Klik hier voor het PADI Webinar archief - allerlei opgenomen webinars komen hier online!Schrijf je hier in om een PADI Webinar te volgen -gratis online training over allerlei onderwerpen!Meld je aan voor de PADI Pro Nieuwsbrief en ontvang zo altijd het laatste nieuws!Volg ons via RSS Feed en blijf op de hoogte van de laatste updatesLike ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste updatesVolg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste updates Wordt Buddy via Project Aware en steun het juiste doel!

vrijdag 20 juli 2012

Duiken voor Kika in Harderwijk!!

Frank Miedema (PADI Master Instructor en eigenaar) van Minke Dive uit Harderwijk mailde ons over zijn event dat plaats gaat vinden op 2 september 2012 in de haven van Harderwijk. Nu is zo'n schoonmaak event al een goed streven op zich, maar dit event is wel heel speciaal omdat het verbonden wordt met "Duiken voor Kika". Door sponsering hopen zij veel geld in te zamelen, die direct ten goede komt aan de stichting Kika (kinderenkankervrij - Giro 8118). 


Hieronder een kopie van de brief die Minke Dive en Adfundum aan alle lokale duikclubs, scholen en verenigingen hebben gestuurd. Wil je op één of andere manier meedoen, als club, school of individuele duiker, meld je hier dan aan via de website Duiken voor Kika. 


Wij zijn er bij! Jullie ook?


Betreft: Uitnodiging "Duiken voor Kika"



Beste collega duikers.


Duiken is veelzijdig. De één die wil zijn brevet om lekker op vakantie te kunnen duiken en de ander is ook nieuwsgierig naar de Nederlandse wateren. Toch is het zo dat duiken vrij onbekend is in Nederland. Mensen die minder bekend zijn met het duiken denken bij duiken vaak aan warme landen, koraalriffen en mooie vissen. Zodra ze horen dat er in Nederland gedoken wordt, komen ze met opmerkingen als “daar is toch niets te zien” of “het is toch veel te koud hier”. Gelukkig hebben we genoeg duikverenigingen in Nederland. En toch missen wie hier iets in. Duikverenigingen in Nederland hebben weinig met elkaar van doen. Ieder gaat zijn eigen gang en er leeft niets of weinig tussen de verenigingen onderling. Minke dive en Adfundum slaan de handen ineen, om hier verandering in te brengen.


In Harderwijk is het al langere tijd een traditie om de haven schoon te duiken. Dit is bij onze verenigingen altijd een gezellige happening met een hapje en een drankje. Maar er lag nog een idee. We willen het schoonduiken van de haven laten sponsoren, zodat we tevens een goed doel konden steunen. Zo hadden we al snel een zee van ideeën, om een evenement te gaan organiseren voor duikers in Nederland. 


Jullie zijn hierbij dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen!! Wij hopen een nieuwe traditie te kunnen opstarten en een leuke dag te hebben met collega duikers. Hieronder staat de verdere informatie beschreven.


Wij hopen jullie 2 september te zien in Harderwijk.
Team “Duiken voor KiKa”


Waarom KiKa?
Om je heen hoor je steeds meer over kanker. Niet alleen in de media maar ook steeds meer in je nabije omgeving wordt je geconfronteerd met de gevolgen van deze vreselijke ziekte. Zeker voor kinderen moet dit een enorme impact hebben.
Terwijl vriendjes en vriendinnetjes zogeloos buiten kunnen spelen, vechten honderden kinderen om ooit weer hetzelfde te kunnen. Wij willen graag een positieve bijdrage leveren voor een kwalitatief betere behandeling en genezing van kinderkanker. Met extra fondsen kan meer onderzoek worden verricht om de genezingskans van kinderkanker verder te laten stijgen.


Hoe halen we geld op voor KiKa?
Al enige jaren doen Minke-Dive en Adfundum mee met project aware (www.projectaware.org). Het doel van dit project is het schoon maken (en houden!) van de wateren. Dit jaar willen wij hierbij graag jullie hulp gebruiken! We worden gesponsord voor elke kilo afval welke we boven water halen, hierbij gaan we het afval wegen per duikvereniging. Neem dus zo veel mogelijk leden mee zodat jouw afvalberg de grootste
wordt!


