Klik hier voor het PADI Webinar archief - allerlei opgenomen webinars komen hier online!Schrijf je hier in om een PADI Webinar te volgen -gratis online training over allerlei onderwerpen!Meld je aan voor de PADI Pro Nieuwsbrief en ontvang zo altijd het laatste nieuws!Volg ons via RSS Feed en blijf op de hoogte van de laatste updatesLike ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste updatesVolg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste updates Wordt Buddy via Project Aware en steun het juiste doel!

dinsdag 31 januari 2012

Dive Post S-799016 uit Katwijk gaat 5* IDC!

Cees Langmuur (eigenaar Divepost Katwijk) en Course Director Chris Azab gaan bij Dive Post in Katwijk het aanbod aan opleidingen uitbreiden met instructeurs opleidingen. Vanaf heden mag Cees zich trotse eigenaar noemen van een PADI 5* IDC Center. De ambities van Cees zijn zeer naar voren gericht en deze uitbreiding sluit daar geheel op aan. Wij wensen via deze weg Cees, Chris en de staf van Divepost uit Katwijk veel succes bij het ontplooien van hun IDC ambities.

maandag 30 januari 2012

Diveplace uit Utrecht gaat 100% AWARE!

Eigenaar en Master Instructor Ferdinand van Luttikhuizen van DC Diveplace in Utrecht zei meteen JA, toen wij hem vroegen, of hij met zijn staf deel wilde gaan nemen aan het 100% AWARE programma.

Ferdinand heeft altijd al een klik gehad met milieubewuste projecten en vanuit die rol was het dan ook niet moeilijk om deze stap te zetten. 

De visie van Ferdinand is open, fris en zeer toekomst gericht. Een toekomst waar onze onderwater wereld wel wat hulp kan gebruiken.  Wij willen  via deze weg Ferdinand en zijn staf hartelijk bedanken voor hun deelname aan het 100% AWARE programma. Na het telefonische gesprek, dat wij vandaag met Jennifer van Project Aware hadden, om Diveplace aan te melden als nieuwe deelnemer, bleek weer eens hoe zeer zij dit gebaar op waarde weten te schatten. Zij zijn oprecht blij met zo'n bericht!

Ferdinand, ook jij en je staf maken nu het verschil!

Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

zaterdag 28 januari 2012

ééntjes en nulletjes voor een beter milieu!

Ik ben volledig digitaal geworden in mijn communicatie van en naar PADI toe. Daarom hoorde ik vandaag mijn eerste digitale versie van de Undersea Journal in mijn mailbox vallen. Na meer dan 21 jaar van papierdruk lezen, kan ik niet anders zeggen dat deze nieuwe manier van consumeren mij uitstekend is bevallen. De navigator van het programma is overzichterlijk en maakt het surfen door de digital USJ een plezierige ervaring.

Zijn jullie nog niet digitaal gegaan? Nou, ik kan je verzekeren dat deze minder vervuilende manier van nieuws lezen en delen de toekomst is. Doe mee en meld je aan voor de digital Undersea Journal bij je Customer Service Consultant Jasmin Eisenbart van PADI EMEA - membernl@padi.ch en kies net als ik ééntjes en nulletjes voor een beter milieu!

vrijdag 27 januari 2012

PADI Business Academy

Beste PRRA leden: let op uw mailbox. De uitnodigingen voor de PADI Business Academy seminars zijn verstuurd. In deze uitnodiging vinden jullie extra uitleg wat dit 2 daagse programma nu precies in positieve zin voor jullie bedrijf kan betekenen. De inschrijvingen in andere landen lopen snel vol en geeft aan dat dit initiatief van PADI in samenwerking met enkele toekomstgerichte fabrikanten goed aanslaat. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er op tijd bij!

Deze AWARD is ook van jullie!

Afgelopen donderdagavond heeft PADI zijn 14de tauchen AWARD op rij ontvangen  als beste duikorganisatie. Het is iedere keer weer spannend, hoe de lezers en vooral de duikers in onze regio zullen gaan stemmen.

Voor ons als PADI EMEA is deze AWARD zeer speciaal, want het is onze eerste!  Het is belangrijk te realiseren dat het ontvangen van zo'n AWARD niet iets is, dat ook vanzelfsprekend is. Je moet het iedere keer maar weer opnieuw bewijzen door het duiken op de juiste positieve manier in de markt neer te zetten. En dat is onmogelijk zonder jullie hulp en inzet! Voor mij is deze Award is een goede motivator om ook dit jaar er weer hard voor te gaan werken om volgende jaar weer mee te strijden voor de hoofdprijs!

Graag willen wij jullie allemaal hartelijk bedanken. Zonder jullie zouden wij dit absoluut nooit bereikt hebben en daarom is deze AWARD ook van jullie!

woensdag 25 januari 2012

De charme van BOOT

Ik was gister op onze PADI stand in hal 3 van de "Messe" in Dusseldorf om onze staf tijdens een dagje BOOT te ondersteunen. Het is altijd weer een plezier om daar te zijn. Het is net als thuiskomen na een lange periode van reizen en dan al je familie, vrienden en kennissen weer in je armen sluiten. BOOT is vooral netwerken, handen schudden, lachen, praten en natuurlijk kijken naar de toekomst van PADI EMEA. De start van die toekomst dit jaar geeft veel reden tot discussie en ontevredenheid over de leveringen van alle PADI materialen vanuit Bristol. Het is duidelijk dat alles nog lang niet zo loopt, zoals het zou moeten lopen. Wat in het verleden goed ging, gaat nu fout. Maar ja, iedere vernieuwing brengt problemen en aanpassingen met zich mee. Dus ook deze. Daar weten nu onze jongens in Bristol alles van. Ik ga er van uit dat deze problemen, gewoon opstart problemen zijn en dat het een kwestie van tijd en vooral leren van nieuwe producten en talen is. Gelukkig is er ook veel begrip voor het probleem aanwezig onder onze leden en dat gevoel is toch wel het meeste wat mij bij is gebleven van een dag doorbrengen op BOOT. Het is die charme van samenhorigheid, die tijdens BOOT toch iedereen altijd weer bij elkaar brengt!

maandag 23 januari 2012

Webinar over de Arbowetgeving en de duikindustrie

Voor iedereen dit geen kans zag om mee te doen aan het eerste webinar over dit onderwerp op maandag 23 januari, is er nu een tweede mogelijkheid in februari. Mis deze kans niet en schrijf je in!

Na het uitkomen van de brochure "Sportduikinstructie en de regels" is er toch wel enige onrust onstaan in onze markt. Blijkbaar waren niet veel professionals op de hoogte van het feit, dat ook onze arbeid onder de arbowetgeving valt. De bedoeling van deze brochure was er op gericht om een ieder die werkzaam is in onze industrie, er op te wijzen dat er wettelijke regels zijn die gevolgd dienen te worden.

Om jullie nu wat beter inzicht te geven wat deze arbowetgeving voor je betekent als duikprofessional, heb ik een webinair online gezet. Als je interesse hebt, dan kun je je aanmelden via de knop PADI webinars hier aan de rechterzijde.


Ik spreek jullie online.

Jouw keus voor een webinar - stem mee!

Om beter inzicht te krijgen op welke tijd en dag een webinar jullie het beste past, zodat ik zo veel mogelijk deelnemers ter wille kan zijn, heb ik een enquete gemaakt. De uitkomst hiervan zal ik mee laten wegen in het tot stand brengen van nieuwe toekomstige webinars. De enquete blijft tenminste 160 dagen actief om zoveel stemmen te genereren.

Doe mee en laat je stem meetellen: Maak een keuze uit de verschillende mogelijkheden. Je vind de enquete hier aan de rechterzijde, direct onder de knop "PADI Webinars". Bedankt voor het meedoen!

zaterdag 21 januari 2012

2012 EFR Update

EFR EMEA is nu een feit en wat heeft dit nu allemaal voor jullie te betekenen. Ook zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd in de richtlijnen en zijn onze lesmaterialen vernieuwd. Als je dit alles bij elkaar optelt, dan kun je maar tot één conclusie komen: Het is weer tijd voor een Update! Daarom heb ik voor jullie een webinar online gezet en wel in de avonduren. Het lukt mij helaas nog niet altijd (vanwege mijn dagelijkse verplichtingen) om aan deze wens te voldoen, maar deze keer is het mij gelukt! Wil je meer weten over wat er nu allemaal veranderd en vernieuwd is binnen onze EFR familie, dan kun je je aanmelden via de knop "PADI Webinars" hier aan de rechterzijde.

Ik spreek jullie online!

vrijdag 20 januari 2012

Reizen en duiken: je wereld 2x zo groot!

"Werelds Duiken" powered by Lazywave geeft enthousiaste waterliefhebbers op 4 en 5 februari a.s. de mogelijkheid om kopje onder te gaan in Zwembad Merwestein in Nieuwegein! Tijdens het weekend van de Duikvaker kunnen mensen zowel een introductieduik maken als een bezoek brengen aan de duikbeurs in Houten, dit alles voor € 10,00. Reizigers en/of waterliefhebbers maken hun wereld 2x zo groot door te ontdekken wat die wereld onder water verborgen hield! 




Inschrijven kan via yourdivexperience.nl/aanmelden-gratis-proefduik.


Het zijn dit soort initiatieven die onze branche en sport op een goede en positieve manier onder de aandacht brengen van eventuele geïnteresseerden. Ik wens daarom de staf van Lazywave veel succes met de uitvoering van dit Discover Scuba Diving evenement en ik kom zeker even bij jullie kijken!

donderdag 19 januari 2012

De nieuwe duikers van de toekomst vind je in Katwijk!

Onder de leiding van Cees Langmuur (eigenaar Divepost Katwijk) en zijn staf kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 op vrijdagavond 27 januari in het zwembad Aquamar te Katwijk, kennis maken met het PADI Sealteam programma. Door het grote succes van het afgelopen jaar was de vraag naar herhaling van dit evenement alleen maar een kwestie van organiseren. Dat blijkt ook wel uit het aantal aanmeldingen, die nu al binnenstromen. De kinderen kunnen niet wachten om samen met de ervaren instructeurs van Divepost in de magische wereld van bellen en gewichteloosheid te duiken.

Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom en mag komen kijken. Tijdens de avond wordt meer informatie gegeven over het programma en mogen de kinderen alvast het ademen onderwater uitproberen. Alle kinderen die na deze ervaring, echt willen beginnen met het PADI Seal Team programma kunnen zich meteen inschrijven. Want kort na deze avond zal deze cursus dan ook werkelijk van start gaan. Ga voor meer informatie naar de website van Divepost en kijk onder Opleidingen. Ik ondersteun dit initiatief van Cees en zijn staf van harte, want met het PADI Seal Team programma creëer je de nieuwe duikers van de toekomst!

Ga hier naar hun website


dinsdag 17 januari 2012

De Ronde Tafel is terug van weggeweest!

De eerste Ronde Tafel in Vlaanderen is achter de rug en het gevoel dat ik van meerdere kanten krijg is goed. Aanwezig waren Johan Amerijck en Gudy van den Bulck van Dive Adventures S-9203, John Bolle van Duikpunt S-1890, Riccardo Chiancone van Cowa Diving S-798254, Marco de Paepe van Marcos Diving Team S-799292, Filip Demuynck van Scuba College S-799086, Giuseppe Giampieri van Antaqua Diving School S-21831, Thierry Michiels van Divingworld S-798390, Mario Souvais van Rudis Ocean Center S-798598, Eddy Tambuyser van Belgian Diving Centre S-9322, Georges van Abeele van Duikcentrum I.D.S. Belgium S-798131 en Tarcy Verzele van Tarcy S-799464.

Wat vooral opviel was de constructieve en positieve manier waarmee over diversen onderwerpen gesproken werd met elkaar. Mijn doelstelling dat communicatie belangrijk is voor wederzijds begrip, werd op deze meeting door alle aanwezigen goed opgepakt. De basis voor verdere Ronde Tafel gesprekken in Vlaanderen is gelegd en de afspraak voor nummer twee in juni is al gemaakt. De Ronde Tafel is terug van weggeweest!

