Klik hier voor het PADI Webinar archief - allerlei opgenomen webinars komen hier online!Schrijf je hier in om een PADI Webinar te volgen -gratis online training over allerlei onderwerpen!Meld je aan voor de PADI Pro Nieuwsbrief en ontvang zo altijd het laatste nieuws!Volg ons via RSS Feed en blijf op de hoogte van de laatste updatesLike ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste updatesVolg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste updates Wordt Buddy via Project Aware en steun het juiste doel!

vrijdag 30 december 2011

PADI Europe, Middle East & Africa stelt zich voor!

Op 30 december 2011 hebben alle leden van PADI Europe, Middle East & Africa een email ontvangen met een brochure. Omdat 1 januari 2012 het begin markeert van dit grootste regionale kantoor in wereld, is het tijd om dit nieuwe kantoor met zijn medewerkers aan jullie voor te stellen. In deze brochure krijg je uitleg over alle afdelingen en zijn medewerkers. Neem even de tijd om deze brochure door te nemen.  Het zal je wegwijs te maken binnen onze verschillende afdelingen en zijn mensen. Op die manier weet je straks wie je moet contacteren in het geval van een vraag of dienstverlening.

Download de brochure hier

maandag 26 december 2011

Nieuwe CPR & AED-cursus op de markt gebracht

Speciaal ontwikkeld voor eerste hulp training op de werkplek:

EFR CPR & AED-cursus.

Deze kortdurende cursus richt zich op AED-training en is bijzonder geschikt voor op de werkplek, waar werknemers mogelijk al training in eerste hulp hebben gehad, maar een opfriscursus kunnen gebruiken, of (in aanvulling op hun eerdere training) nog les in het gebruik van een AED nodig hebben. De cursus wordt ondersteund met een eigen, instructeurhandleiding, deelnemershandboek en DVD*.

De cursus was eerder al beschikbaar voor EFR-instructeurs die lesgaven volgens de richtlijnen van de American Heart Association. Onlangs is de cursus herzien waarbij er voor gezorgd is dat hij aansluit bij de meest actuele richtlijnen van alle grote reanimatieraden van over de hele wereld.


De erkenning die deelnemers krijgen voor afronding van de cursus is een brevetkaartje dat van het cursusregistratieformulier afgescheurd kan worden. Dit formulier bevindt zich in het deelnemershandboek. Er is dus geen aparte brevetaanvraag nodig! Hierdoor kun je een scherpe cursusprijs hanteren. Alhoewel het cursusregistratieformulier nog steeds ingevuld en naar EFR ter verwerking teruggestuurd moet worden, wordt er geen andere vorm van erkenning naar de deelnemer verstuurd.

Neem voor meer informatie, of om lesmaterialen te bestellen, contact op met de vaste Sales Consultant voor Nederland en Vlaanderen Sascha Engeler (salesnl@padi.ch - Direct: +41 523041448)

* Let op: de lesmaterialen zijn momenteel alleen in het Engels beschikbaar

vrijdag 23 december 2011

Sven Oyntzen over zijn beweegreden om NG Dive Center te worden

'Je kunt of mensen alleen de vaardigheden van het duiken aanleren of mensen opleiden tot zelfstandige duikers die de onderwaterwereld bewust ervaren', zegt Sven Oyntzen eigenaar van het eerste National Geographic DiveCenter van Nederland.

Tijdens onze start in 2006 hebben wij ons voor Nederland een duidelijk doel gesteld. Discovery Divers moet meer zijn dan alleen een duikschool. Wij willen 'firstclass' service kunnen bieden, mensen opleiden tot volwaardige duikers of professionele duikinstructeurs en een positieve bijdrage leveren aan het behoud van het onderwaterleven.

Onze voortdurende inzet voor het onderwaterleven is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Meest recentelijk hebben wij mogen meewerken aan een documentaire van het ZDF voor het programma PlanetE. Maar al sinds 2007 volgen wij het 100% partner programma van Project AWARE en is educatie over het onderwaterleven een vast onderdeel in al onze duikopleidingen.

