Klik hier voor het PADI Webinar archief - allerlei opgenomen webinars komen hier online!Schrijf je hier in om een PADI Webinar te volgen -gratis online training over allerlei onderwerpen!Meld je aan voor de PADI Pro Nieuwsbrief en ontvang zo altijd het laatste nieuws!Volg ons via RSS Feed en blijf op de hoogte van de laatste updatesLike ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste updatesVolg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste updates Wordt Buddy via Project Aware en steun het juiste doel!

zaterdag 31 maart 2012

Keep Smiling heeft de vergunning binnen!

Petje af voor Ron en Patricia Gerretsen van Duikcentrum Keep Smiling uit Reeuwijk. Na een jaren van overleg en investeren, hebben zij de vergunning voor de resterende aanleg van het Keep Smiling Diving Onderwaterpark binnen!

Alle betrokken instanties hebben hun fiat gegeven voor de aanleg van het onderwaterpark. Daarom zijn zij enkele weken geleden al een beetje begonnen met het herstellen van het bandenspoor naar het platform. Het is de bedoeling dat vanuit het centraal gelegen platform een leidraad wordt gelegd naar alle objecten in het onderwaterpark. Dit is natuurlijk om de veiligheid en oriëntatie in het onderwaterpark te verhogen.

Het afzinken en op de plaats zetten van de stadsbus zal een spectakel van worden. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. De hele bus wordt in de bekende Keep Smiling kleuren gespoten en krijgt een lichte ondergrond voor een verbeterde zichtbaarheid en fotografie gemak. Verder zal op de reeds aangebrachtte "tafel " de bovenkant van een oranje reddingsboot worden neergelegd. Dit is zo'n boot die achterop zeeschepen wordt meegevoerd. Verder zijn er plannen om de plaats van de bus te markeren met een heuse zeeboei.

Al met al een geweldig initiatief, waarvoor ik alleen maar mijn respect en waardering uit kan spreken. Het zijn inspanningen zoals deze die onze duiksport een grote stap vooruit helpen. Het Keep Smiling onderwaterpark is voor iedereen met een duikbrevet toegankelijk.


Via deze weg wil ik Ron, Patricia en de gehele staf van Keep Smiling bedanken voor hun inspanningen bij het tot stand brengen van dit geweldige initiatief!

Ga hier naar hun website voor het laatste nieuws

vrijdag 30 maart 2012

Fata Aquana gaat 100% AWARE!

Eigenaren Pauline Hulspas en Peter Borgstein zei meteen JA, toen wij hen vroegen, of zij met hun staf deel wilde gaan nemen aan het 100% AWARE programma.

Zij hebben altijd al een klik gehad met milieubewuste projecten en vanuit die rol was het dan ook niet moeilijk om deze stap te zetten. 

Hun visie is zeer klantvriendelijk en toekomst gericht. Een toekomst waar onze onderwater wereld wel wat hulp kan gebruiken. Zij hebben eigenlijk altijd al veel aandacht besteed aan het promoten van de AWARE brevetten. Daarom was het optoppen naar 100% eigenlijk maar een heel kleine stap. Wij willen via deze weg Pauline, Peter en de gehele staf van Fata Aquana hartelijk bedanken voor hun deelname aan het 100% AWARE programma.

Paulien, Peter, ook jullie en je staf maken nu het verschil!

Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

Diveplace heeft een nieuwe website!

De site is volledig geïntegreerd met social media! Facebook, linkedin, twitter en een eigen youtube kanaal zijn middelen, die in deze nieuwe website tot uiting komen. Daarnaast is er beleving toegevoegd en is de site altijd up to date wat betreft agenda en nieuws. De bezoeker voelt hoe leuk het kan zijn en heeft het idee dat in het duikcentrum veel gebeurd, wat ook zo het geval is!
Daarnaast is Diveplace ook NIKTA gecertificeerd en kunnen zij zo voldoen aan de wettelijke eisen wat betreft de wet voor kinderopvang. Al met al een duidelijke  verbetering en zeer toekomst gericht!

donderdag 29 maart 2012

Free Fall - blijft adembenemend mooi!

EFR Primary and Secondary Care materialen in NL beschikbaar!