Ik wil alle aanwezigen bedanken voor hun aanwezigheid, input en vooral professionele manier van communiceren. Een speciaal dank gaat uit naar Eddy Tambuyser voor het organiseren van de ruimte en versnaperingen.

Op naar de volgende Ronde Tafel in Vlaanderen!

zaterdag 14 januari 2012

=============> Wij zijn 100% AWARE! <============


~ Ere wie ere toe komt ~


Alle PRRA leden in deze lijst zijn 100% AWARE* en ondersteunen actief de Project Aware Stichting!
             *Iedere student die gebrevetteerd wordt in dit Dive Center, ontvangt een AWARE versie van het PADI Brevet!


PRRA Lid                             Website
D-Diving S-22115 in Reeuwijk (DC)                             Ga hier naar hun website
Discovery Divers S-799244 in Reeuwijk (5*IDC/NG)                             Ga hier naar hun website
Diveplace S-22531 in Utrecht (DC)                             Ga hier naar hun website
Divesport Vlaardingen S-22809 in Vlaardingen (DR)                             Ga hier naar hun website
Duikvereniging Moby Dick S-22080 in Sneek (DC)                             Ga hier naar hun website
Dutch Dive Academy S-22966 in St. Oedenrode (DC)                             Ga hier naar hun website
Fata Aquana S-9893 in Den Haag (5*IDC)                             Ga hier naar hun website
Idive2 S-23203 in Ede (DC)                             Ga hier naar hun website
IK Diving S-22956 in Hengelo (RF)                             Ga hier naar hun website
Keep Smiling Diving S-799105 in Reeuwijk (5*IDC)                             Ga hier naar hun website
Lazywave S-799188 in Rotterdam (5*DC)                             Ga hier naar hun website
Lust for Dive S-21781 in Hoogvliet/Rotterdam (DC)                             Ga hier naar hun website
Scuba College S-799086 in Reet (B) (RF)                              Ga hier naar hun website
Scuba Republic S-22324 in Zandvoort (5*DR/NG)                              Ga hier naar hun website
Souldivers S-22050 in Rotterdam (5*DC)                              Ga hier naar hun website
Zandokhan-Diving S-9138 in Harderwijk (5*IDC)                              Ga hier naar hun website

Individueel Lid                                       Website
Bart den Ouden CD-949840 in Rotterdam (CD)                                      Ga hier naar zijn website



Wil je ook in deze lijst komen te staan en meer weten over het 100% AWARE programma: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

vrijdag 13 januari 2012

Webinar over eLearning

Voor velen van jullie is het nog steeds niet duidelijk hoe eLearning nu precies werkt. Ik krijg nog regelmatig vragen met betrekking tot het inrichten, inloggen, wat een student te zien krijgt als hij online gaat of hoe je de student record files kunt inzien en downloaden.

Nu is het systeem niet moeilijk als je weet hoe het werkt. Om jullie nu ook te voorzien van deze informatie, heb ik een webinar over eLearning online gezet en nodig ik jullie uit om hier aan mee te doen.

Dit webinar met de titel "Alles wat je weten moet over eLearning"  geeft je inzicht in het totale systeem en functioneren van ons eLearning model. Ik ben er zeker van dat je eLearning als een extra hulpmiddel en schakel gaat zien binnen je PADI lessysteem.


Je kunt je aanmelden door te klikken op de knop "PADI Webinars" hier aan de rechterzijde. Spreek je online!

Ook Zandokhan Diving in Harderwijk gaat 100% Aware!

Eigenaren Bert en Evelien Stegeman van 5* IDC Center Zandokhan Diving in Harderwijk dachten niet lang na, toen zij inzicht kregen in het 100% Aware programma van Project Aware. Bert is als Master Instructor, samen met Evelien (Assistant Instructor) al jaren actief in onze branche en al die tijd was er bij hun al Aware gericht denken aanwezig.

"Kijk" zegt Evelien, terwijl zij wijst naar de Aware muur, die aanwezig is in hun DC. "Wij zijn altijd al actief geweest voor Project Aware, gewoon omdat wij denken dat iedere bijdrage aan deze stichting een stap in de goede richting is!"

Zij had het niet beter kunnen verwoorden. Via deze weg willen wij Bert, Evelien en hun staf bedanken voor de keuze om ook deel te nemen aan dit programma. De blije reacties van Jennifer en Domino (Project Aware Consultants), die wij kregen toen wij huen het goede nieuws gaven, zegt eigenlijk al genoeg!


Bert en Evelien ook jullie maken het verschil!

Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

donderdag 12 januari 2012

"Your best friend in Diving" gaat 100% AWARE!

5* DC Lazywave uit Rotterdam "your best friend in diving" gaat 100% AWARE en dat is echt super!

Na het lezen van ons blogartikel Een lans breken voor Project Aware!  was eigenaar en IDC Staff Instructor Eric Schunselaar meteen overtuigd van het feit dat hij mee wilde doen aan dit programma. Eric en zijn Staf zijn altijd al AWARE georiënteerd geweest en daarom was de keuze snel gemaakt. Lazywave ondersteunt nu actief de stichting Project AWARE en geeft iedere leerling na afsluiting van hun cursus een AWARE brevet. De extra inkomsten die hierdoor onstaan, komen direct ten goede aan de stichting en al hun projecten.  Wij willen Eric en zijn Staf persoonlijk bedanken voor de keuze om deel te nemen aan dit programma! Wij weten uit eigen ervaring hoezeer jullie hulp wordt gewaardeerd!

Jullie maken het verschil!

Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

Kontiki kan altijd wel wat hulp gebruiken...



Hans Hijlkema van Kontiki Diving in Zuidbroek en zijn staf zijn zeer actief in het geven van de Discover Scuba Diving programma's. Om die reden hebben zij eigenlijk altijd een te kort aan PADI Pros, die hun actief kunnen bijstaan bij het uitvoeren van deze DSD programma's.
Heb je interesse om je ervaring als PADI Pro in te zetten of uit te bouwen, neem dan kontakt op met Hans. Hij is bereikbaar via www.kontiki-diving.com.

woensdag 11 januari 2012

Duikschool Karibu Divers werkt hard aan de toekomst!

Eigenaar en PADI Master Scuba Diver Trainer Peter Halberstadt werkt hard om zijn nieuwe toekomstige DC klaar te stomen voor de verwachte opening in maart.
Voor Peter is dit een logische volgende stap in zijn carriëre als PADI Pro. Het voordeel van de nieuwe locatie in Zuid Laren is, dat hij zijn center kan upgraden van resort naar een vol PADI DC. De weg naar de 5 star status en verder ligt dan open. Het pand is voorzien van een winkelruimte met leslokaal, compressor, opslag en alle faciliteiten die noodzakelijk zijn om de toekomstige klanten van dienst te zijn. Via deze weg wensen wij Peter en zijn staf veel succes met het verbouwen van de nieuwe locatie!

Wordt vervolgd...

dinsdag 10 januari 2012

Uitnodiging Member Social 2012 komt er aan!



Beste PADI Pros, let op de mailbox!

Er komt vandaag een uitnodiging voor de Member Social 2012 aan. Jullie zijn allemaal van harte welkom en zoals altijd is de deelname gratis en zonder inschrijving. De officiële uitnodiging geeft jullie extra informatie over de te verwachten onderwerpen.

Er zullen meerdere leden van de PADI EMEA staf aanwezig zijn. Het wordt weer een interessant jaar! Wij hopen zoals altijd weer velen van jullie in Utrecht te mogen ontmoeten.

maandag 9 januari 2012

Be active to stay active ;-)

2012 is al weer meer dan een week onderweg en verlenging van het lidmaatschap is nu echt noodzakelijk geworden om aktief te blijven als PADI Pro. Mocht je om één of andere redenen nog niet toegekomen zijn aan het verlengen van je PADI Pro lidmaatschap, dan raad ik je aan om dit zo snel mogelijk online te doen via de PADI Pro site. Hier vind je onder je account de optie "online renewal". Deze manier van verlengen is goedkoper en ook het snelste om in aktieve status te blijven.

