Klik hier voor het PADI Webinar archief - allerlei opgenomen webinars komen hier online!Schrijf je hier in om een PADI Webinar te volgen -gratis online training over allerlei onderwerpen!Meld je aan voor de PADI Pro Nieuwsbrief en ontvang zo altijd het laatste nieuws!Volg ons via RSS Feed en blijf op de hoogte van de laatste updatesLike ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste updatesVolg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste updates Wordt Buddy via Project Aware en steun het juiste doel!

vrijdag 24 februari 2012

Iets om rekening mee te houden!

De vakantie is begonnen en dat betekent tijd voor de familie, zo ook in mijn geval! Om kwaliteit-tijd voor hen te garanderen gaat mijn telefoon uit (geen voicemail) en de mailbox op slot. Deze wordt niet meer gechecked tot maandagmorgen 5 maart. Tot die tijd moeten jullie het dus zonder mij stellen.

Ik wens al diegene die op vakantie gaan een prima tijd en een ieder die thuis blijft en door werkt veel plezier op de werkvloer.

Tot maandag 5 maart!

Scuba Republic vanaf heden National Geographic Center!

Scuba Republic uit Zandvoort is van heden geregistreerd als National Geographic Center en mag alle opleidingen die bij dit label horen gaan aanbieden en uitvoeren. Wij zijn er zeker van dat Jan van Voorst en de Staf van Scuba Republic nog veel plezier gaan beleven aan de nieuwe mogelijkheden, die bij dit label horen. Wij wensen hen en de toekomstige cursisten veel plezier en succes bij de uitvoering van de NG programma's!

Ga hier naar hun website

donderdag 23 februari 2012

Beter laat dan nooit!

Het krijgen van een award in welke vorm dan ook geeft het gevoel dat wat je doet of gedaan hebt, gerespecteerd wordt door anderen. Te vaak wordt er gekeken naar allerlei nieuwe initiatieven en worden diegenen die al zo lang bezig zijn, gewoonweg vergeten. Nu lopen wij ook al een paar jaartjes mee als PADI Pros en hebben wij een groot gedeelte van de PADI Industrie in Nederland zien groeien. Van die eerste generatie PADI Leden zijn er nog steeds een aantal actief in onze regio. Dat op zich is al bijzonder en alleen daarom verdienen deze leden al een lintje! Zonder hen waren wij als PADI organisatie nooit zo groot gegroeid. Hoogste tijd dus om iets recht te zetten en hebben wij dan ook besloten om een aantal van deze oudgedienden respect te gaan tonen door het uitreiken van een wel verdiende erkenning!

Nu moeten wij ergens beginnen en die keuze was voor ons erg makkelijk. Want als één duikcentrum en zijn complete team een prijs verdient, dan is het Richard Wintershoven en de staf van Duikcentrum Down Under in Landsmeer wel. Richard is al lang aan de weg aan het timmeren. Down Under is opgericht in 1987 door Richard Wintershoven in Osdorp. De geschiedenis van Down Under begon in een schuurtje van 3 bij 4 meter als opslag voor de duikmaterialen en zijn huiskamer fungeerde als leslokaal. Inmiddels is het duikteam van Down Under met meer dan 100 leden een begrip in de regio Amsterdam en omstreken. Het bijzondere van Down Under is dat zij als groep de prijs kwaliteit verhouding altijd hoog in het vaandel hebben gehouden en hun studenten opgeleid hebben met veiligheid en plezier als uitgangspunt.

Wij konden zien dat Richard erg blij was het Certificate of Excellence for long-term Commitment and Professionalism to the PADI System of Scuba Diving Education. "Deze is voor de gehele staf die ooit deel hebben uitgemaakt van mijn duikcentrum!" verwoordde Richard zijn blije gevoel. Daar zijn wij het helemaal mee eens!

Wij willen via deze weg Richard en de gehele staf van Duikcentrum Down Under in Landsmeer van harte feliciteren met deze welverdiende erkenning!

Ga hier naar hun website

woensdag 22 februari 2012

Webinars in de avonduren komen er aan!