De volgende EFR Primary Care and Secondary Care Instructor en deelnemers materialen zijn nu beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits, Italiaans en  Spaans:


* EFR Primary Care and Secondary Care Instructor Guide
* EFR Primary Care and Secondary Care Participant Manual
* EFR Primary Care and Secondary Care Participant Exam
* EFR Care at a Glance


Neem contact op met Sascha Engeler - Sales Consultant (zie contactinformatie) of stuur een email naar sales.emea@emergencyfirstresponse.com onder vermelding “Update Pack - EFRI - 83602DU” om het voordeel te krijgen op de speciale Primary Care and Secondary Care Instructor Update Pakket-prijs. Voeg voor de andere talen F/G/I/S in plaats van DU als code toe.


De vertaalde EFR DVD is vanaf mei beschikbaar.

Nieuwe PADI Facebook time line is een feit!

Wij zijn verheugd jullie mede te kunnen delen dat onze nieuwe PADI Facebook time line actueel is geworden. Het ziet er prachtig uit en sluit aan op onze nieuwe initiatieven naar de toekomst toe

Er komen de komende maanden veel nieuwe interessante ideeën op onze vernieuwde Facebook pagina, dus vergeet dit heugelijke nieuws niet met je vrienden te delen!!

woensdag 28 maart 2012

Om jullie nog beter van dienst te zijn!

Om jullie beter van dienst te zijn, hebben wij een lijst van onze Customer Service afdeling gemaakt. Op deze lijst staan alle Customer Service Consultants en de talen die zij spreken.

Wij brengen zo PADI dichter bij jullie en hopen dat dit bijdraagt tot een betere service in het geval van vragen en/of problemen.

Eén telefoontje is genoeg!

Klik hier voor Contactlijst

dinsdag 27 maart 2012

Duikcentrum zoekt enthousiaste jonge OWSI's

Woon je in de omgeving van Den Bosch en ben je een enthousiaste net afgestudeerde PADI Open Water Scuba Instructor en op zoek naar een nieuwe uitdaging om binnen de staf van een groot duikcentrum les te gaan geven, dan is dit het moment om te reageren!

Ik ben benaderd met de vraag om naar jullie op zoek te gaan. Heb je interesse, stuur dan een email naar rene.bos@padi.com - onder vermelding van je naam, padi nummer, telefoonnummer, emailadres en reden om te solliciteren. Ik zal je mail doorverwijzen naar het juiste adres. Zij zullen dan kontakt met jullie opnemen.

Ik wens jullie veel succes!

maandag 26 maart 2012

Twee top dagen @ PADI Business Academy

Ik heb echt genoten van twee top dagen informatie geven en verwerken tijdens de PADI Business Academy in Amsterdam. Samen met Trevor en Simon hebben de deelnemers veel informatie kregen over hoe hun online media en zakelijke aspecten te optimaliseren en daar waar nodig aan te passen. Ondanks uren en uren werken achter de computer, viel het echt op dat iedereen bij de les bleef en vol in de nieuwe informatiestroom aan het duiken was. Ik ben er zeker van dat zij in de nabije toekomst de vruchten van deze PADI Business Academy gaan plukken!

Ik wil via deze weg Trevor en Simon bedanken voor hun super hulp als co-presentators. Aad en Martine (Mares en Scubapro) voor hun deelname als sponsoren en natuurlijk alle deelnemers die aanwezig waren:
Marjolein Swart van Croatia Divers, Richard Winterhoven en Glen Swart van Duikcentrum Down Under, Maike Vlassak van Scuba City, Vincent Ossewold van De Tuimelaar - Zwolle en Ewold Polman van Duikcentrum Loosdrecht.

zaterdag 24 maart 2012

Duikteam Nederweert gaat wrakduiken!

Duikteam Nederweert organiseert ook dit jaar weer een PADI cursus wrakduiken op het wrak van Thorn. Dit wrak is een oude duwschuit (Aak) en ligt op een diepte tussen de 5 en 10 meter. Ideaal voor oefeningen. De lengte is ongeveer 60 meter en de breedte 10 meter.
Bij deze cursus leer je alles wat je moet weten over wrakken, het veilig benaderen en binnengaan van wrakken. Er wordt geoefend met lijnen, reel en boeien en het wrak wordt ook gaan opgemeten en in kaart gebracht..

Klik hier voor meer informatie



vrijdag 23 maart 2012

De nieuwe trend: steun het goede doel!


Op dinsdag 1 Mei 2012 organiseert Snorkel en Duiksportcentrum Kontiki Diving uit Zuidbroek een groot evenement. Het evenement biedt iedereen die wel eens kennis wil maken met de duiksport, de gelegenheid mee onder water te gaan. Er zijn kosten verbonden aan het evenement, maar het geld komt volledig ten goede aan het goede doel! 

Welk doel dit zal gaan worden is volledig afhankelijk van de ideeën die op Maandag 30 April tijdens de Koninginnenbraderie te Sappemeer (of eerder) bij Kontiki wordt aangedragen. (voorstellen kunnen gemaild worden naar info@kontik-diving.com o.v.v. : Ontdek de duiksport en steun het goede doel!)

Heb je zin om mee te doen? Schrijf je dan in door te bellen of te e-mailen naar het Snorkel en Duiksportcentrum Kontiki Diving. Maandag 30 April 2012 zal Kontiki haar actie ter publiek brengen tijdens de koninginnenbraderie te Sappemeer.

Alle belangstellenden kunnen dan op dinsdag 1 Mei tussen 14:00 en 16:00 en tussen 20:30 en 22:30 kennis maken met de duiksport in het zwembad van Hotel Van der Valk te Zuidbroek!

donderdag 22 maart 2012

Aegir-Stingray ontvangt Certificate of Excellence

Geert Huijskens (Master Instructor en oprichter) en Maurits van Gulick (Eigenaar) van 5* IDC Center Aegir in Stein waren zeer verheugd, toen zij de Certificate of Excellence for long-term Commitment and Professionalism to the PADI System of Scuba Diving Education in ontvangst namen. Als één DC deze Award verdient, dan is het Aegir in Stein wel. Met een Store nummer van S-953 krijgen zij vaak te horen dat er één cijfer te weinig is. Maar laat dit nu niet het geval zijn! Het driecijferige nummer geeft aan dat zij één van de oudste PADI Centra in onze regio is. Opgericht door Geert, die net als velen als PADI Open Water Diver begonnen is, in een tijd dat andere organisaties nog de boventoon voerden geeft aan dat zijn hart van het begin af aan, doordrongen was van PADI bloed. Het is mooi om te zien dat een klein center uitgegroeid is tot een begrip in de provincie Limburg en omstreken. Door vast te houden aan hoge kwaliteiteisen en een gezonde prijsvoering hebben zij zich naar eenzame hoogte gewerkt. Door naast het duikcentrum in Stein aan de Bosmolerplas een prachtig duikcentrum direct aan het water neer te zetten, met een onderwater wereld vol duikobjecten, onderscheiden zij zich op meerdere fronten. Daarom was het ons een eer om deze welverdiende award aan Geert en Maurits uit te reiken.

Wij willen via deze weg Geert, Maurits en de complete staf van toen en nu feliciteren met het behalen van deze welverdiende Award!

Ga hier naar hun website

De mail waar wij allemaal opgewacht hebben is eindelijk daar!





Nieuw! Herziene PADI Divemaster-materialen nu verkrijgbaar in het Nederlands

Groot nieuws! De nieuwe Divemaster-materialen zijn verkrijgbaar in het Nederlands en je kunt er meteen les mee gaan geven!

Het nieuwe Divemaster-programma bevat de veranderingen waar PADI-leden het meest om gevraagd hebben: 50 % meer les in het water, grotere nadruk op de rol als duikgids, mogelijkheid om de ervaring en vaardigheden te verdiepen, en daadwerkelijke praktijktraining voor de programma's die DM's mogen geven.

De herziene theorievereisten vormen een betere brug tussen Rescue Diver en Open Water Scuba Instructor, en de nieuwe opleiding moet Divemasters opleveren die anderen vol vertrouwen en ervaring kunnen leiden.


KOOP HET NU @ PADI eShop



Neem voor meer informatie contact op met je verkoopadviseur of stuur een e-mail naar sales.emea@padi.com

Op 1 oktober 2012 wordt het verplicht om het nieuwe Nederlandstalige materiaal te gebruiken. Opleidingen die op of na deze datum van start gaan moeten het nieuwe materiaal gebruiken en de nieuwe opzet volgen. Als je vragen hebt over het geven van de opleiding, neem dan contact op met training.emea@padi.com. Meer informatie over het nieuwe programma kan worden gevonden in het Training Bulletin van het 4e kwartaal 2010.

Je PADI Europe, Middle East and Africa Team

maandag 19 maart 2012

Hogeschool Rotterdam vraagt om jullie medewerking!

