Klik hier voor het PADI Webinar archief - allerlei opgenomen webinars komen hier online!Schrijf je hier in om een PADI Webinar te volgen -gratis online training over allerlei onderwerpen!Meld je aan voor de PADI Pro Nieuwsbrief en ontvang zo altijd het laatste nieuws!Volg ons via RSS Feed en blijf op de hoogte van de laatste updatesLike ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste updatesVolg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste updates Wordt Buddy via Project Aware en steun het juiste doel!

woensdag 14 november 2012

Nieuwe facebookpagina voor Padiproblog!

Door een bug in de bestaande FB pagina en het omschakelen naar het nieuwe blog hebben wij ook de FB pagina vernieuwd en aangepast. Dit betekent dat als je op de hoogte wilt blijven van het allerlaatste nieuws, je deze pagina opnieuw “leuk moet vinden“! Doe dat door op de onderstaande Vind ik leuk knop te drukken. Zo krijg je altijd een melding op je facebookpagina, wanneer er weer een nieuwe update online gaat!




of klik hier om naar padiproblog facebook te gaan!

vrijdag 21 september 2012

PADI Pro Blog verhuist naar uniek PADI blogplatform!



Zoals je ziet is het succes van het bloggen niet onopgemerkt gebleven bij PADI en daarom heten wij jullie welkom bij het Europese blogplatform van PADI EMEA. Je vindt hier niet alleen het allerlaatste nieuws uit de Nederlandse en Vlaamse markt, maar ook uit andere delen van Europa. Zo kan je onder één vlag alles vinden wat je interesseert binnen onze organisatie.

Sla deze URL op en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws. Heb je je aangemeld via Twitter of Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste updates? Geen nood, deze blijven gewoon actief en je kan je ook nog aanmelden via de Facebook widget op deze pagina. Zo blijf je altijd op de hoogte van het allerlaatste nieuws!

Ga hier naar het nieuwe PADI PROS BLOG Europe!

maandag 17 september 2012

Dive against Debris event in Port Zelande!


Op zaterdag 22 september is er in de haven van Center Parcs Port Zelande een groot Dive Against Debris event. Sealand diving, Buddyfish, Sublub, Center Parcs Port Zelande en Marina Port Zelande steken allen de handen uit de neopreenpakken en gaan gezamenlijk de strijd aan tegen het vuil in de onderwater wereld! De verwachtte opkomst is momenteel tussen de 40 en 50 deelnemers. Sealand Diving en Sublub zullen alle materialen en staf faciliteren, Center Parcs verzorgt de lunch en samen met Marina Port Zelande verzorgen zij de afvoer van het afval. 

Vanzelf sprekend ondersteunen wij dergelijke initiatieven van harte en roepen jullie bij deze op om ook mee te gaan helpen.

Klik hier voor meer informatie!

zaterdag 15 september 2012

't is maar dat je het weet!

Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws? Dan is aanmelden voor de nieuwsbrief raadzaam! Op dit moment zijn er allerlei aanpassingen op de achtergrond gaande en welke invloed en/of uitwerking dit gaat hebben op het padiproblog is onbekend. Mochten het blog, twitter en facebook bijvoorbeeld van naam veranderen of zelfs uit de lucht gaan, dan wordt dit nieuws via de nieuwsbrief bekend gemaakt. Daarnaast werkt PADI momenteel aan een wereldwijd blogplatform, waar alle nieuwtjes in meerdere talen online komen te staan. Het kan dus zijn dat alles hier naar toe verhuist. Om het simpel te zeggen: in welke vorm alles gegoten gaat worden is dus nog onbekend. Maar wij zullen jullie in ieder geval via de nieuwsbrief hiervan op de hoogte brengen!

Aanmelden kan via de knop in het menu aan de rechterzijde!

dinsdag 11 september 2012

Diveplace uit Utrecht zet de volgende stap!

Diveplace uit Utrecht is vanaf vandaag een PADI 5* DC! Ferdinand van Luttikhuizen (PADI Master Instructor) mag met recht trots zijn op deze welverdiende status. Samen met zijn staf werken zij vol overgave aan het uitbreiden van het duikcentrum en de ambities vroegen om de volgende stap!

Graag willen wij Ferdinand en de complete staf van Diveplace uit Utrecht feliciteren met deze prachtige nieuwe stap in hun professionele bestaan!

Klik hier voor meer informatie over Diveplace uit Utrecht

Dive against Debris 2012 door Minke Dive in Harderwijk!

Korte video impressie van het Dive against Debris 2012 event door Minke Dive in Harderwijk!

donderdag 30 augustus 2012

Online websites padi.com, Pros'-pagina en de eShop zullen op 5 september niet bereikbaar zijn!

Beste PADI-lid,

Op 5 september a.s. moeten er onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd met directe gevolgen voor de stroomvoorziening. Hierdoor zijn de Pros'-pagina (inclusief alle online toepassingen zoals PIC Online, vervangingspassen, e.d. ), de eShop en de padi.com-site gedurende zes uur niet bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak wat hierdoor onstaat.




5 september
7.00u – 13:00u Amsterdam
6:00u – 12:00u London

Dank voor je geduld en begrip.

Met vriendelijke groet,

Je PADI Team

Idive2 uit Ede geeft workshop over rebreathers!


Idive2 uit Ede geeft ism 4Divers een workshop Closed rebreather versus Semi-Closed rebreather op het 50 jarige jubileum van het NOB. Louis verschuur is heeft veel kennis opgebouwd in het duiken met een rebreather en kan hier veel over vertellen. Heb je dus zin om meer te weten te komen over dit interessante onderwerp, dan is dit je kans!

Wanneer: zondag 2 September in de Beldert (strandzijde).
Hoe laat: 13:00- 14:00 uur.

Klik hier voor meer informatie!

woensdag 29 augustus 2012

Dive4aSmile DSD evenement in Katwijk!


Clini ClownsOntdek de duiksport en help meteen mee om de CLINI CLOWNS hun goede werk te laten doen!

Op zaterdag 15 september kan je bij Dive Post in Katwijk kennismaken met de duiksport tijdens hun DSD (Discover Scuba Diving) