeft Roermond en omstreken er een prachtige nieuwe officiële PADI locatie bij, die veel duikers plezier zal gaan brengen. Let wel, het is belangrijk om een afspraak te maken als je daar wilt gaan duiken. Deze exclusiviteit en persoonlijke aandacht is één van de redenen waarom Enjoy Diving zo succesvol is gebleken!


Wij willen via deze weg William, Roel, Gust en de complete staf van Enjoy Diving Nederland welkom heten als lid van de PADI Retail & Resort Association en wens hen veel succes bij het opleiden van nieuwe duikers.

Klik hier om naar de website van Enjoy Diving Nederland te gaan

vrijdag 27 april 2012

Discovery Divers gaat All you can dive....!


Op 12 mei 2012 vindt in Reeuwijk het "All You Can Dive event 2012" plaats. Samen met de grootste duikmateriaal leveranciers, bekende Nederlandse Onderwaterfotografen en PADI verzorgt o.a. Discovery Divers een fantastisch dag. Deze dag staat in het teken van allerei activiteiten. Eén daarvan is een Go Pro event waar veel informatie te krijgen is over de professionele opleidingen binnen ons PADI systeem. Al met al een dag om in je agenda op te nemen!

Klik hier voor meer informatie.

Dutch Dive Academy gaat 100% Aware!

Edwin van Weert (eigenaar en PADI IDC Staff Instructor) is al jaren overtuigd van het belang van Project Aware. Toen wij recentelijke hierover spraken gaf hij aan dat hij iets wilde gaan doen voor het Aware programma. Het upgraden van zijn eigen duikcentrum naar een volwaardig lid van de PADI Retail & Resort Association en meteen ook meedoen aan het 100% Aware programma was eigenlijk een logische stap voor hem. Daarnaast valt het op dat meer leden mee gaan doen aan dit 100% Aware programma en draagt dit bij aan een positieve image naar buiten toe.


Edwin, ik wil jou en je staf  bedanken voor jullie deelname aan het 100% AWARE programma.


Edwin, ook jullie maken nu het verschil!

Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

Klik hier om naar de website van Dutch Dive Academy te gaan

donderdag 26 april 2012

Kontiki heeft een facelift ondergaan!

Hans Hijlkema en de staf van Kontiki Diving uit Zuidbroek hebben de laatste weken aardig de handen uit de mouwen gestoken en het gehele interieur van de winkel eens flink onder handen genomen. Het resultaat mag er wezen en de winkel ziet er tip top uit. Een goed verzorgde winkel is de eerste indruk die je bij een klant achterlaat en deze kan van onschatbare waarde zijn bij het opbouwen van een gezonde relatie.

Ik wil via deze weg Hans en de staf feliciteren met het prachtige resultaat!

Klik hier om naar de website van Kontiki Diving te gaan

Wil je PADI Full Face Mask Distinctive Specialty Instructor worden?

Ik krijg de laatste tijd steeds meer vraag naar de PADI Full Face Mask Specialty. Nu is deze specialty alleen beschikbaar als Distinctive Specialty. Om hieraan tegemoet te komen, hebben fabrikanten een mooie Specialty Instructor outline geschreven, maar om in aanmerking te komen voor het toekennen van deze Distinctive specialty moet je training volgd hebben bij een erkende PADI Full Face Mask Distinctive Specialty Instructor Trainer.

Nu is mijn verzoek aan jullie het volgende. Ik probeer uit te vinden hoe deze opleiding leeft binnen onze markt. Daarvoor heb ik twee enquetes online gezet in de rechterkantlijn. Ik stel het zeer op prijs als jullie deze zouden willen beantwoorden!


1. Is er vraag bij de PADI Instructors naar deze PADI Full Face Mask Distinctive Specialty?

2. Heb je interesse om PADI Full Face Mask Distinctive Specialty Instructor te worden?

Als laatste vraag ik de PADI Course Directors in Nederland en Vlaanderen om mij een mail te sturen als zij interesse hebben in een Trainer opleiding, die hen in staat stelt om in de toekomst deze Specialty Instructor cursus te gaan onderwijzen? De opzet van het trainer programma is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Voor mij is het simpel: mocht de interesse bij de Course Directors voldoende zijn, dan ga ik aan de slag om deze opleiding voor hen te realiseren. De eerste verkennende gesprekken daarover hebben vandaag al plaats gevonden en waren uiterst positief.

