Klik hier voor het PADI Webinar archief - allerlei opgenomen webinars komen hier online!Schrijf je hier in om een PADI Webinar te volgen -gratis online training over allerlei onderwerpen!Meld je aan voor de PADI Pro Nieuwsbrief en ontvang zo altijd het laatste nieuws!Volg ons via RSS Feed en blijf op de hoogte van de laatste updatesLike ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste updatesVolg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste updates Wordt Buddy via Project Aware en steun het juiste doel!

woensdag 30 mei 2012

Wobbegong zet zichzelf op de IDC kaart!


Duikcentrum Wobbegong Amersfoort is dit jaar, na een lange staat van dienst, 5* IDC Resort geworden. Dat zij meteen gas geven moge duidelijk zijn, want tijdens het eerste IDC, die op 25 mei J.L. begon, konden Course Directors Maarten van Baal en Herman Werkman meteen aan de bak! De cursus zat namelijk aardig vol met 12 cursisten. Tijdens het IE van 9 en 10 juni in Groningen zal de hele groep zijn examen doen. Wij wensen hen daar heel veel succes bij!




Via deze weg willen wij Jos Rosier en de gehele staf van Wobbegong feliciteren met deze droomstart!

Ga hier naar de website van Duikcentrum Wobbegong.

Project Aware dag bij Scuba Republic!

Op vrijdag 8 juni is het World Oceans Day. Voor Scuba Republic natuurlijk een belangrijke dag om stil te staan bij het behoud van onze zeeën en oceanen. Maar dit willen zij niet alleen doen! Daarom organiseren zij op zondag 10 juni een PADI AWARE-dag voor duikers en niet-duikers. Samen een vuist maken tegen vervuiling door middel van een echte Beach Clean Up! (en een BBQ na afloop). Naast de Beach Clean UP zullen er ook andere activiteiten plaats vinden.


Maak dus een verschil, doe mee, meld je aan en wordt actief op 10 juni in Zandvoort!

Klik hier voor meer informatie

zaterdag 26 mei 2012

Div`Ocean ontvangt Certificate of Excellence

Emiel Otten Sr. (Master Instructor en oprichter) en Emiel Otten Jr. (IDC Staff Instructor en huidige eigenaar) van 5* DC Div`Ocean in Helmond waren verheugd, toen zij de Certificate of Excellence for long-term Commitment and Professionalism to the PADI System of Scuba Diving Education in ontvangst namen. Div`Ocean is sinds decennia een begrip in het zuiden van ons land. Emiel Otten Sr. is sinds 1982 lid van PADI en heeft aan de basis gestaan van de ontwikkeling van PADI in ons land. Vanaf 1994 zijn zij als DC lid van de PADI Retail & Resort Association en hebben sinds die tijd honderden duikers opgeleid. Senior is nog altijd betrokken bij het duikcentrum, waar zoon Emiel Jr. nu de scepter zwaait. Als je de winkel binnen loopt, dan komt de nostalgie van vele jaren duiken je tegemoet. Je kan dan ook uren praten over hoe het was en allerlei avonturen opnieuw beleven. Geweldig om te zien hoe diep de liefde voor onze sport nog altijd in het bloed zit!



Het was voor ons dan ook een eer om dit cerificaat aan de heren Otten te mogen overhandigen. Met recht een Certificate of Excellence die daar thuis hoort!

Wij willen via deze weg Emiel Sr. en Jr. en de complete staf van toen en nu feliciteren met het behalen van deze welverdiende Award!

Ga hier naar hun website

donderdag 24 mei 2012

Enjoy Diving Sealand zet een grote stap!

René Bakens (Eigenaar en PADI Master Instructor) timmert zeer goed aan de weg. Naast zijn bestaande duikcentrum in Brouwershaven, heeft hij nu ook een nieuw duikcentrum geopend in Port Zélande. Als PADI 5* IDC centrum hebben zij als meerdere duikers opgeleid naar het PADI Instructeurs brevet en staan zij bekend om hun goede service en betrokkenheid.


Naast het openen van het nieuwe centrum in Port Zélande heeft Enjoy Diving Sealand vandaag ook nog het predicaat Tec Rec Center verworven. Dat maakt het pakket aan duikopleidingen compleet. Je kunt dus nu als beginner volledig aan je trekken komen en een scala aan duikopleidingen op hetzelfde adres doen.

Wij willen via deze weg René Bakens en zijn staf van harte feliciteren met het openen van hun nieuwe PADI Centrum en het behalen van het Tec Rec Center certificaat!

Ga hier naar de website van Enjoy Diving Sealand.

dinsdag 22 mei 2012

De ScubaPro Days 2012 komen er aan!


In het weekend van 2 en 3 juni 2012 vindt op de Bosmolerplas bij Panheel de ScubaPro Days 2012 plaats. Zoals gewoonlijk zal PADI daarbij ook aanwezig zijn en zal ondergetekende op zaterdag 2 juni meerdere workshops gaan geven, die voor iedereen toegankelijk zullen zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De workshops zijn bedoeld om bestaande duik en lesvaardigheden te verbeteren en/of op te frissen.




De basis van deze workshops ligt in mijn ervaring als Instructor Examiner en zal gaan over gebieden, waar ik in de loop der jaren tijdens de IEs regelmatig problemen heb zien ontstaan.

Of je nu een Open Water Diver bent of een PADI Pro maakt tijdens deze workshops niet uit. Want als beginner krijg je een kijkje in de keuken van de PADI Pros en kun je deze informatie als opstap naar je eigen carrïere gebruiken en ben je al een PADI Pro, dan is deze informatie extra bagage, die je verder helpt bij het uitvoeren van je taken.

De uitvoering straks in de praktijk van deze workshops is sterk afhankelijk van het aantal deelnemers, maar het is mijn bedoeling om iedereen mee het water in te nemen. Van kijken alleen kun je namelijk ook leren en de nadruk ligt vooral op het plezier binnen onze sport!

De workshops zijn:

11.00 am - Rescue workshop (doelgroep: Rescue Divers en hoger, maar OWD en ADV zijn welkom om mee te kijken, cq slachtoffer te spelen)

14.00 pm - Effectief gebruik van de assistent (doelgroep: OWSIs en hoger - maar vanaf OWD zijn welkom om leerling te spelen en mee te kijken)

16.00 pm - De 5 punts afdaling - organisatie en uitvoering (doelgroep: OWSIs en hoger - maar vanaf OWD zijn welkom om leerling te spelen en mee te kijken)

Noteer zaterdag 2 juni in je agenda en kom naar de Bosmolerplas en spring met mij in het water! 


Wil je gratis entree kaarten ontvangen, dan is aanmelding noodzakelijk. De kosten bij de kassa bedragen 7,50 euro. Die is dus met even aanmelden snel verdient!

vrijdag 18 mei 2012

Datum Grand Opening Karibu Divers bekend!

Op zaterdag 26 mei is het zover! Dan opent Karibu Divers uit Zuid Laren officieel zijn deuren. Peter Halberstadt is al zo'n anderhalve maand zo goed als klaar. Maar voor het lintje echt doorgeknipt kan worden, moesten er nog verschillende kleine details geregeld worden. Dat traject is nu klaar en de champagne is koud gezet. Ben je in de buurt, dan is een bezoekje zeker de moeite waard.

donderdag 17 mei 2012

Ken je de "Puces Nautiques" al?

Op zondag 3 juni vindt de "Puces Nautiques" plaats in de stad Brussel. In de wijk Chatelain-Bailly is een nautische rommelmarkt met een ruime keuze aan tweedehands sportartikelen en nautische apparatuur.

Deze rommelmarkt is uniek in zijn soort en veel van onze PADI Retail & Resort Association leden uit Vlaanderen zullen gezamenlijk het centrale plein "Place du Chatelain" (in NL : Kasteleinsplein) in hun bezit nemen.

De markt start om 08.00 am en zal tot ongeveer 15.00 pm duren.

De deelnemende partners aan het project van Jean Marc Claes (Time To Dive) zijn momenteel:

Bubble & Dive, COWA diving, Time To Dive Leuven, Time To Dive Hasselt, Sportduiker, AquaTOP, Neree diving, Globe Marine, Brussels Diving Club. Nog te bevestigen: Blue Attitude, DSM, Diving World, Javaro, Poseidon dive shop.

Er zal van alles te doen zijn op dit centrale plein, want naast de rommelmarkt zal er ook live muziek, eten en drink tentjes aanwezig zijn.

Echt een datum om in je agenda te noteren en wie weet kom ik jullie daar tegen!

woensdag 16 mei 2012

Dive against Debris met Lust for Dive Divecenter!



Op Zondag 10 juni organiseert Lust for Dive Divecenter uit Hoogvliet bij Rotterdam een grote schoonmaak actie in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en Project Aware rondom de Kogeloven aan het Brielse meer. Hoe meer vrijwilligers er boven water en onder water mee gaan doen, des te groter de bijdrage aan een schonere onder en boven water wereld zal zijn. Ik ondersteun dergelijke acties van harte en hoop dat velen van jullie gehoor zullen geven aan de oproep om te komen helpen!

Noteer daarom deze dag in je agenda en meld je aan de website van Lust for Dive


maandag 14 mei 2012

Teaching of Non Teaching status?

Met enige verbazing ontvang ik de laatste tijd mails van leden, die na enkele maanden er achter zijn  gekomen, dat zijn in Non Teaching Status staan geregistreerd. Verbaast ben ik, omdat je simpel via PADI Pro Check online kunt controleren of je wel of niet bevoegd bent om actief les te geven. Het eerste wat ik zelf in de eerste week van Januari doe is precies dat! Het zal mij toch niet gebeuren dat ik als Examiner een IE aan het uitvoeren ben en blijkt later dat ik niet bevoegd was om dat te doen! Hallo! Ook al zit ik dicht bij het vuur, toch ga ik er niet vanuit dat het verlengen van mijn verzekering vanzelf gaat en realiseer ik mij, dat ik wel degelijk een eigen verantwoordelijkheid heb!

Nu begrijp ik wel waar de oorsprong voor dit probleem ligt. Het verwijt dat wij van een aantal leden krijgen is het feit, dat wij (PADI) hen (onze leden) er niet op wijzen als hun verzekering niet in orde is. Vroeger kon je namelijk het lidmaatschap en de verzekering beide direct bij PADI regelen. Je ontving dan je sticker met of zonder teaching status thuis gestuurd per post. Eén handeling en alles was geregeld. Daar kwam verandering in toen wij als organisatie ons niet meer mochten bemoeien met verzekeringszaken en deze volledig uit handen hebben gegeven aan derden. Deze organisaties zijn niet gelinkt aan PADI en daarom hebben wij geen inzicht in de status van lopende verzekeringen. Het is dus aan jullie om er voor te zorgen, dat als je verzekering verlengt is en nog steeds voldoet aan de minimum eisen voor het verkrijgen van Teaching status, dit ook te controleren en indien nodig, dit aan ons kenbaar te maken.

Om het simpel te maken: Controleer voor je gaat lesgeven of je bij ons geregistreerd staat in Teaching Status en blijkt dit niet het geval te zijn. Neem dan contact op met Customer Service en geef hen de meest recente verlenging van je verzekering door. Je probleem wordt dan heel snel opgelost.

Wees je bewust van je eigen verantwoordelijkheid hier en doe net als ik op tijd je Pro Check!
Voorkomen is beter dan genezen!

donderdag 10 mei 2012

Webinar Arbowetgeving en de duikindustrie: ja of nee?

Ik heb aan de rechterzijde een enquete online gezet met de vraag of ik voor jullie nog een webinar over de Arbowetgeving en de duikindustrie online moet gaan zetten.

Deze enquete zal de komende vier weken online staan:

De keuze is aan jullie!

woensdag 9 mei 2012

Heb je deze PADI Pro Events al in je agenda?



Zaterdag 12 mei - All you can Dive Event - Reeuwijk
Zondag 20 mei - Open dag De Tuimelaar - Groningen
Vrijdag 25 mei - Scuba City - Eindhoven
Zaterdag 2 juni - ScubaPro Days - Bosmolerplas Panheel

IE Coordinators voor NL en B bekend!

Ik heb vandaag de contactinformatie op het blog voor de IE Coordinatie geupdate. Voor Nederland is Olga Wydmuch verantwoordelijk en voor België is Katie Harris je juiste aanspreekpunt. Heb je dus vragen over IE of over Instructor Development? Neem dan gerust met één van beiden contact op!


Olga Wydmuch

Instructor Development NL

e-mail: olga.wydmuch@padi.com

Direct: +44 117 300 7345
ma - do: tussen 10.00 en 18.00 uur
vr: tussen 10.00 en 17.00 uur

+++++++++++++++++++++++++++

Katie Harris 

Instructor Development B

e-mail: katie.harris@padi.com

Direct: +44 117 300 7303
ma - do: tussen 10.00 en 18.00 uur
vr: tussen 10.00 en 17.00 uur

De genie gaat aan de slag voor Keep Smiling in Reeuwijk!