Vanaf April zal ik ook in de avonduren webinars aan gaan bieden. Het is duidelijk dat naast de Resort en Retail leden, die over het algemeen wel overdag kunnen, er een grote groep leden is, die alleen in de avonduren tijd vrij kan maken. De onderwerpen zullen van allerlei aard zijn en één ervan staat al online, namelijk EFR Update 2012 (schrijf je in via knop PADI Webinars), daarna zal ik het laatste webinar over de Arbowetgeving en de duikindustrie online gaan zetten. Dit zal de laatste "live" presentatie zijn, alvorens deze als video optie beschikbaar wordt. Ik hoop dat ik op deze wijze jullie wat beter van dienst kan zijn!

Wordt vervolgd...

Niet alles hoeft gezegd te worden...

Ik loop al een poosje er over te denken om iets over dit onderwerp te schrijven. Ik verbaas mij namelijk over het gemak waarmee mensen elkaar negatief bejegenen op het internet. Los van het feit of je als professional je nu wel moet laten verleiden tot een online discussie, begrijp ik niet dat je een negatieve mening zo openlijk met anderen wilt delen. Waar je vroeger maar een paar vrienden om je heen had om te discussieren, heeft Social Media het mogelijk gemaakt om veel nieuwe "vrienden"online te verkrijgen. En daar schuilt nu meteen ook het gevaar. Je wordt deel van een online gemeenschap, waar iedereen op zijn manier probeert zijn plekje te veroveren. Dit gaat soms gepaard met stevige uitingen, die je dan tegen kunt komen op duikforum, facebook en andere media. Is het nu wel zo slim om je te laten verleiden tot allerlei uitspraken, als je weet dat de hele wereld, tot in lengte van dagen, mee kan genieten? Zelfs als je gelijk mocht hebben, dan kunnen deze online uitspraken bijdragen aan een negatieve beeldvorming omtrent jouw persoon.

Ik heb geleerd dat het vaak is het beter om je mening voor jezelf te houden en de les die je daaruit leert voor jezelf ten goede te gebruiken. Niet alles wat je denkt of vindt hoeft namelijk gezegd te worden. Als je gerespecteerd wilt worden, dan moet je het namelijk eerst zelf geven.

dinsdag 21 februari 2012

Nog niet overtuigd van de PADI Business Academy?

Mocht je je afvragen, waarom het meedoen aan de PADI Business Academy interessant voor jouw kan zijn als PADI Retailer of Resort lid, dan is hier een link die je kan overtuigen:

Klik hier voor meer informatie

Wil je alsnog meedoen, dan is één mailtje naar mij voldoende!

De koraalzee en zijn roofdieren hebben jullie hulp nodig!

Laat de regering van Australië weten, dat jij als duiker de bescherming van haaien met een eigen onderwater natuur gebied in de Koraalzee van harte ondersteunt! De regering heeft een dergelijk plan momenteel in ontwikkeling. Het plan voorziet in het verbod op bepaalde manieren van vissen en boren, die de bodem kunnen beschadigen.
Maar belangrijke gebieden in de Koraalzee blijven open voor dergelijke activiteiten, inclusief het Osprey rif, dat bekend staat als één van de top tien duikgebieden voor het zien van haaien. Daarnaast is er ook geen bescherming voor de onder water vulkanen in het zuidelijke gedeelte van de koraalzee. Dit gebied is zeer geliefd bij haaien, tonijnen e.d.

Met jullie hulp kan Project Aware invloed uitoefenen op het verbeteren van het huidige plan. Haast is wel geboden en teken daarom de online petitie voor het einde van deze maand!

Ga hier naar de petitie

maandag 20 februari 2012

Voorbeeld RI&E beschikbaar als download

Eén van mijn beloftes was het online zetten van een voorbeeld Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Door de klikken op de pagina Download kun je deze opslaan op je eigen computer. Daarnaast heb ik ook een link online gezet van de website Keep it cool, gezond aan het werk, lekker in je vel. Zij hebben een RI&E programma ontwikkeld dat je kunt installeren op je PC en door alle vragen te beantwoorden ook tot uitvoering van een RI&E kunt komen. Deze voorbeelden zijn geheel voor eigen gebruik en ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud en uitvoering ervan.

Wees je bewust van het feit dat werken binnen de Arbowetgeving een eigen verantwoordelijkheid is. Je kunt je nooit verschuilen door te zeggen, dat je het niet wist. Mocht je niet in staat zijn geweest om één van de webinars over de Arbowetgeving te volgen, dan kan ik je gerust stellen met de mededeling dat ik t.z.t er nog één online ga zetten. Daarna zal dit webinar als video online gezet gaan worden en is dan via Video's als nog te volgen. Ik hoop dat ik jullie zo wat verder op weg heb kunnen helpen met het tot stand brengen van een solide RI&E op jullie eigen locaties!

Denk er aan: Voorkomen is beter dan genezen!

zondag 19 februari 2012

Voeg "Nieuws voor PADI Pros" toe aan je facebook pagina!

Laat iedereen weten dat dat Nieuws voor PADI Pros bestaat! Hoe groter ons platform wordt, hoe meer mensen kennis kunnen maken met ons PADI netwerk en zijn opleidingen. Als je een persoonlijke facebook pagina hebt, dan is een "vind ik leuk" voldoende.
Maar als je een dive center of organisatie bent en je hebt een Facebook pagina (geen profiel), dan kun je deze pagina als volgt toevoegen:




  1. Log in op je Facebook pagina.
  2. Type in de zoek optie boven in de pagina: padiproblog  
  3. Klik op de gevonden pagina
  4. Als de padiproblog pagina zich geopend heeft, klik dan boven aan de pagina op "vind ik leuk" 
  5. En voila, je hebt je padiproblog toegevoegd op je Facebook pagina!
Bedankt voor het meedoen!

zaterdag 18 februari 2012

De eerste NG cursussen in NL van start!

Bij Discovery Divers in Reeuwijk gaan op zondag 19 februari de eerste National Geographic Diver cursussen van start. De staf van Discovey Divers heeft er veel zin in. Dit bleek wel tijdens de officiële presentatie van het NG programma in het duikcentrum op zaterdag 18 februari. Zelfs staf op vakantie in Thailand was via skype aanwezig om maar niets van deze happening te missen. Later zal er in het blad Duiken meer aandacht besteed worden aan Discovery Divers en het National Geographic programma. Voor mij is het duidelijk dat de National Geographic programma's een plaatsje gaan veroveren bij een speciale groep geïnteresseerden in onze branche. De producten zien er prachtig uit en sluiten perfect aan op het totaalbeeld van wat je verwachten mag van zo'n wereldwijd bekend label.

Ik wens de gehele staf van Discovery Divers en hun studenten heel veel succes en plezier bij de uitvoering van het eerste National Geographic programma in Nederland! 


Ga hier voor meer informatie naar hun website

Altijd al willen weten hoe je een succesvol DSD event organiseert?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe je nu eigenlijk een succesvol PADI Discover Scuba Diving Event organiseert? Nu heb ik een aantal jaren geleden een aantal van deze DSD events georganiseerd in samenwerking met meerdere DCs in onze regio. Door het zetten van een duidelijke achteraf meetbare doelstelling en het van te voren opzetten van een duidelijke structuur met een draaiboek, werd door ons de gezette doelstelling met 200% gehaald! Zo'n draaiboek blijft achteraf zeer bruikbaar en met een aantal aanpassingen, die op iedere nieuwe locatie mogelijk noodzakelijk zijn, kun je vrij snel weer een nieuw evenement opzetten.

Om jullie vragen te beantwoorden heb ik een webinar online gezet met de titel "Hoe organiseer je een DSD event?" Als je interesse hebt, dan kun je je aanmelden via de knop PADI Webinars, hier aan de rechterzijde.

Ik spreek jullie online!

vrijdag 17 februari 2012

PADI Course Director Bart den Ouden gaat 100% Aware!

"Hé, wat gebeurt er in NL" vroeg Jennifer Constant van Project Aware vrolijk, nadat zij de mail van Course Director Bart den Ouden had ontvangen. Bart verwoordde zijn geloof en inzet voor Project Aware met de volgende woorden: "Please find attached my agreement form to join the 100% AWARE movement. As an individual instructor (Course Director) I believe I should lead by giving the right example and not just depend on dive centres to (try to) make the difference. I'd be happy to donate 10 euro for each student I certify. Keep up the good work!"

Bart, grote klasse en je inschrijving voor 100% Aware is het bewijs van een groot professioneel hart!

Bart, ook jij maakt nu het verschil!


Ga hier naar de website van Bart den Ouden


Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).


Wat is de overeenkomst tussen DiveAdventures en een piramide?

DiveAdventures heeft onder leiding van Johan Amerijckx en Gudy van den Bulck (Course Director en Master Instructor) afgelopen jaar in de Nekker, een uniek kubusobject geplaatst. Ik denk dat dit object nog niet echt bekend is bij de Nederlanders en daarom even aandacht in deze. Het is een perfect object, die goed gebruikt kan worden voor opleidingen waarin trimcontrole centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan de Peak Performance Buoyancy Specialty. Dit project is uitgevoerd in samenwerking met Scala Plastics. Het object is enig in zijn soort in België. Johan legt uit waarom: "Het object is een soort buizenstelsel waarin leerlingduikers hun trimvaardigheden kunnen oefenen. De piramidale vorm van deze constructie leent zich daar uitstekend voor. Daarnaast is het een verrijking voor het onderwaterleven. Soortgelijke projecten zoals in Maleisië, toonden aan dat een dergelijke constructie een geliefde plaats is voor vissen om in te vertoeven.” De buizenconstructie is voor iedereen toegankelijk. Dergelijke intiatieven zijn een verrijking voor onze sport en dragen positief bij aan het verbeteren van onze duikvaardigheden.

Zoek je dus iets nieuws om je cursisten aan te bieden, dan is de recreatieplas de Nekker in Mechelen (B) zeker een nieuwe optie voor jullie!

donderdag 16 februari 2012

Keep Smiling Diving bouwt onderwaterpark en gaat 100% Aware!

Erg lang hoefden Ron en Patricia Gerretsen (eigenaren en Master Instructors) van Keep Smiling Diving in Reeuwijk niet na te denken over het meedoen aan het 100% Aware programma. Zij staan al jaren zeer dicht bij de natuur. Hun recente inspanningen bij de Reeuwijkse plassen zijn daar een blijvend bewijs van. Het is mooi om te zien hoe twee mensen vol vuur en overtuiging kunnen praten over hun inzet voor de onderwater wereld.

Het project dat zij momenteel aan het inrichten zijn is daar een perfect bewijs van! Zo hebben zij een groot hard-houten platform van ruim 28m2 op een diepte van 6 meter geplaatst. Daarnaast hebben zij een bijna 23 meter lange hardhouten duiksteiger speciaal geschikt voor invaliden gebouwd. En als klap op de vuurpijl werken zij momenteel ook nog aan Het KEEP SMILING ONDERWATERPARK. Dit park bevat naast diverse objecten, een heus fluiterbos, straks ook nog een echte STADSBUS! Dit project zal medio zomer 2012 volledig gerealiseerd zijn. Zulke inspanningen om het duiken voor iedereen aantrekkelijker te maken, kom je niet vaak tegen. Ron en Patricia, super dat jullie dit doen en ik kom in de toekomst zeker een duik in jullie Keep Smiling Onderwaterpark maken! Persoonlijke rondleiding wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld ;-)

Graag wil ik via deze weg Ron, Patricia en hun staf bedanken voor hun inzet om duiken voor iedereen aantrekkelijker te maken in de Reeuwijkse plassen en natuurlijk voor hun deelname aan het 100% Aware programma!

Ron en Patricia, ook jullie maken nu het verschil!


Ga hier naar hun website voor een fotoimpressie van de aanleg van het "Fluisterbos"


Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

AWARE Shark Conservation Diver Distinctive Specialty in 6 talen!

Helaas worden veel haaien met uitsterven bedreigd. Daarom kun je nu de haaien helpen door het geven van de AWARE Shark Conservation Specialty. Je mag duikers en niet-duikers lesgeven in het klaslokaal of door middel van zelfstudie. Daarnaast mag je hen ook brevetteren als er geen haaien gezien zijn tijdens de trainingsduiken! Het gaat hier om de boodschap! Deze moet als een olievlek zich gaan uitspreiden over de wereld:

"Help onze vrienden de haaien!" Maak van je studenten goed geïnformeerde en gepassioneerde Haaienbeschermers, die meteen in actie komen om de haaien te helpen!




De curusmaterialen bestaan uit: Instructor Guide, Lesson Guides, Student werkboek en Program Participation Certificate (knowledge development participants only).
Instructor Guide is beschikbaar in het Engels Frans Duits, Italiaans, Spaans en Arabisch (verwacht - Chinees)

Dus waar wacht je nog op! Downloaden die handel en meteen mee aan de slag gaan, zou ik zeggen!!

woensdag 15 februari 2012

Souldivers is klaar voor de volgende stap!

Willem Warbie (Master Instructor en eigenaar) van Souldivers is met recht trots op het feit dat hij en zijn staf in relatief korte tijd het voor elkaar hebben gekregen om zich op te werken van PADI DC naar het 5 Star niveau. Na 15 maanden en een kleine 400 brevetten en/of registreringen is het dus zo ver! Met recht een prestatie om even stil bij te staan. Souldivers staat bekend als een DC waar het familie gevoel zeer sterk aanwezig is. Het is een goed verzorgde locatie met een staf, die altijd klaar staat om in te springen en de klant van dienst te zijn daar waar het nodig is.
Maar wat Souldivers echt bijzonder maakt, zijn de duikreizen die zij aanbieden. Deze reizen stellen zij namelijk volledig zelf samen en vallen voor 100% onder het SGR garantiefonds! Iets wat ik nog niet bij andere DCs ben tegengekomen.

Ook zijn wij erg blij met het feit, dat Souldivers besloten heeft om ook 100% Aware DC te worden! Een logisch gevolg van een jarenlange betrokkenheid bij Project Aware! Altijd als ik met Willem van gedachten wissel, komt Aware wel ter sprake.

Graag willen wij via deze weg Willem en zijn staf van harte feliciteren met het behalen van het 5* niveau en hen speciaal bedanken voor hun deelname aan het 100% Aware programma!

Willem, ook jullie maken nu het verschil!


Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).










PS: Het doet mij goed te zien, hoe zeer dit nieuwe programma om Project Aware te ondersteunen, voet aan de grond aan het krijgen is in onze regio! In zeer korte tijd hebben zich meerdere PRRA leden opgegeven voor dit programma. Mijn dank daarvoor IS GROOT!

dinsdag 14 februari 2012

Divesport Vlaardingen start meteen als 100% Aware resort!

Het was voor Rutger van Minnen en de staf van Duiksport Vlaardingen meteen duidelijk dat zij vanaf hun start als PADI resort, ook meteen aan de slag wilden gaan als 100% Aware resort. Als fervente duikers waren zij altijd al begaan met het lot van de onderwater wereld en het lezen van mijn artikel over "een lans breken voor Project Aware" (zie link) versterkte hun besluit om mee te doen. Ik vind het klasse, als een staf van een nieuw gestart resort meteen vol overtuiging voor deze milieubewuste weg kiest!

Wij wensen Rutger en zijn staf heel erg veel succes met het verder uitbouwen van hun PADI Resort en wil hen bedanken voor de beslissing om meteen aan boord te stappen van het 100% Aware programma.

Rutger, ook jullie maken nu meteen het verschil!


Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

maandag 13 februari 2012

Keep on Diving met Discovery Diving uit Dordrecht!

Onder de leiding van Cees Lagendijk (eigenaar Discovery Diving) en zijn staf kunnen leerlingen van Develsteincollege in Zwijndrecht tijdens de Sport oriëntatie kennis maken met duiken.