De enquetes staan tot 1 juni online en daarna ga ik kijken wat het vervolgtraject gaat worden. Het is dus aan jullie om te laten zien of mijn inspanningen voor het opzetten van een dergelijke opleiding noodzakelijk zijn.

Bij voorbaat dank voor jullie deelname!

Wordt vervolgd...

Iets om rekening mee te houden!

De oude versie van het PIC Online systeem is nu uitgeschakeld en niet meer beschikbaar! Alle actieve Pros en PRRA leden moeten nu de de laatste vernieuwde versie gebruiken. Deze is toegankelijk via de nieuwe PADI Pros site.
Mocht je toch naar de oude versie gaan, dan verschijnt er een mededeling met een link, die je doorverwijst naar de nieuwe pros site login. Zodra daar ingelogd, kom je dan direct op de vernieuwde versie van ons PIC Processing center. Succes!

woensdag 25 april 2012

De prognose van Product Development!

Wij krijgen regelmatig klachten dat sommige items verouderd zijn. Denk bijvoorbeeld aan het OWD examen. Daar staat nog steeds "buddy breathen"in. Nu weten wij allemaal dat deze vaardigheid al lang naar het PADI Museum verbannen is en achter glas staat, met een bordje erbij "Hoe wij het vroeger deden in geval van een geen lucht situatie".

Nu is het zo dat al deze updates eerst aangepast worden in onze orginele Engelse uitvoeringen van alle lesmaterialen. Daarna worden zij gecontroleerd, nog eens gechecked, getest in de praktijk en daarna pas, als blijkt dat alles in orde is, weer op de markt gebracht. Pas dan gaat het vertaling traject in werking gezet worden. Op vragen wanneer dan zo'n nieuw product beschikbaar wordt via de officiële kanalen kan alleen maar een prognose gegeven worden aan de hand van de informatie, die wij vanuit Amerika mogen ontvangen. Prognoses kunnen veranderen en dat gebeurt in de praktijk dan ook vaak!

Het beste is bij het aanschaffen van dergelijke updates, dan ook te wachten totdat het officiële product ook daadwerkelijk gelanceerd wordt via onze officiële kanalen.

Om een voorbeeld te geven betreffende het vernieuwde PADI Open Water Diver Examen version 3.06 is de prognose dat deze beschikbaar komt aan het einde van de maand Mei. Maar dit is dus niet een feit!! Het is pas een feit als gebleken is, dat hij er daadwerkelijk is....

Als je begrijpt wat ik bedoel.....

Marco Pot gaat kansarme kinderen een kans geven!

Marco Pot (PADI Master Instructor) heeft een project op gestart om kansarme kinderen een kans te geven hun droom om te leren duiken uit te zien komen. Dergelijke initiatieven dragen bij aan een positieve image van onze sport en PADI organisatie.

Via deze weg wil ik Marco bedanken en succes wensen met de uitvoering van zijn project. Wil je meer weten over zijn project kan kun je hier naar de website van Marco gaan.

Betreffende duikkeuringen kreeg ik deze mail...!

Van Bram Querido ontving ik de volgende mail. Ik denk dat deze de moeite waard is om met jullie te delen!

Ik heb net de webinar Arbowetgeving en de duikindustrie gevolgd.
Mijn complimenten.

In een van de slides staat een verwijzing naar www.duikkeuringen.nl.
Dat domein bestaat niet. Op www.duikgeneeskunde.nl staan de officieel geaccrediteerde Nederlandse sportduikerartsen. Ik heb als sportduikerarts al eens een lezing van het Ministerie + politie hierover gevolgd. Belangrijk is de regel dat de instructeur fysiek en mentaal in fit moet zijn om les te geven. Er worden dus andere (medische) eisen gesteld aan een duikinstructeur dan aan een sportduiker.

Met vriendelijke groet,
Bram Querido

dinsdag 24 april 2012

Scuba City in Eindhoven totaal vernieuwd naar de toekomst!

Sinds begin deze maand is Scuba City in Eindhoven verhuist naar een prachtige nieuwe locatie en zijn zij meteen geupgrade van 5 Star DC naar 5 Star IDC. De nieuwe locatie ligt meteen naast de oude en is echt prachtig geworden! Door de samenwerking met DiveStar International aan te gaan verlegd Scuba City ook zijn blik naar het totaal aanbod van PADI opleidingen. In dit kader vindt er ook een Pro Night plaats op vrijdag 25 mei, waar veel informatie te krijgen is over de professionele opleidingen binnen het PADI systeem.

Ik wil via deze Thomas en zijn complete staf feliciteren met hun nieuwe locatie en veel succes toewensen bij hun verdere activiteiten.