Op dinsdag 22 mei 2012 is het dan eindelijk zover! Na jaren van vergunningen aanvragen en onderhandelen mag het Keep Smiling Onderwaterpark (K.S.O) worden ingericht! Ron en Patricia Gerretsen van het PADI 5 star IDC Center Keep Smiling Diving uit Reeuwijk hebben speciaal voor deze gelegenheid toestemming gekregen hier een duikersoefening van te laten maken.

Het K.S.O. in de Reeuwijkse Surfplas (officieel Broekvelden/Vettenbroekplas) wordt ingericht door de 105 Brugcompagnie & Instructiepeloton Bruggen en Varen OTC Genie.

Maandag 21 mei komt de 105 Compagnie reeds alle materieel aanleveren en dinsdag 22 mei zal omstreeks 9.00 uur gestart worden met het afzinken van de Keep Smiling Stadsbus. Dit is onderdeel van het door Keep Smiling geïnitieerde Onderwaterpark, waar inmiddels een 28m2 groot hardhouten platform op een diepte van 6 meter ligt, een 40-tal kerstbomen (Fluisterwoud) die de erfafscheiding onder water aangeven en een 22,5m lange invaliden-duikers- steiger de toegang tot het duikgebied biedt. Het K.S.O. wordt verder nog voorzien van een glijbaan en de bovenkant van een reddingsboot.

Voor meer informatie:
Patricia Gerretsen-Schippers
Keep Smiling Diving te Reeuwijk
Het best bereikbaar op: 06 – 53 53 00 36

vrijdag 4 mei 2012

Ga online met eLearning 101

Op speciaal verzoek heb ik bij een nieuw webinar online gezet over eLearning. Deze keer is hij bijzonder en wijkt hij af van de vorige webinars, omdat wij 101 gaan. Inloggen in het systeem en in real-time door de opties heen surfen!

Daar laat ik je zien, dat je als Admin de bevoegdheid hebt om het systeem zo in te richten, dat het precies voldoet aan de eisen die je stelt voor je eigen school, facility, resort of center.

eLearning is een snel groeiende markt en is niet meer weg te denken uit onze organisatie en wil je in de toekomst de boot niet gaan missen, dan wordt het tijd dat je je gaat inwerken in dit systeem. eLearning opent de deur naar nieuwe markten en is een verrijking van je bestaande marketing.


Je kunt je aanmelden via de knop PADI Webinars in de rechterkantlijn of de ronde blauwe knop links boven.

Zie jullie 101!

Productlancering PADI Sidemount Diver cursus

De laatste training bulletin opent met de productlancering van de lang verwachte PADI Sidemount Diver cursus.

De voordelen die genoemd worden, zijn onderverdeeld in: Verstelbaarheid, toegang, ontlasting van je rug, in/uit het water,meer tijd onder water, extra gasvoorraad, toevoersysteem om extra gasvoorraad aan te spreken en meer gemak boven water.

Deze specialty is recreatief van aard en bestaat uit duiken binnen de nultijd. De cursus bevat een praktijksessie, een duik in beschut water, drie buitenwaterduiken en wordt ondersteund door de instructeurshandleiding van de PADI Sidemount Diver-cursus (in het Engels), artikelnr. 70490. Overigens, duikers die technische sidemountduiken willen maken moeten de PADI Tec Sidemount Diver-cursus volgen.

Ik verwacht dat deze opleiding in een relatieve korte tijd populair zal worden. Uit eigen ervaring weet ik dat Sidemount, een zeer comfortabele manier van duiken is en ook de deur opent naar nieuwe technieken en uitrustingen. Daarnaast tilt het je trimvaardigheden naar een hoger niveau. Al met al echt een aanrader!

Wil je meer weten over dit onderwerp, lees dan de laatste training bulletin door.

donderdag 3 mei 2012

Scuba College gaat 100% Aware!

Filip Demuynck (PADI Master Instructor en eigenaar) van Recreational Facility Scuba College in Reet zocht zelf contact met ons. Het was hem namelijk opgevallen dat er de laatste tijd steeds meer PADI Resort en Retail leden 100% Aware center waren geworden en dat zij allemaal uit Nederland kwamen! Dat geen enkel Duikcentrum uit Vlaanderen deze stap gezet had, viel op in negatieve zin en moest heel snel recht gezet worden.