Even een kleine uitleg van mijn kant: ik ben gevraagd door de Hogeschool Rotterdam of ik medewerking wilde verlenen aan een studieopdracht. In het derde jaar hebben de studenten een grootscheeps data-onderzoek. Dit jaar is de opdracht in deze onderwijsmodule een onderzoek naar het profiel van de in Nederland actieve duiker. Het doel is om aanvullend op het onderzoek naar omzetontwikkelingen van de afgelopen jaren, dat de Hiswa in de duiksector uitzet, het beeld van de branche te completeren.


De onderstaande brief is de officiële vraag om mee te doen aan deze enquete,. De keus is aan jullie:


Geachte heer / mevrouw,



In opdracht van de Hiswa, sector ´onderwatersport´ benaderen wij, studenten aan de Hogeschool Rotterdam, u met de vraag of u mee wilt werken aan onderstaand onderzoek. U krijgt deze link toegezonden vanuit de commerciële opleiding  waar u een brevet heeft behaald. Deze organisatie heeft toegezegd ons verzoek aan u door te sturen met in acht neming van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Het onderzoek is  volledig anoniem en alleen groepsresultaten worden in een rapport bekendgemaakt. In dit groepsresultaat is de beantwoording van een enkele persoon totaal niet te herkennen. Het duurt ca 10 minuten om de enquête in te vullen via de volgende link:
De sector onderwatersport heeft geen zicht op de kenmerken en de behoeften van de duiker. Toch heeft zij, om deze groep goed te kunnen vertegenwoordigen, dat zicht op de duiker wel nodig. Aan ons (studenten Hogeschool Rotterdam)  is gevraagd hiertoe een onderzoek uit te voeren.

Wanneer u benieuwd bent naar de resultaten van het onderzoek, of wanneer u een opmerking wilt plaatsen kunt u contact opnemen met:

Koen van Dam, derdejaars student TB
tel. 0611566061

Wij danken u voor de tijd die u voor ons heeft genomen,               
Studenten derdejaars Technische Bedrijfskunde
Hogeschool Rotterdam.

Scubido heeft de eerste nieuwe Padi Rebreather Diver cursus in NL!

Nadat Erwin Lighthart (PADI Master Instructor en eigenaar van 5*IDC Scubido in Schoorl) de PADI Rebreather Instructor cursus “Poseidon Discovery MK6 “ in Monte Mare Duitsland succesvol had afgesloten, stond bij hem de eerste cursist al te trappelen.  De cursus bestond uit een kennisontwikkeling gedeelte met een schriftelijk examen, een confined waterduik om kennis te maken met de rebreather unit en de specifieke basisvaardigheden van het rebreather duiken te ervaren. Afsluitend begon het echte werk in het buitenwater.  Zo was er veel aandacht voor Bail Out Scenarios, drijfvermogen en console alarmherkenning. In de totaal 6 opleidingsduiken inclusief de confined waterduik moet een gezamelijke duiktijd behaald worden van minimaal 200 minuten, wat gezien het programma en het vaardigheden circuit makkelijk wordt gehaald.

Aan het eind van de cursus stond de eerste Nederlandse  PADI rebreather duiker glimmend aan de waterkant met zijn nieuwe “Poseidon Discovery MK6”  ECCR rebreather.

Scubido is inmiddels al gestart met de vervolgopleiding PADI Advanced Rebreather Diver. Mocht je interesse hebben om ook met een rebreather te duiken of de opleiding te volgen, neem dan gerust contact op met Divecenter Scubido.

zondag 18 maart 2012

Even aandacht voor het volgende!

Ik krijg de laatste tijd vragen via twitter, facebook en andere media.

Omdat ik geen tijd en zin heb om al die verschillende media te gaan controleren op vragen, vraag ik even aandacht voor het volgende:

Je vindt mijn gegevens hier op het blog onder contact informatie (links onder aan).

Ik beantwoord alleen vragen die via deze contactgegevens binnenkomen. Ik verzoek jullie bij deze hier rekening mee te houden. Mijn mobiel en e-mail worden regelmatig gecontroleerd. Bij voorbaat dank hiervoor!

zaterdag 17 maart 2012

Wisten jullie dat.....!

Tijdens mijn recentelijke bezoek aan Vlaanderen werd ik er op gewezen dat er op 31 maart en 1 april een sportduikbeurs is georganiseerd in Antwerpen. Je kunt daar twee dagen tussen 10.00 en 18.00 uur allerlei activiteiten vinden die met duiken te maken hebben. 