Klik hier om naar de website van Scuba City te gaan

maandag 23 april 2012

Iets om rekening mee te houden!

Dinsdag 24 april 2012 om 15.00 (09.00 AM PST) gaat padi.com uit de lucht vanwege een server update. Dit proces zal tenminste 4 uur gaan duren. Gedurende dit update proces zijn de volgende online opties niet beschikbaar:






PIC Online
Student Replacement Card Online
Online Renewals (Member and Stores/Resorts)
Specialty Instructor
Dive Chek
Pro Chek
Shopping Cart
eLearning
Preference Center
EVE transactions
eCard download/updates


Neem bij eventuele noodzakelijke vragen contact op met je consultant via ons kantoor in Hettlingen. Alle contact informatie is links beneden via deze pagina beschikbaar!

zondag 22 april 2012

Waar moet ik mijn PIC nu heen sturen?

Deze vraag krijg ik de laatste tijd regelmatig per mail. Dit is begrijpelijk als er twee PICs in omloop zijn met zowel het adres van ons kantoor in Bristol als in Hettlingen. Het nieuwe adres op de PICs is natuurlijk Bristol, maar je kunt de oude PICs met het Hettlingen adres, gewoon naar Hettlingen opsturen. Deze PICs worden gewoon zoals altijd voor jullie door ons verwerkt. Zodra de oude voorraad op is, zal dit probleem verdwenen zijn.

Gewoon opsturen dus!

donderdag 19 april 2012

Dutch Dive Academy zet de volgende stap!

Sinds vandaag is Dutch Dive Academy uit St. Oedenrode opgenomen in de lijst van PADI Dive Centers. Edwin van Weert (eigenaar en PADI IDC Staff Instructor) is al jaren aan de weg aan het timmeren en vond dat het nu tijd was geworden om de volgende stap te zetten. Edwin beschikt over een een volwaardige eigen locatie, waar duikers zelfs via een buiten vulstation ten allen tijden hun flessen kunnen vullen. Daarnaast is Edwin bezig om het duikcentrum een mooie nieuwe locatie te geven, die nog beter aansluit op de service die hij zijn klanten zo graag levert.

Via deze weg willen wij Edwin en de gehele staf welkom heten als lid van de PADI Retail en Resort Association en wens hun veel succes bij het opleiden van nieuwe duikers.

Klik hier om naar de website van Dutch Dive Academy te gaan

Wanna be a teckie 2012 bij Duikcentrum De Kabbelaar

In de week van 8 juni tot en met 17 juni organiseert Duikcentrum de Kabbelaar diversen Technische opleidingen. Sommige opleidingen duren één dag, andere meerdere dagen. Je bepaalt je eigen unieke leerroute zelf in overleg met je instructeur. Er komen veel verschillende aspecten van het technisch aan de beurt. De PADI en Tec Rec opleidingen zullen ook vertegenwoordigd zijn. Denk hierbij aan EAN, Trimix, Deep Diver en meer.

Ga voor meer informatie naar www.facebook.com/dekabbelaar

woensdag 18 april 2012

Technical Diving College wordt PADI Divecenter!

Gerard van der Kolk, eigenaar en PADI Master Scuba Diver Trainer van Technical Diving College uit Hilversum vond het tijd om de volgende stap te zetten. Duiken is al sinds de jaren '90 zijn passie en vooral het wrakduiken is daar debet aan. Vandaar dat Gerard zich gespecialiseerd heeft in het technische aspect van onze sport.

Maar alles begint bij het opleiden van veilige duikers en aangezien hij zijn eerste slagen onder water via ons PADI systeem geleerd heeft, was zijn keuze om als PADI Divecenter aan de slag te gaan, dan ook makkelijk gemaakt.

Wij willen via deze weg Gerard en zijn gehele staf welkom heten bij de PADI Retail & Resort Association en wensen hen veel succes bij het onderwijzen van de PADI opleidingen in het centrum.

Klik hier om naar de website van Techical Diving College te gaan

dinsdag 17 april 2012

"IK Diving" uit Hengelo gaat 100% Aware & Recreational Facility!

Ivo Kerver, PADI IDC Staff Instructor, liep al langer rond met de gedachte om zijn droom nu maar eens verder uit te bouwen. Na verschillende contacten, waar Ivo en ik veel gesproken hebben over het opzetten van een eigen PADI Recreational Facility, ging de kogel vandaag door de kerk.  Hobby omzetten naar een eigen Facility is altijd een speciaal gevoel en maakt het plaatje compleet.