Ons ambitieniveau is zeker hoog, vervolgt Sven. Wij willen ook in de toekomst mensen optimaal begeleiden in de wereld van het duiken en van PADI. Door het behalen van het National Geographic Dive Center niveau, kunnen wij deze belofte aan onze toekomstige klanten beter duidelijk maken. Er zijn in de wereld maar een handvol Dive Centers, die deze status hebben weten te bereiken. En wij zijn natuurlijk ontzettend trots, dat wij hierbij horen.

De optimale integratie van topkwaliteit tijdens de PADI Open Water cursus via het National Geographic Diver programma en de bijzondere aandacht voor natuurbehoud sluit dus 100% aan bij onze visie over duikopleidingen.

Wij zijn dan ook bijzonder blij om het eerste officiële National Geographic DiveCenter in deze regio te mogen zijn!

Kids Dive Camp - onderwaterpret bij Scuba Republic!

Wie voor in de kerstvakantie een leuke activiteit zoekt voor zijn kids; opgelet! Scuba Republic organiseert voor kinderen vanaf 8 jaar KidsDive Camp!

Dit leuke en spannende evenement vindt plaats bij 5*Dive Resort Scuba Republic aan het strand in Zandvoort. Hier kunnen kinderen een unieke proefduik maken in het eigen verwarmde indoor zwembad en kennis maken met het ademen onder water!

De duiken zijn om 11.00, 13.00 of 15.00 uur. Ouders kunnen vanuit de shop foto's maken door de raampjes in het zwembad. De dag is natuurlijk ideaal te combineren met een strandwandeling en lunch of diner op het strand. Voor iedereen een leuke dag dus!

Klik hier voor meer informatie op hun website

donderdag 22 december 2011

Discovery Divers goes National Geographic!

Vanaf vandaag mag Discovery Divers in Reeuwijk zich PADI National Geographic Dive Center noemen. Zij zijn daarmee het eerste Dive Center in onze regio, die deze prestigieuze titel mag dragen. Om in aanmerking te komen voor deze titel moet je door een streng selectie proces en voldoen aan allerlei eisen. Eén daarvan is 100% AWARE zijn. De weg naar 'underwater explorer' worden ligt nu dus voor iedereen open!

De komende dagen kun je op hun website alle informatie vinden over deze prestigieuze titel en de mogelijkheden voor jou om in 2012 een echte National Geographic Diver te worden.

Ik wil Sven Oyntzen en zijn staf van harte feliciteren met dit behaalde resultaat!

Klik hier voor meer informatie op hun website

10e Kontikies Nieuwjaarsduik komt er aan!

Op zondag 1 Januari 2012 vind alweer de 10e Kontikies Nieuwjaarsduik plaats. Omdat de Kontikies Nieuwjaarsduik in 2009, 2010 en 2011 helaas niet kon doorgaan, omdat het Zuidlaardermeer dicht was gevroren heeft Kontiki er nu voor gekozen om op 2 locaties te starten. (Strand Meerwijck te Kropswolde en Strand Botjeszwembaai te Zuidbroek. Mocht het Zuidlaardermeer wederom dichtgevroren zijn, dan vind de Kontikies Nieuwjaarsduik altijd plaats, in dit geval aan de Botjeszwembaai te Zuidbroek (Deze locatie was de laatste 3 jaar wel ijsvrij maar nog niet toegankelijk!) De Crew van Snorkel en Duiksportcentrum Kontiki zal het evenement weer in goede banen leiden

Klik hier voor meer informatie op hun website

woensdag 21 december 2011

Webinar over de Arbowetgeving en de duikindustrie

Na het uitkomen van de brochure "Sportduikinstructie en de regels" is er toch wel enige onrust onstaan in onze markt. Blijkbaar waren niet veel professionals op de hoogte van het feit, dat ook onze arbeid onder de arbowetgeving valt. De bedoeling van deze brochure was er op gericht om een ieder die werkzaam is in onze industrie, er op te wijzen dat er wettelijke regels zijn die gevolgd dienen te worden.