Nu moeten wij wel eerlijk zijn en toegeven dat dit niet de hoofdreden was voor zijn inschrijving. Aware heeft altijd al een speciaal plekje in het hart van de staf van Scuba College gehad. Zij schreven regelmatig al Aware brevetten uit en 100% deelname was eigenlijk maar een klein stapje die nog gezet moest worden.

Wij kunnen niet anders zeggen dat wij bijzonder blij ben met de inschrijving van Scuba College en dat zij hiermee als eerste PADI Resort & Retail lid Vlaanderen eindelijk op de 100% Awarekaart hebben gezet. Wij hopen dat meerdere centra door deze stap geïnspireerd zullen worden.


Filip,  wij willen  jou en je staf  bedanken voor jullie deelname aan het 100% AWARE programma.


Ook jullie maken nu het verschil!

Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

Klik hier om naar de website van Scuba College te gaan

ScubaPro Days 2012 - het aftellen is begonnen!

In het weekend van 2 en 3 juni 2012 vindt op de Bosmolerplas bij Panheel de ScubaPro Days 2012 plaats. Zoals gewoonlijk zal PADI daarbij ook aanwezig zijn en zal ondergetekende op zaterdag 2 juni meerdere workshops gaan geven, die voor iedereen toegankelijk zullen zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De workshops zijn bedoeld om bestaande duik en lesvaardigheden te verbeteren en/of op te frissen.

De basis van deze workshops ligt in mijn ervaring als Instructor Examiner en zal gaan over gebieden, waar ik in de loop der jaren tijdens de IEs regelmatig problemen heb zien ontstaan.

Of je nu een Open Water Diver bent of een PADI Pro maakt tijdens deze workshops niet uit. Want als beginner krijg je een kijkje in de keuken van de PADI Pros en kun je deze informatie als opstap naar je eigen carrïere gebruiken en ben je al een PADI Pro, dan is deze informatie extra bagage, die je verder helpt bij het uitvoeren van je taken.

De uitvoering straks in de praktijk van deze workshops is sterk afhankelijk van het aantal deelnemers, maar het is mijn bedoeling om iedereen mee het water in te nemen. Van kijken alleen kun je namelijk ook leren en de nadruk ligt vooral op het plezier binnen onze sport!

De workshops zijn:

11.00 am - Rescue workshop (doelgroep: Rescue Divers en hoger, maar OWD en ADV zijn welkom om mee te kijken, cq slachtoffer te spelen)

14.00 pm - Effectief gebruik van de assistent (doelgroep: OWSIs en hoger - maar vanaf OWD zijn welkom om leerling te spelen en mee te kijken)

16.00 pm - De 5 punts afdaling - organisatie en uitvoering (doelgroep: OWSIs en hoger - maar vanaf OWD zijn welkom om leerling te spelen en mee te kijken)

Noteer zaterdag 2 juni in je agenda en kom naar de Bosmolerplas en spring met mij in het water! 

woensdag 2 mei 2012

Duikpunt wordt Tec Rec Center!

Duikpunt Brugge - Oostende heeft de status van Tec Rec Center verworven en mag daarom naast de recreatieve en Instructor opleidingen nu ook een compleet pakket aan technische duikopleidingen aanbieden.

Wij weten dat John Bolle (PADI Course Director) en zijn staf deze stap al een poosje wilde zetten en ben dan ook verheugd dat deze nu realiteit is geworden. Het is natuurlijk als duikopleidingscentrum prachtig als je de cursisten zo`n totaal pakket aan opleidingen aan kunt bieden.

Wij willen via deze weg John en de complete staf van Duikpunt feliciteren met dit nieuwe predicaat en wens hen heel veel succes bij het uitvoeren van van hun passie, namelijk het opleiden van mensen in iets dat zij zelf zo leuk vinden om te doen!

Klik hier om naar de website van duikpunt te gaan.

Wij zijn op zoek naar...!

Ik kreeg een interne vraag of ik wist welke PADI leden momenteel actief les geven aan gehandicapten. Nu weet ik dat enkele van jullie dit doen, maar echt overzicht heb ik ook weer niet.

Daarom plaats ik bij deze een oproep! Als je aan dit profiel voldoet om je via mail even bij mij te melden. 

 PADI Nummer, naam en contactgegevens is genoeg!


Bij voorbaat dank voor jullie medewerking in deze!