Ik liep Ivo voor het eerst tegen het lijf in Munchen, waar hij op dat moment zijn Staff opleiding aan het afronden was. Wat meteen opviel was zijn gedrevenheid en liefde voor het vak. Ik ben er zeker van dat Ivo zijn ambities op de juiste manier zal aanpakken en uitdragen.

Daarnaast is het ook prachtig dat Ivo meteen als 100% Aware Facility aan de slag wil. Het ondersteunen van Project Aware is altijd al een belangrijk deel van zijn PADI bestaan geweest en voor hem was het al snel duidelijk dat het starten van een eigen facility, ook het meedoen en ondersteunen van Project Aware zou betekenen.

Ivo, wij heten je welkom bij de PADI Retail & Resort Association en wensen je veel succes bij al je toekomstige activiteiten binnen je Recreational Facility. Daarnaast willen wij je ook bedanken voor je deelname aan het 100% AWARE programma.


Ivo, ook jij maakt nu het verschil!

Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

Klik hier om naar de website van IK Diving te gaan

maandag 16 april 2012

IE Coördinatie verhuist van Hettlingen naar Bristol

Jessica Rich
Marco Cervasi
Vanaf volgende week maandag zal de Instructor Examination coördinatie via ons kantoor in Bristol gaan lopen. Marco Cervasi en Jessica Rich geven dan het stokje over aan Olga Wydmunch. Zowel Marco als Jessica hebben altijd met veel plezier onderdeel uitgemaakt van het Instructor Development team in Hettlingen, maar kiezen om persoonlijke redenen voor een nieuwe toekomst elders. Olga neemt de vrij gekomen positie tijdelijk over totdat de nieuwe IE Coordinator bekend wordt gemaakt. 




Olga Wydmunch is bereikbaar via: 
e-mail: olga.wydmuch@padi.com

Direct: +44 117 300 7345
ma - do: tussen 10.00 en 18.00 uur
vr: tussen 10.00 en 17.00 uur

Ik wil via deze weg Marco en Jessica ontzettend bedanken voor hun super support tijdens mijn vele jaren als Instructor Examiner in Europa en zal hun inzet zeer gaan missen. Ik wens hen veel voorspoed en gezondheid toe in hun nieuwe leven! Daarnaast vraag ik jullie begrip en hulp voor Olga tijdens de overname periode, die gaat gelden voor het beantwoorden van alle vragen die met de IEs te maken hebben. De adresgegevens van Olga staan ook onderaan deze pagina onder Contact informatie vermeld.

zaterdag 14 april 2012

PADI Pro Blog is ook van jullie, dus laat van je horen!

PADI Pro blog is altijd op zoek naar interessant lokaal nieuws.

Of het nu gaat over een opleiding, een evenement of ander speciaal project, alles kan interessant zijn om te delen met je collega's!

Ben je dus een actieve PADI Pro en doe je iets wat PADI positief op de kaart zet, laat het ons dan weten!

Stuur een email met een beschrijving en foto naar padiproblog@gmail.com en wie weet lees je jouw stukje later terug op PADI Pro Blog | Nieuws voor PADI Pros!

Samen ervoor zorgen dat je er trots op kunt zijn, dat je een PADI Pro bent!

Dat is waar PADI Pro Blog  | Nieuws voor PADI Pros voor staat!

vrijdag 13 april 2012

Archief opgenomen Webinars



Mocht je niet in staat zijn geweest om één van de webinars online te volgen, dan heb je hier de mogelijkheid om deze alsnog terug te zien.

Belangrijk is te realiseren dat al deze video's niet in aanmerking komen voor het verkrijgen officiële erkenning voor upgrades, teaching status e.d. Zij zijn alleen online gezet om kennis te kunnen nemen van de inhoud.








2012


ERFI Update 2012







free html visitor counters

Open dag bij de Tuimelaar in Groningen

Op zondag 20 mei 2012 organiseert Duikcentrum de Tuimelaar in Groningen een open dag. Er is die dag van alles te doen op het gebied van presentaties en workshops. Wil je meer weten over allerlei aspecten die je interesseren binnen de duiksport, dan is dit je kans!

Ga hier naar hun website om je aan te melden

woensdag 11 april 2012

Aqua Business Centre heeft het voor elkaar in Almere!