Al jaren verzorgt Discovery Diving het duiken tijdens de jaarlijkse sport oriëntatie van VWO – Havo en VMBO, welk twee maal per jaar plaats vindt. Discovery Diving zorgt ervoor dat alle deelnemende leerlingen het PADI DSD programma kunnen volgen.

Dat dit spannende evenement bij de leerlingen in de smaak valt, bewijzen iedere keer opnieuw het grote aantal inschrijvingen.  Iedere keer is het zwembad bom vol met enthousiaste leerlingen (zie foto)!

Ik ondersteun soortgelijke initiatieven om duiken onder de aandacht van een jong publiek te brengen van harte. Betere reclame kun je niet maken voor onze sport! Ik wens Cees en zijn staf veel succes voor de uitvoering van het evenement.

Om af te sluiten met Cees zijn woorden: Keep on Diving!



Ga hier naar hun website

Scuba Republic gaat 100% Aware & National Geographic

Dat het snel gaat met Scuba Republic dat wisten wij al. Hun recentelijke Award als best Newcomer of 2011 is daar het bewijs van. Om hun marktpositie nog verder te verstevigen hebben zij besloten om ook National Geographic Centre te worden. Dit speciale opleidingsprogramma en het alom bekende merk label wat hier aan hangt, past zeer goed in het toekomst concept van Scuba Republic. De volgende logische stap was natuurlijk het aansluiten bij het 100% Aware programma. Wij moeten zeggen dat deze twee labels eigenlijk ook niet zonder elkaar kunnen.

Wij willen via deze weg Jan van Voorst en zijn team bedanken voor hun deelname aan het 100% Aware programma en wens hen veel succes met het geven van de toekomstige NG duikprogramma's.

Jan, ook jullie maken nu het verschil!


Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

vrijdag 10 februari 2012

Zet je facebooknetwerk in om de haaien te helpen!

Shark Petition: Voeg de "Take Action" Facebook App toe aan je Facebook pagina

Deel alsjeblieft de Project AWARE ‘Take Action Now’ tab met je vrienden en vraag hen om de Give Sharks a Fighting Chance petition te ondertekenen!

Als je een dive center of organisatie bent en je hebt een Facebook pagina (geen profiel), dan kun je deze applicatie toevoegen aan je pagina en zo je inzet en ondersteuning voor de haaien laten zien, door het verzamelen van handtekeningen:
  1. Log in op je Facebook pagina.
  2. Klik hier of copy en paste deze link in een nieuwe browser: https://www.facebook.com/apps/application.php?id=164203316966761&ref=appd
  3. Daar vind je de applicatie. Klik op de link “Voeg toe aan je favorieten”, linksonder aan de pagina.
  4. Kies de Facebook pagina waar je de applicatie wilt toevoegen.
  5. En voila, je hebt je eigen Take Action tab op je Facebook pagina!
Bedankt voor het meedoen!


donderdag 9 februari 2012

Voor iedereen die zijn email niet leest of kwijt is!


2012 EFRI Update (Dutch)

Meld je aan voor een webinar op 6 maart.

Meld je aan voor ons webinar en stel jezelf op de hoogte van de Richtlijnen 2010, herziene en vertaalde producten en marketinginformatie.

Als je maximaal vier jaar geen EFRI Teaching Status meer hebt (≤ 2007 vervallen), dan kun je de credit gebruiken voor het bijwonen van deze update om weer voor 2012 Teaching Status te krijgen, nadat een aanvraag voor EFRI Renewal 2012 is ingediend en verwerkt.

Beperkt aantal plaatsen.

Reserveer nu je webinar -plaats via https://www1.gotomeeting.com/register/431976745

Het laatste nieuws en updates over de EFR-programma's

  • Titel: 2012 EFRI Update (Dutch)
  • Datum: Dinsdag 6 maart 2012
  • Tijd: 19.00 - 20.00 uur 
Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging met informatie over het webinar

Systeemvereisten:

voor deelnemers met een pc:
Windows® 7, Vista, XP of 2003 Server

voor deelnemers met een Macintosh®:
Mac OS® X 10.5 of nieuwer



Je EFR-team

Website | info.emea@emergencyfirstresponse.com

Berichten die geadresseerd zijn aan dit e-mailadres worden niet gelezen.
Reageren of wijzigen van de e-mailvoorkeuren kan door een e-mailbericht te sturen naar
Emergency First Response.

