Klik hier voor het PADI Webinar archief - allerlei opgenomen webinars komen hier online!Schrijf je hier in om een PADI Webinar te volgen -gratis online training over allerlei onderwerpen!Meld je aan voor de PADI Pro Nieuwsbrief en ontvang zo altijd het laatste nieuws!Volg ons via RSS Feed en blijf op de hoogte van de laatste updatesLike ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste updatesVolg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste updates Wordt Buddy via Project Aware en steun het juiste doel!

woensdag 22 februari 2012

Niet alles hoeft gezegd te worden...

Ik loop al een poosje er over te denken om iets over dit onderwerp te schrijven. Ik verbaas mij namelijk over het gemak waarmee mensen elkaar negatief bejegenen op het internet. Los van het feit of je als professional je nu wel moet laten verleiden tot een online discussie, begrijp ik niet dat je een negatieve mening zo openlijk met anderen wilt delen. Waar je vroeger maar een paar vrienden om je heen had om te discussieren, heeft Social Media het mogelijk gemaakt om veel nieuwe "vrienden"online te verkrijgen. En daar schuilt nu meteen ook het gevaar. Je wordt deel van een online gemeenschap, waar iedereen op zijn manier probeert zijn plekje te veroveren. Dit gaat soms gepaard met stevige uitingen, die je dan tegen kunt komen op duikforum, facebook en andere media. Is het nu wel zo slim om je te laten verleiden tot allerlei uitspraken, als je weet dat de hele wereld, tot in lengte van dagen, mee kan genieten? Zelfs als je gelijk mocht hebben, dan kunnen deze online uitspraken bijdragen aan een negatieve beeldvorming omtrent jouw persoon.

Ik heb geleerd dat het vaak is het beter om je mening voor jezelf te houden en de les die je daaruit leert voor jezelf ten goede te gebruiken. Niet alles wat je denkt of vindt hoeft namelijk gezegd te worden. Als je gerespecteerd wilt worden, dan moet je het namelijk eerst zelf geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.