Heb je dat weekend nog een gaatje vrij in je agenda, dan is deze beurs met een entree van 10 € en gratis parkeren, een bezoekje waard. Ik heb hem in ieder geval in mijn agenda genoteerd en wie weet kom ik jullie daar tegen!


Locatie:
Metropolis Antwerpen
Groenendaallaan 394
2030 Antwerpen

vrijdag 16 maart 2012

Voor het geval deze via je spamfilter verdwenen is!

2012 EFRI Update (Dutch)
Meld je aan voor een webinar op 2 april.

Door het recente succes van de EFRI Update webinars hebben wij besloten om een tweede mogelijkheid aan te bieden voor diegene, die niet in staat waren de eerste te volgen. De webinars zal je updaten over onderwerpen zoals EFR corporate nieuws, Richtlijnen 2010, inclusief de veranderingen voor de reanimatie protocol en de EFR materialen. Daarnaast krijg je ook wat zakelijke en marketing tips. Mocht je je EFRI lesgeef status niet verlengt hebben gedurende de laatste 4 jaar (2007 verlopen), dan mag je dit webinar volgen om je lesgeef status weer te activeren. Hiervoor moeten wij je aanvraag dan verwerken.

Beperkt aantal plaatsen.

Reserveer nu je webinar -plaats via https://www1.gotomeeting.com/register/826892601

Het laatste nieuws en updates over de EFR-programma's

Titel: 2012 EFRI Update (Dutch)
Datum: Maandag 2 april 2012
Tijd: 07:00 - 08:00 PM CEST
Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging met informatie over het webinar

Systeemvereisten:

voor deelnemers met een pc:
Windows® 7, Vista, XP of 2003 Server

voor deelnemers met een Macintosh®:
Mac OS® X 10.5 of nieuwe

Je EFR-team

Website | info.emea@emergencyfirstresponse.com

Berichten die geadresseerd zijn aan dit e-mailadres worden niet gelezen.
Reageren of wijzigen van de e-mailvoorkeuren kan door een e-mailbericht te sturen naar
Emergency First Response.

Emergency First Response EMEA Ltd 2012

UK Office
Unit 7, St Philips Central, Albert Rd, Bristol, BS2 0PD, UK
Tel: +44 (0) 117 300 7238
Fax: +44 (0) 117 300 7271

Swiss Office
Oberwilerstrasse 3, CH-8442 Hettlingen, Switzerland
Tel: +41 (0) 52 316 35 35
Fax: +41 (0) 52 304 14 98

Company Registration No: 4391069

Voor het geval je deze nog niet had!

Ik heb begrepen dat een aantal van jullie problemen hebben ondervonden met de betalingen voor lidmaatschapverlenging of het aanvragen van een brevet via de PADI EU Zwitserse bankrekening. Nu is dat niet zo verrassend als je bedenkt dat deze per 1 januari opgeheven is en dat alle betalingen nu via de nieuwe rekeningen van EMEA lopen. Dan zou het natuurlijk fijn zijn geweest als deze informatie met jullie gedeeld zou zijn. Het blijkt dat dit niet bij iedereen is gebeurd.

Om er zeker van te zijn dat dit nu wel gebeurd, zet ik ze nu via mijn blog online. Voor jullie is de blauwe informatie aan het einde van toepassing.


Bankoverschrijvingen voor Emergency First Response Instructors, die geen PADI lid zijn moeten in GBP sterling zijn.

Emergency First Response EMEA ACCOUNT
Account name: Emergency First Response EMEA Ltd
Account Number: 83618307
Sort Code: 20-13-42
Bank Address: Barclays Business Bank PLC, 14-16 Queen Square, Bristol. BS99 2DG.
Swift code: BARCGB22
Iban Number: GB47BARC20134283618307


Dan nu de bank gegevens voor voor PADI leden. Let op: er zijn drie rekeneingen. GBP Sterling -  CHF (Swiss Francs) en Euro. Alle leden die binnen de UK wonen moeten inGBP Sterling betalen. Alle leden die in Zwitserland wonen moeten in CHF - Swiss Francs betalen. Alle leden die buiten deze gebieden wonen moeten in Euro betalen.