Om jullie nu wat beter inzicht te geven wat deze arbowetgeving voor je betekent als duikprofessional, heb ik een webinair online gezet. Als je interesse hebt, dan kun je je aanmelden via de knop PADI webinairs hier aan de rechterzijde.

dinsdag 20 december 2011

Kontiki ontvangt de PADI 5 star IDC status



Vanaf vandaag mag Snorkel en Duiksportcentrum Kontiki Diving in Zuidbroek (Groningen) zich officieel PADI 5 star IDC (Instructor Development Centre) noemen. Dit houdt in dat zij vanaf heden alle PADI opleidingen vanaf beginner tot en met instructeur op hun locatie mogen verzorgen. Zij zullen vanaf 2012 met enige regelmaat PADI instructeurs cursussen gaan aanbieden. 

Wij wensen Kontiki Diving eigenaar Hans Hijlkema en Course Director Ronald Peters veel succes met de ontwikkeling van hun IDC ambities.

Klik hier voor meer informatie op hun website

maandag 19 december 2011

Kantoor Hettlingen gesloten tussen kerst en nieuwjaar





Ons kantoor in Hettlingen is gesloten vanaf vrijdag 23 december 2011 tot en met maandag 2 januari 2012. Op dinsdag 3 januari zijn wij weer geopend en telefonisch bereikbaar.

Wees er dus op tijd bij als je nog gebruik wilt maken van onze diensten in 2011!

Prettige feestdagen!



Voor mij zit de laatste duik van dit jaar erop en ik kijk nu vooruit naar mijn nieuwe rol als Regional Manager en Instructor Examiner in 2012.

Ik wil via deze weg graag iedereen bedanken voor hun hulp en inzet tijdens mijn werkzaamheden als PADI Pro. Het mag duidelijk zijn dat de prettige samenwerking met iedereen mij altijd weer fluitend naar het werk laat gaan. Ik kijk al weer uit naar het komende jaar.

Maar eerst is het tijd om te genieten van wat rust en tijd met de familie. Je weet wel: het kerstgevoel....;-)

Ik wens daarom iedereen zeer prettige kerstdagen en een gezond en vooral succesvol 2012 toe.

Tot ziens in 2012!

zaterdag 17 december 2011

De winter is in aantocht en dat betekent Update tijd!



De winter is in aantocht en dat betekent voor ons Update tijd! De data voor de komende CD en IDC Staff Updates zijn bekend en staan online. Je kunt de tijd, locatie en het aanmeldingsformulier vinden onder de volgende links:



Klik hier voor CD Updates

Klik hier voor IDC Updates

De update in Utrecht zal deze keer een gecombineerde ID Update zijn waar CDs en IDC Staff gezamelijk kennis kunnen maken met Suzanne.Pleydell. Suzanne staat aan het hoofd van de Instructor Development afdeling van PADI EMEA en zal in die hoedanigheid ook de update in Utrecht gaan leiden. Ikzelf zal Suzanne daar ondersteunen en helpen vertalen waar dat nodig is.

Ben je Course Director of IDC Staff Instructor? Meld je dan aan en blijf up to date op het gebied van Instructor Development.

Zie jullie in Utrecht!

donderdag 15 december 2011

Een lans breken voor Project Aware!

Bij deze wil ik graag een lans breken voor Project Aware!

Als op zich staande stichting, die totaal afhankelijk is van giften, schenkingen en opbrengst door verkoop van artikelen, is het belangrijk dat jullie realiseren dat zonder onze inzet en hulp, het moeilijk is voor de staf van Project Aware zich vol in te zetten voor de goede zaak.