Emergency First Response EMEA Ltd 2012

UK Office
Unit 7, St Philips Central, Albert Rd, Bristol, BS2 0PD, UK
Tel: +44 (0) 117 300 7238
Fax: +44 (0) 117 300 7271

dinsdag 7 februari 2012

Diveplace organiseert een PADI TecRec clinic!

Op vrijdagavond 24 en zondag 26 februari geeft Diveplace in Utrecht een PADI TecRec Clinic. Tijdens deze clinic wordt er ingegaan op de diverse mogelijkheden voor het volgen van TecRec cursus en wordt er uiteraard ook gedoken. In het zwembad ga je met een wing, backplate en een dubbelset (2x12 liter) het water in om te zweven en te oefenen om vervolgens op zondag 26 februari het buitenwater in te gaan. Daar ga je dan max. 10 meter diep en ervaar je hoe het is om de oefeningen te doen, te zweven en te genieten van het technisch duiken. Heb je interesse of ben je benieuwd hoe het is om zo te duiken, geef je dan hier snel op.

zondag 5 februari 2012

Heb je zin om jezelf te taggen?

Alle foto's van het PADI Member Social in Utrecht staan nu online op onze facebook pagina. Graag wil ik jullie, ook namens mijn collega's Sylvia Ross en Michael Elbishausen, allemaal van harte bedanken voor jullie deelname, postivieve reacties en gezellige sfeer. Een speciale felicitatie gaat uit naar Jan van Voorst en zijn team van Scuba Republic, voor het ontvangen van de Award als beste nieuwkomer van het jaar 2011. Als laatste wil ik mijn collega Michael Elbishausen bedanken voor zijn spontane opwachting om persoonlijk jullie de hand te schudden en afscheid te nemen. Klasse aktie Michael!


Ga hier naar de foto's en ga jezelf en anderen lekker taggen!

donderdag 2 februari 2012

Iets om rekening mee te houden!

Vanaf morgen, het gehele weekend en maandag ben ik slecht bereikbaar via email en mobiel. Mijn prioriteit ligt bij de Updates, Ronde Tafel, Member Social en Beurs. Mijn mobiel gaat uit en voicemail staat ook niet aan. Tijd voor mail check heb ik niet, dus vraag ik bij deze om jullie geduld en begrip. Ik denk eigenlijk dat ik de meeste van jullie zo wie zo wel ga tegenkomen op één van de eerder genoemde evenementen. Mocht dit niet het geval zijn, dan weet je wat er hand is en spreek ik jullie later vanaf dinsdag weer! In ieder geval wens ik jullie veel plezier toe dit komende weekeinde en wie weet tot ziens!

Divemaster Instructor Guide staat online

Vanaf vandaag kunnen jullie de vernieuwde DM Instructor Guide en herhalingsvragen downloaden via de pro site. Op dit moment staat alleen de engelse versie online, maar interne bronnen konden mij melden dat de NL versie er snel aan komt. Dus waar wacht je op: Klik hier om naar de PADI Pro Site te gaan en verdiep je alvast in onze vernieuwde Divemaster cursus!

woensdag 1 februari 2012

Het tijd om de wekker te zetten!


Als je de PADI EMEA Staf wilt ontmoeten in Hotel Mitland in Utrecht!

Het wordt ons een druk weekendje met op vrijdagmorgen om 08.30 uur de CD/IDCS Update, gevolgd door de Ronde Tafel voor PRRA leden om 14.00 uur en op zaterdagavond om 19.00 uur is het zover en zijn alle leden welkom op het Member Social 2012. Tenslotte kun je ons gedurende beide beursdagen ook nog tegenkomen op de Duikvaker show.

Wij kijken er zeer naar uit om jullie allen weer eens te zien en te spreken! Vergeet dus niet je wekker te zetten!