PADI EMEA STERLING ACCOUNT
For Members residing in the UK and required to pay in Sterling.
Account name: PADI EMEA Ltd
Account Number: 50690503
Sort Code: 20-13-42
Bank Address: Barclays Business Bank PLC, 14-16 Queen Square, Bristol. BS99 2DG.
Swift code: BARCGB22
Iban Number: GB68BARC20134250690503

PADI EMEA CHF ACCOUNT
For membersresiding in Switzerland and required to pay inSwiss Francs
Account name: PADI EMEA Ltd Swiss Account
Account Number: 63269433
Sort Code: 20-13-42
Bank Address: Barclays Business Bank PLC, 14-16 Queen Square, Bristol. BS99 2DG.
Swift code: BARCGB22
Iban Number: GB05BARC20134263269433
Please use your centre number or your membership number as reference.

PADI EMEA EURO ACCOUNT
For members residing outside The UK and Switzerland and required to pay in Euro's
Account name: PADI EMEA Ltd
Account Number: 62034866
Sort Code: 20-13-42
Bank Address: Barclays Business Bank PLC, 14-16 Queen Square, Bristol. BS99 2DG.
Swift code: BARCGB22
Iban Number: GB40BARC20134262034866
Please use your centre number or your membership number as reference.  


Ik hoop dat deze informatie jullie beter van dienst kan zijn voor toekomstige betalingen via bankoverschrijving.

Neem bij vragen gerust contact met mij op.

woensdag 14 maart 2012

IDS Aalst geregistreerd als eerste EFR Center in Vlaanderen!

Georges van Abeele (PADI Course Director en eigenaar) van 5* IDC Padi Resort IDS Aalst is verheugd dat zijn center nu ook gekwalificeerd is als eerste EFR Center s22885 in Vlaanderen. De verrijking als EFR Center opent de deur voor Georges naar nieuwe initiatieven binnen de eerste hulp markt.  Wij willen Georges en de staf van IDS Aalst feliciteren met het behalen van deze kwalificatie en wensen hen veel succes bij het uitbouwen van hun opleidingspakket met de EFR opleidingen.

Ga hier naar hun website

dinsdag 13 maart 2012

De eerste mijlpaal is bereikt!

De eerste mijlpaal is bereikt! Sinds de start van mijn blog zo'n 3 maanden geleden zijn er 10000+ pagina's gelezen door 5200+ bezoekers! Ik wist dat er een behoefte was aan regionaal en lokaal nieuws binnen onze branche, maar dat het succes van mijn blog zo snel zou gaan is toch wel een prettige verrassing!
Via deze weg wil ik jullie bedanken voor alle postieve reacties die ik heb mogen ontvangen en ook jullie feliciteren met het feit dat het weer behoorlijk borrelt en leeft binnen onze PADI familie!

maandag 12 maart 2012

Tijd om je spamfilter uit te zetten!

Vanavond is Nieuwsbrief voor PADI Pros #3 verstuurd en ligt hij in jullie inbox.Voor het geval je hem daar niet vindt, kan het zijn dat de spamfilter hem in je vakje ongewenste mail heeft gedropt. Aan jullie natuurlijk de keus om hem daar uit te halen.

Veel plezier bij het lezen en neem voor eventuele vragen gerust contact met mij op!

zondag 11 maart 2012

Lazywave heeft de eerste stap gezet, wie volgt!

"Your achievement helps confirm green initiatives as both environmentally and commercially viable and in turn helps to promote green initiatives among other organizations. We would like to congratulate Lazywave for the outstanding performance in initiating green business practices; exhibiting conservational responsibility!" 

Met deze woorden mocht Eric Schunselaar van 5*DC Lazywave uit Rotterdam als eerste DC in Nederland zijn PADI Green Star Award in ontvangst nemen. Gezien de achtergrond van Eric en zijn staf was het voor ons ook geen verrassing, toen Eric ons consulteerde over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze Green Star Award. Eric en de complete staf van Lazywave zijn altijd al erg milieubewust geörienteerd. Hun recente deelname aan het 100% Aware programma is daar ook een bewijs van. Wij willen Eric en de complete staf van Lazywave bedanken voor hun inzet en deelname aan het PADI Green Star Award programma. Wij hopen dat jullie eerste stap in deze richting andere PRRA leden ook aan het denken zet en hen er van overtuigd, dat iedere persoonlijke bijdrage aan een beter milieu een stap voorwaards is. Wil je meer weten over het PADI Green Star Award programma en er ook in aanmerking voor komen? Neem dan gerust contact met ons op.

"Verbeter de wereld en begin eerst bij jezelf!" Lazywave heeft de eerste stap gezet, wie volgt!