Hoe komen we aan sponsoren?
Ook hierbij doen we aanspraak op jullie! Na opgeven ontvangen jullie een voorbeeldbrief welke je kunt gebruiken bij het werven van sponsoren.


Wedstrijden?
Als vereniging kan je één (of meerdere) teams opgeven. Elk team bestaat uit acht deelnemers en één official. De wedstrijd bestaat uit vijf onderdelen, waarvan één een groepsopdracht is. De overige vier worden per buddypaar uitgevoerd.
Bij elk onderdeel kunnen er punten behaald worden, het team met de meeste punten zal als winnaar het evenement verlaten. Details van de verschillende onderdelen staan beschreven in de bijlage. Uiteraard kunnen duikers die niet mee doen met de wedstrijden, wel mee doen met het opruimen van de haven!


Waar en wanneer zal “Duiken voor Kika” plaatsvinden?
Het evenement zal plaats vinden op 02-09-2012 i n de oude haven van Harderwijk aan de havendijk (achter de molen).


Hoe geef ik mijn duikvereniging op?
Opgeven kan door het bijgevoegde inschrijf formulier in te vullen. Mocht je meerder teams in willen schrijven, maak dan een kopie van het formulier, of vraag een extra exemplaar aan door een mail te sturen naar info@duikenvoorkika.nl.


Wat is het Programma?
De eerste deelnemers zullen om 10:00 uur te water gaan. Voor de lunch ontvangt iedereen die ingeschreven is een lunchpakket. Er is tot 17:00 uur de tijd om afval te verzamelen. Op die tijd willen we ook de laatste rondes van de wedstrijden afronden. Rond 18:00 uur wordt de barbeque ontstoken. Rond 19:00 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden, waarna het evenement formeel wordt afgesloten.


Wat zijn de kosten?
De kosten voor een compleet team (8 deelnemers en een official) bedraagt €100,-. Daarnaast is het mogelijk om personen in te schrijven die niet mee doen aan de wedstrijden (en dus wel mee kunnen doen met het opruimen)! Kosten hiervoor zijn €15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een lunchpakket, 4 consumptiebonnen en toegang tot de barbeque! De duikvereniging ontvangt een verzamelfactuur voor de ingeschreven leden.


Wie kunnen er mee doen?
Iedere gebreveteerde duiker kan mee doen. Er zijn onderdelen voor alle duikers!


Waar kan ik mijn vragen kwijt?
De website www.duikenvoorkika.nl is de eerste plaats om meer informatie te verkrijgen. Daarnaast zijn wij te bereiken via email: info@duikenvoorkika.nl.


Onderdelen wedstrijden "Duiken voor KiKa"
Deelname aan de wedstrijden is enkel mogelijk door teams van negen personen op te geven bestaande uit
acht deelnemers (vier buddyparen) en één official. Elk buddypaar schrijft zich in voor één specifiek onderdeel. Daarnaast wordt de groepsopdracht uitgevoerd door het gehele team.
De opdrachten worden pas tijdens het evenement volledig kenbaar gemaakt, hieronder een beknopt overzicht:
Voelen en herkennen:
Hoe goed kan jij duikgerelateerde objecten herkennen, zonder deze te zien?
Minimale brevetering: Open Water Diver / 1* of equivalent
Navigatie
Kompas navigatie
Minimale brevetering: Advanced Open Water Diver / 2* of equivalent
Rescue
Wat doe je als er een duiker in nood is? Hoe krijg je een vermoeide duiker op de kant?
Minimale brevetering: Rescue / 3* of equivalent
Vis herkenning
(Her)ken jij de Nederlandse vissoorten op meters afstand? Dan is dit het onderdeel voor jou!
Minimale brevetering: Open Water Diver / 1* of equivalent
Opsporing en berging
Een object veilig uit het water halen.
Teamopdracht
Tips:
Stel je team vroeg genoeg op, en train de verschillende onderdelen tijdens de clubtraining!
Stel minder ervaren duikers op met een ervaren buddy!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.