Wij weten dat velen van jullie denken dat Project Aware volledig gesponseerd wordt door PADI. Maar wij kunnen jullie verzekeren dat dit niet het geval is!

Op de laatste international Regional Manager meeting bleek eens te meer hoe zelfstandig Project Aware moet opereren. Project Aware heeft dan wel een kantoorruimte in ons bureau in Bristol en krijgt zij daar ook enige financiële ondersteuning, maar daar is dan ook alles mee gezegd! Voor de rest moeten zij zich volledig zelfstandig bedruipen en dat is niet makkelijk zonder hulp van derden.

Wij weten dat zij met veel overtuiging en inzet campagnes voeren voor de bescherming van haaien en het voorkomen van afval in onze oceanen. Daarom hebben wij dan ook ten doel gesteld om als Regional Managers ons ook in te gaan zetten voor het werven van inkomsten voor Project AWARE. De beste manier daarvoor is jullie te overtuigen om mee te gaan doen aan het nieuwe 100% AWARE programma. De inkomsten hiervan komen direct ten goede aan Project Aware en hun campagnes.

Wat is nu 100% AWARE?

100% AWARE is een nieuw partnerprogramma dat de mogelijkheid geeft om jullie inzet bij het beschermen van onze onderwaterwereld te combineren met het werven van giften. De bedoeling is dat duikcentra en resorts, die deelnemen aan dit programma er garant voor staan, dat al hun brevetaanvragen via PIC online een Project AWARE versie van de PIC kaartje zijn.

Wist je dat?

Minder dan 1% van onze oceaan beschermd is en dat maar 7% van alle PADI duikers ervoor kiezen Project AWARE te steunen met het aanvragen van zo’n AWARE versie van hun PADI brevetkaart.

Door dit nieuwe programma kunnen wij samen 2012 het succesvolste jaar in natuurbescherming maken! Maak het beschermen van onze haaien en het voorkomen van afval in het water prioriteit nummer één binnen je center, resort of school en wordt één van de eerste, die volledig 100% AWARE is in 2012!!

Wil je ook 100% AWARE zijn in 2012?

Het enige wat je hoeft te doen is contact met Jennifer Constant - Regional Coordinator van Project Aware (jennifer.constant@projectaware.org.uk) op te nemen en aan te geven dat je mee wilt doen aan het 100% AWARE programma (of je laat het mij weten en ik zorg ervoor dat zij contact met jou opneemt). Zij stuurt je dan de registratiedetails en levert je dan alle benodigheden om de AWARE brevetten te promoten aan je studenten. Duikcentra die 100% AWARE worden, verdienen ook extra punten voor het in aanmerking komen van de nieuwe PADI Green Star Award (hierover later meer informatie).

Mocht je Project Aware al steunen, dan bedanken wij jullie hier hartelijk voor!

Laat ons tijdens onze bezoeken gedurende de komende maanden ook over 100% AWARE van gedachten wisselen. Jullie steun is zeer welkom en eerlijk gezegd ook nodig! Maar niet verplicht, de keuze is nog altijd van jullie!

woensdag 14 december 2011

Vers van de pers: PADI Recreational Sidemount Diver Specialty

Als oud grotduiker ben ik altijd al een fan geweest van sidemount. Sidemount brengt beheersing in je trimkwaliteiten en maakt je een betere duiker. Daarnaast is het een comfortabele manier van duiken, die geen stress uitoefent op je rug. Daarom ben ik ook verheugd dat begin 2012 de PADI Recreational Sidemount Diver Specialty in de PADI EMEA-regio op de markt komt. Sidemounts (systemen waarbij de duikflessen aan de zijkant bevestigd worden) zijn van technisch duiken overgewaaid naar recreatief duiken. Eigenlijk is deze specialty voor iedereen die interesse heeft in technisch duiken een prima instapmoment. Sidemount configuratie biedt enkele praktische voordelen:


  • Duikflessen zijn aan de oppervlakte eenvoudig aan te sluiten en los te koppelen
    • Dit heb ik altijd als zeer prettig ervaren, veel minder gesleep!
  • Verbeterde stroomlijning en makkelijker onder water te manoeuvreren
    • Veel betere bewustwording van wat stroomlijnen nu betekent! 
  • Met name geschikt voor mensen met rugproblemen
    • Maak echt het verschil!
  • En.....jahaah!! je ziet er ook nog cool uit! ;-)

Deze specialty is echt geschikt voor duikers, die echt iets nieuws willen leren en de manier waarop ze normaal duiken overboord willen gooien voor een totaal nieuwe duikbeleving.

Vers van de pers: Emergency First Response Center!

Na de introductie van EFR in onze markt, heeft het EFR programma als zodanig zich bewezen en heeft een vaste positie in de markt verworven. Daarom is het tijd voor de volgende stap: je kunt nu EFR Center worden! EFR ondersteunt haar geregistreerde centra op diverse manieren, waar onder:
  • Directe kortingen bij bestellingen van EFR-lesmaterialen
  • Hoe groter je succes, hoe meer voordeel op bestellingen
  • Exclusieve, kosteloze vermelding op internet, inclusief een link naar je website
  • Reclame voor extra cursussen op de werkplek zoals 12 Hour Care for Children, Manual Handling en Primary Care for Schools
  • Blog's en Facebookpagina's specifiek voor EFR Centers
  • Kans op contracten met "Hot Leads" die door Emergency First Response aangedragen worden
  • Uitgebreide ondersteuning in de verkoop
Bel voor meer informatie of om je te registreren als EFR Center, naar +44 117 300 7238, of stuur een
e-mail naar efrcenters.emea@emergencyfirstresponse.com.

dinsdag 13 december 2011

Langere openingstijden PADI EMEA in Hettlingen

Het heeft even geduurd, maar nu is het eindelijk zo ver. Om jullie nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft ons PADI EMEA bureau in Hettlingen zijn openingstijden uitgebreid.

Onze openingstijden zijn nu:

Maandag tot en met donderdag: 09.00 tot 17.00 uur.
Vrijdag: 09.00 tot 16.00 uur.

zondag 11 december 2011

EFR Instructor Training Programma 2012


Datum
Locatie
Taal 
20 Januari 2012
Bristol, UK
Engels
29 Februari 2012
Sharm el Sheikh, Egypte
Engels
13 Mei 2012
Mazarron, Spanje
Spaans
10 Juni 2012
Groningen, Nederland
Engels
10 Juni 2012
Genua, Italië
Italiaans
18 Juni 2012
Hettlingen,  Zwitserland
Engels
15 Juli 2012
München,  Duitsland
Duits
29 Juli 2012
Warschau, Polen
Engels
26 Augustus 2012
Cannes, Frankrijk
Frans
31 Augustus 2012
Jeddah, Saoedi Arabië
Engels
17 September 2012
Bristol, UK
Engels
30 September 2012
Stockholm,  Zweden
Engels
25 Oktober 2012
Dubai, UAE
Engels
10 December 2012
Hettlingen,  Zwitserland
Engels

Heb je vragen of wil je graag meedoen aan één van deze EFRIT programma's. Mail dan je vraag of aanvraag van een registratieformulier naar id.emea@emergencyfirstresponse.com. 

zaterdag 10 december 2011

Update vertaling EFR Primary and Secondary Care materialen

Het heeft erg lang geduurd, maar het gaat eindelijk gebeuren!

De vernieuwde Primary and Secondary Care Instructor Guide, deelnemers manual, deelnemers examen en Care at a Glance worden momenteel vertaald in de volgende talen:

Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans

De release datum is ergens in 1Q 2012. Let op de aankondiging in de 1Q 2012 Responder e-newsletter. Bij de release zal ook een promotie aanbod komen, die voor jullie interessant kan zijn!

donderdag 8 december 2011

Eindelijk een recompressiekamer in Zeeland!!