************** Wij hebben de PADI Green Star Award ***************


~ Ere wie ere toe komt ~


                    Alle PRRA leden in deze lijst mogen het PADI Green Star Award logo dragen
                                                    en werken zo actief mee aan een beter milieu!
            


PRRA Lid                             Website
Lazywave S-799188 in Rotterdam (5*DC)                             Ga hier naar hun website

vrijdag 9 maart 2012

Twee duimen omhoog voor Scuba Center Amsterdam!

Op donderdag 9 februari jl. heeft Scuba Center Amsterdam het PADI Discover Scuba Diving programma gegegeven aan een groep van 9 enthousiaste beginnelingen. Stichting Guadalupe heeft de deelnemers geworven via onder andere sociale media.

Stichting Guadalupe bestaat dit jaar 5 jaar en de duik voor het goede doel was de eerste jubileumactie!
Stichting Guadalupe is een organisatie die zich inzet voor de kindertehuizen Casa Hogar Benito Juarez in Oaxaca en Cuicatlan, in Mexico.

Scuba Center Amsterdam heeft de totale opbrengst van de duikavond van € 315,- aan Stichting Guadalupe geschonken. Het volledige bedrag is inmiddels overgemaakt aan Casa Hogar en van dit bedrag kunnen de 26 kinderen van het kindertehuis in Cuicatlan bijna een hele maand verzorgd worden. Ook zal een deel van het geld gebruikt worden voor de bouw van een 40.000 liter reservoir om water in op te slaan.

Sjouke Brunia, opleidingsmanager bij Scuba Center is enthousiast: "Het leuke van zo'n kleine stichting is, dat 100% van het geld direct op de bestemming aankomt, en dat je precies kunt zien wat er met het geld gedaan wordt. Voordeel voor ons is dat drie van de negen deelnemers binnenkort aan hun Open Water Diver cursus beginnen. Het organiseren van dit soort avonden levert uiteindelijk meer op dan werving via bijvoorbeeld Groupon. De deelnemers krijgen geen korting, maar steunen een goed doel."


Sjouke, Wij sluiten ons volkomen aan de laatste opmerking, want dit is de manier om jezelf zeer positief op de kaart te zetten!! Dat is dus met stip twee duimen omhoog voor Scuba Center Amsterdam!


Ga hier naar hun website

EFRI Update 2012 laatste mogelijkheid voor teaching status!

Ben je non teaching als EFR Instructor en wil je weer in teaching status komen, dan is de EFRI Update 2012 webinar op maandag 2 april je laatste mogelijkheid! Vanaf mei komen de opgenomen versies online te staan, maar het bekijken van deze video voldoet niet meer aan de eis om je teaching status te herstellen. Dus ben je non teaching en wil je weer actief les gaan geven als EFR Instructor, dan is het raadzaam om je aan te melden via de knop PADI Webinars hier aan de rechterzijde.

donderdag 8 maart 2012

Wel of niet Credit voor de EFRI Update?

Wij krijgen momenteel vragen van leden die de EFRI Update deze week hebben meegedaan of zij ook nog een formeel document of bevestiging gaan krijgen, die hun deelname aan dit webinar bevestigd.

Het antwoord is simpel: Nee, jullie krijgen geen officieel document of email en Ja, in onze database krijgen jullie allemaal een credit via een "Seminair" vermelding. Met andere woorden het staat bij ons officieel geregistreerd dat jullie aanwezig waren bij de update! Om die reden moet je je ook apart registreren voor dergelijke updates, ook als je met meerdere personen naar hetzelfde scherm kijkt!

woensdag 7 maart 2012

De tweede EFRI Update 2012 webinar staat online!

Voor iedereen die geen kans heeft gehad om de eerste EFRI Update 2012 mee te doen, heb ik een tweede mogelijkheid online gezet:


EFR EMEA is nu een feit en wat heeft dit nu allemaal voor jullie te betekenen. Ook zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd in de richtlijnen en zijn onze lesmaterialen vernieuwd. Als je dit alles bij elkaar optelt, dan kun je maar tot één conclusie komen: Het is weer tijd voor een Update! Daarom heb ik voor jullie een webinar online gezet en wel in de avonduren. Het lukt mij helaas nog niet altijd (vanwege mijn dagelijkse verplichtingen) om aan deze wens te voldoen, maar deze keer is het mij gelukt! Wil je meer weten over wat er nu allemaal veranderd en vernieuwd is binnen onze EFR familie, dan kun je je aanmelden via de knop "PADI Webinars" hier aan de rechterzijde.