Be active to stay active ;-)

Klik hier om naar de PADI Pro site te gaan

vrijdag 6 januari 2012

Nog even en het is zo ver - Join the Evolution!


SCUBAEARTH - Droom, plan en deel je duikavonturen.

SCUBAEARTH is de plaats om je duikinformatie te vinden en te delen. Aangestuurd door real-time duikinformatie zoals weer, zicht, maximum diepte en specifieke informatie over de duikplaats, is SCUBAEARTH de plaats om te zijn.

De gebruikers delen hun eigen duikinformatie online en houden je zo op de hoogte van het allerlaatste nieuws. SCUBAEARTH moedigt alle gebruikers aan om contact te zoeken met PADI Divecenters of resorts, zodat zij hen van dienst kunnen zijn in allerlei lokale behoeftes.

Het doel van SCUBAEARTH is om zoveel mogelijk bewustwording voor het duiken te creëren, door het bereiken van zoveel mogelijk duikers via de webzoekmachines en social media.



De belangrijkste opties van SCUBAEARTH zijn:

* Real-time water en duikomstandigheden
* Het vergelijken van wereldwijde duik en reisbestemmingen
* Duikplaats met details via een zoekmachine
* Duikshop zoekmachine
* Het opzoeken van je eigen PADI brevetten
* Je persoonlijke uitrusting en wenslijst inventaris
* Eigen online logboek, die je ook met anderen kunt delen
* Vinden van werk als PADI Pro

SCUBAEARTH is de moeite waard om in de gaten te houden. De website wordt echt prachtig qua opzet en uiterlijk. Het aftellen is begonnen! Een bezoekje waard!!

Klik hier om de klok te zien aftellen

donderdag 5 januari 2012

Kids Dive Camp scoort als super vakantie vermaak!

Na het lezen van de advertentie in Duiken was ik toch wel erg nieuwsgierig geworden naar dit nieuwe vakantie concept voor kinderen van Scuba Republic in Zandvoort. Dus er op af, is mijn nieuwe moto. Aangezien mijn kinderen ook nog vakantie hadden, konden wij dit evenement ook met een deelname van hen opfleuren. Hoe meer zielen hoe meer herrie en nou, ik kan je vertellen dat deze nieuwe ervaring hun absoluut niet is tegen gevallen. Onder de profesionele begeleiding van eigenaar Jan van Voorst en Master Instructor Walter Heijmans werden de kinderen op een rustige doortastende wijze bekend gemaakt met de onderwater omgeving. Een echt duikpakje met complete scuba en abc maakte van deze kinderen op het eerste gezicht al echte duikers. Na een korte uitleg aan de oppervlakte werden de kinderen één voor één aan de hand mee onder water genomen. Na enige aarzeling zag je bij alle kinderen een grote lach op het gezicht onstaan en zwommen zij later zij aan zij met hun "meester" door het water. Ik denk dat Scuba Republic met dit concept echt iets toevoegt aan alle dagjes uit, die je tegenwoordig voor families op het internet kan vinden. Mijn kinderen beaamden dit vol enthousiame, want de hele weg naar huis glommen zij van plezier en trots.

Zoek je in de vakantie iets om te doen met de hele familie? Dan kan ik je "Kids Dive Camp" echt aanraden!

dinsdag 3 januari 2012

Tot ziens PADI Europe, proost PADI EMEA!

PADI EMEA is een feit en is het grootste PADI Regionale Hoofdbureau in de wereld. Wij onderhouden contacten met meer dan 2,565 retail / resort en 57,500 individuele leden. Tesamen brevetteren deze leden meer 380,000 duikers per jaar. Dit geeft aan hoe groot wij met z'n allen zijn geworden. Voor mij is dit iets om bij stil te staan en ook erg trots op te zijn. Realiseer je goed dat deze cijfers en omvang nooit bereikt zouden zijn zonder jullie inzet. Wij hebben echt met elkaar de wereld aan het duiken gebracht! Respect!