Maartje Van Rijkom van www.divexpress.nl stuurde mij het volgende interessante bericht:

Ik (Maartje, instr nr 936738) werk zelf als operator/medisch asistent bij het Medisch Centrum voor Hyperbare Zuurstoftherapie gevestigd in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) locatie Goes.

Het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie is gespecialiseerd in het herkennen, onderzoeken en behandelen van chronische wonden en duikongevallen.

Eindelijk een recompressiekamer in Zeeland!!

Het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie is gespecialiseerd in het herkennen, onderzoeken en behandelen van chronische wonden en duikongevallen.  We zijn reeds vanaf september operationeel voor wondgenezing. Met het diagnosticeren en behandelen van duikongevallen van beroepsduikers en sportduikers in de decompressietank wordt per 1 januari 2012 gestart.

In samenwerking met Delta Medicine B.V. worden in het centrum duikmedische onderzoeken (keuringen) uitgevoerd volgens de standaarden van de overheid. Indien noodzakelijk zijn op locatie diverse medische disciplines (KNO-artsen, longartsen en cardiologen) beschikbaar.

Zie ook: www.hyperbaarcentrum.nl

donderdag 24 november 2011

Agenda Nederlandstalige Webinars



Di. 25.09.12 om 19.00 uur pm: Arbowetgeving en de duikindustrie - Klik hier om je te registreren

dive card

“De dive card bestaat al weer 10 jaar!” “Nee, als PADI-lid heb ik mijn dive card pas sinds twee jaar." Wie heeft er gelijk?

aqua med dive cardBeide beweringen zijn juist. aqua med en de dive card zijn op de markt gebracht op 13 november 2001.
De veranderingen die in de Duitse wetgeving werden doorgevoerd, vormden de reden. Deze veranderingen hadden negatieve consequenties en beïnvloedden de kwaliteit van en de medische behandeling bij de service die door het statutair Health Insurance Funds bij duikongevallen geboden werd. De dive card, in combinative met een geïntegreerde verzekering, zou dit gemis compenseren.

In 2007 werd de dive card professional bij Duitssprekende PADI-leden geïntroduceerd. Dit bleek een goede oplossing te zijn en toegevoegde waarde te hebben. Het bleek daarnaast ook nog eens 20 Euro goedkoper te zijn dan diens tegenhanger. In april 2009 werd een stap-voor-stap-proces geïnitieerd om de dive card professional als standaardoplossing aan alle PADI-leden in heel Europa aan te bieden.

De komst van het Student Care-programma voor PADI-leden was een ware sensatie: zonder bijkomende kosten kan de PADI-cursist die begonnen is aan zijn praktijklessen voor de PADI Scuba Diver- of PADI Open Water Diver-cursus gebruik maken van de diensten en de expertise van de aqua med Hotline-artsen. En zij krijgen voor een periode van twee maanden een gegarandeerde financiële dekking van kosten die eventueel gemaakt worden bij de behandeling in een hyberbare kamer. Deze dekking wordt geboden via jouw dive card professional voor instructeurs.

Om te garanderen dat er op basis van de aanbevelingen en bepalingen van de “Hotline-arts” financiële dekking wordt gegeven, bevat de dive card professional (die overigens altijd op een opvallende plek aan je trimvest moet worden bevestigd) een combipakket met extra voordelen. Twee van deze voordelen zijn de duikongevallenverzekering en de reisverzekering voor reizen naar het buitenland.
Maar vergis je niet: het is niet altijd een duikongeval waardoor je in problemen kunt geraken. Daarom biedt de dive card tijdens je vakantie in het buitenland, zonder extra compliceringen, dekking tot 56 dagen voor medicijnen, behandelingen door een arts en ziekenhuiskosten, en repatriëring naar je thuisland.

Surf voor meer informative naar www.aqua-med.eu.