Ik spreek jullie online!

Happy Bubbles zet de volgende stap!

Happy Bubbles uit Westervoort zet de volgende stap in hun professionele leven als PADI Professionals en zijn vanaf heden geregistreerd als PADI Recreational Facility S22838. PADI Open Water Scuba Instructor Raymond Driessen gaf aan dat zijn club klaar was om lid te worden van de PADI Retail en Resort Association en het PADI systeem verder uit te bouwen. Door lid te worden van de PADI Retail & Resort Association kunnen zij hun leden en toekomstige studenten nog beter van dienst zijn. Wij wensen Raymond en de staf van Happy Bubbles veel succes bij het uitvoeren van hun opleidingen en heten hen welkom bij de PRRA familie.

Ga hier naar hun website

dinsdag 6 maart 2012

Nieuwe reanimatie- & AED-cursus!

Na lang wachten en vele vragen is het zover!

Deze kortdurende cursus richt zich op AED-training en is ideaal voor op het werk waar werknemers mogelijk al training in eerste hulp hebben gehad maar een opfriscursus of een aparte training in het gebruik van een AED nodig hebben bovenop hun eerste cursus. De cursus wordt ondersteund door een zeer gedegen instructeurshandleiding, een deelnemershandboek en een DVD. (momenteel alleen nog beschikbaar in het Engels)

Alhoewel de cursus voorheen al beschikbaar was voor EFR-instructeurs die volgens de richtlijnen van de American Heart Association Guidelines lesgaven, is het nu zodanig aangepast die deze waar ook ter wereld kan worden gegeven. De cursus voldoet nu aan de meest recente richtlijnen van alle, meest voorname reanimatieraden.

Het pasje wat je doorgaans na afloop door EFR krijgt toegestuurd heeft nu plaatsgemaakt voor een kaartje wat je uit het cursusregistratieformulier in het handboek kunt losscheuren. Er is verder geen aparte CCA (zeg maar de PIC maar dan van EFR) nodig. Hierdoor kun jij dit programma voor een degelijke prijs aanbieden! Alhoewel het cursusregistratieformulier nog steeds ingevuld en naar EFR teruggestuurd moet worden voor verwerking, zal geen andere vorm van erkenning naar de deelnemer worden gestuurd

Neem voor meer informatie, of om lesmaterialen te bestellen, contact op met je onze Sales Consultant Sascha Engeler.

maandag 5 maart 2012

Dive is Life zet de volgende stap!

Dive is Life in Gent zet de volgende stap in hun professionele leven als PADI Professionals en zijn vanaf heden geregistreerd als PADI Recreational Facility S22836. PADI Staff Instructor en eigenaar Rudi Clincke geeft al enkele jaren duikles volgens het PADI systeem. Voor hem werd het langzaam duidelijk dat hij klaar was voor het maken van de volgende stap. Door lid te worden van de PADI Retail & Resort Association kan hij zijn studenten nog beter van dienst zijn. Wij wensen Rudi en zijn staf veel succes bij het uitvoeren van hun opleidingen en heet hun welkom bij de PRRA familie.


Ga hier naar hun website

zondag 4 maart 2012

Nieuwe Customer Service Consultant voor Nederland

Andreas Zwick is de nieuwe Member Services Consultant voor Nederland. Hij vervangt daarmee Jasmin Eisenbart, die na enkele jaren afscheid heeft genomen. Iedereen die met Jasmin te maken heeft gehad, zal onderschrijven dat de samenwerking met haar altijd zeer prettig was. Daarom is het jammer dat zij gaat, maar soms maak je in het leven keuzes om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik wil daarom via deze weg Jasmin hartelijk bedanken voor haar fijne manier van werken en wens haar veel succes toe met haar nieuwe toekomst. Om de overname probleemloos te laten verlopen hebben Andreas en Jasmin al een poos achter de schermen samen gewerkt. Ik ben er zeker van dat Andreas de taken van Jasmin uitstekend zal gaan vervullen. Ik wil Andreas feliciteren en veel succes wensen met zijn nieuwe functie als Consultant Member Services NL.

De nieuwe contactgegevens voor het oplossen van algemene vragen over bijvoorbeeld brevetverlenging, verzekering, ectr. zijn:


Andreas Zwick - Consultant Customer Services NL:
e-mail: membernl@padi.ch,
Direct: +41 523041426,
ma - do: tussen 9.00 en 17.00 uur, vr: tussen 9.00 en 16.00 uur