Met deze verandering begint ook voor mij een nieuwe periode in mijn carriëre als PADI Pro. Na 17 jaar fulltime gewerkt te hebben als Instructor Examiner, breekt nu een fase aan als Regional Manager en Instructor Examiner. Hoe zeer mijn hart ook bij training ligt, voelt deze vernieuwing voor mij wel goed. Ik kan nu al mijn ervaring als PADI Pro gaan inzetten om jullie van dienst te zijn daar waar het nodig is. Ik kijk dan ook erg uit naar onze vernieuwde samenwerking. De interesse van jullie kant is ook goed. Ik heb al veel positieve reacties mogen ontvangen en de inschrijvingen voor de komende Ronde Tafel Gesprekken lopen erg goed. Het geeft aan dat er bij jullie ook nog voldoende leeft om over te praten.

Ik ben er zeker van dat wij gezamelijk de markt naar een nog hoger niveau zullen trekken. Ondanks dat de crisis zijn sporen overal achter laat in onze samenleving, mogen wij bij PADI nog steeds niet klagen over de cijfers aan het eind van 2011. Veel zaken zitten weer in de lift, maar dat wil niet zeggen dat wij er al zijn. Er is nog genoeg wat wij met z'n allen kunnen verbeteren of om kunnen buigen van negatief naar iets positiefs. Via deze weg alvast bedankt voor jullie postieve reacties op mijn aanstelling als Regional Manager en tot ziens op de Ronde Tafel Gesprekken of bij jullie in het DC of resort.

Tot slot wens ik jullie allemaal een gezond en succesvol 2012 toe! Proost!

Even voorstellen: Sascha Engeler - Sales Consultant

Vanaf 1 januari 2012 is Sascha Engeler de nieuwe Sales Consultant voor Nederland en Vlaanderen. Hij vervangt voor Vlaanderen Thierry Corletto.

Voor mij als nieuwe Regional Manager is het belangrijk dat mijn gebied door één persoon wordt verzorgd. Na intern overleg is dan ook besloten dat Sascha die al werkzaam was voor Nederland, ook Vlaanderen onder zijn hoede zal krijgen. Ik wil via deze weg Thierry bedanken voor het goede werk dat hij heeft gedaan voor Vlaanderen en wens Sascha veel succes met zijn nieuwe functie als Sales Consultant voor Nederland en Vlaanderen.

Jullie kunnen Sascha bereiken onder salesnl@padi.ch - Direct: +41 523041448

Webinar PADI Green Star Award Workshop


Dat milieu bewust zijn een belangijke hoeksteen van onze organisatie is, hoef ik jullie niet meer te vertellen. Onze ondersteuning van Project Aware is daar een groot voorbeeld van. Maar milieu bewust zijn gaat veel verder dan dat. Zelf heb ik bijvoorbeeld jaren geleden al mijn lampen vervangen door spaarlampen, een nieuwe HR ketel met automatische thermostaat, groene stroom en dergelijke aangeschaft. Ik wilde op mijn manier al een steentje bijdragen aan een beter milieu. Nu zie je overal om je heen binnen bedrijven een groen label ontstaan. Zo'n label geeft aan dat bijvoorbeeld het hotel waar je slaapt, er veel aan doet om milieu bewust te handelen. Meedenken naar een schonere leefomgeving, daar gaat het dus om.

Dit is nu precies waar ons nieuwe programma PADI Green Star Award op aan sluit. PADI Dive Centers en Resorts met de Green Star Award zijn bedrijven die op diverse terreinen hun steentje bijdragen aan de bescherming van ons milieu, waar onder (maar niet beperkt tot):

Waterbesparing
Energiegebruik
"Milieuvriendelijk" vervoer/transport
Geoptimaliseerd afvalmanagement
Gebruik van duurzame materialen
Aktief zijn op het gebied van milieubehoud
Papierloze communicatie met hun regionaal PADI-hoofdkantoor
Donatie aan Project AWARE

Wil je nu precies weten waaraan je moet voldoen en hoe je als PADI Retail & Resort Association  lid in aanmerking kunt komen voor deze award, raad ik je aan om je aan te melden voor het Webinair "PADI Green Star Award Workshop" die plaats zal vinden op maandag 30 januari 2012. Je kunt je aanmelden via de knop "PADI Webinars" of via het menu Pagina's "Webinars - aanmelden".