Vanaf 2 april is Aqua Business Centre verhuist naar de J.S. Bachweg 3 te Almere. Het complete PADI 5* duikcentrum , die al 13 jaar gevestigd was op de markerkant, heeft nu haar onderkomen in het zwembad van Almere-Stad. Daar gaan zij ook het restaurant van het zwembad exploiteren! Het duikcentrum is bereikbaar via dit restaurant. Al met al heeft Aqua Business nu een prachtig duikcentrum op een locatie, waar iedere duikinstrukteur alleen maar van kan dromen! Alles op één locatie om de klanten van alle gemakken te bedienen. Wat wil je nog meer!


Wij willen via deze weg Marja en Chris de Vries van harte feliciteren met hun nieuwe duikcentrum!

Ga hier naar hun website voor het laatste nieuws

maandag 9 april 2012

Nu altijd the Responder kunnen lezen!

Vers van de pers: er is nu een optie om via de EFR Pros site gearchiveerde oplages van The Responder in alle talen terug te lezen. Of je nu als EFRI in logged via de EFR Pros site van PADI.com of EFR.com, beide kanalen landen op de openingspagina van de EFR websiste, waar je dan op The Responder kunt klikken om naar het archief te gaan.

Mocht je dus een Responder gemist hebben, dan is er nu altijd een optie om deze als nog te gaan lezen!

Waar wacht je nog op!

donderdag 5 april 2012

Duikvereniging Moby Dick Sneek gaat 100% Aware!

Johan Koopman van Duikvereniging Moby Dick uit Sneek kwam zelf met de vraag wat het 100% Aware programma nu precies in hield. In de vereniging was het belang van Project Aware al lang doorgedrongen en werden de brevetten Aware stijl ook al aangeboden. Maar om Project Aware nog beter te ondersteunen en vooral de aanvraagprocedure nog effectiever te maken, was de keus om mee te doen dan ook al snel gemaakt.

Wij willen via deze Johan en de totale staf van Duikvereniging Moby Dick hartelijke bedanken voor hun deelname aan het 100% Aware programma!

Johan, ook jullie maken nu het verschil!

Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

woensdag 4 april 2012

Lust for Dive gaat 100% Aware!

Eigenaar en IDC Staff Instructor Walter Zevenbergen moest even nadenken en zei toen JA, toen wj hen vroegen, of hij met zijn staf deel wilde gaan nemen aan het 100% AWARE programma.

"Het is vooral de manier hoe dit programma aansluit op ons milieubewust denken en de boodschap, die dit programma naar onze cursisten afgeeft. Project Aware heeft altijd al een speciaal plekje in ons team gehad" liet hij zich met een glimlach ontvallen.

Wij willen via deze weg Walter en de gehele staf van Lust for Dive hartelijk bedanken voor hun deelname aan het 100% AWARE programma.

Walter, ook jullie maken nu het verschil!

Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

maandag 2 april 2012

Voor het geval je met de PADI Tec Rebreather cursus begint!

Blijkbaar is er informatie verspreid, dat de nieuwe Poseidon Software niet geschikt en of geldig is voor onze PADI Tec Rebreather cursus. Poseidon heeft een Software-Upgrade voor Trimix 40 en 48 Deco Trimix. Het klopt dat deze Software niet geldig is voor de Tec Rebreather Trimix cursus binnen ons PADI Systeem.

Maar er komt een andere upgrade van Poseidon. Deze upgrade staat 68m met Trimix toe! Daarom is deze upgrade de juiste software en is hij geldig voor de Tec Trimix Rebreather binnen het PADI systeem. Wanneer precies deze upgrade beschikbaar komt is nog niet duidelijk, maar het zou binnen enkele weken moeten zijn.

Het is maar dat je het weet!

Downloads

* RI&E (voorbeeld)  download
* RI&E (programma)  download

Duikbeurs Antwerpen is promotie voor de duiksport!

Ik was dit weekend op de duikbeurs in Antwerpen en was positief verrast. De locatie is prachtig en voldoet aan alle eisen. Naast de grote zaal met standhouders, was er ook een zaal voor het geven van presentaties. Time to Dive uit Hasselt en Leuven en Cowa Diving uit Antwerpen hielden de eer hoog voor PADI. Ik wil beide duikcentra en hun staf hiervoor hartelijk bedanken. Het zijn leden zoals zij de onze sport en organisatie een stap voorwaarts brengen! Mocht je nog nooit op de beurs in Antwerpen geweest, dan kan ik je hem bij deze ten zeerste aanbevelen. Al met al was het voor mij een vruchtbaar bezoek aan een evenement dat meer aandacht en deelnemers verdient!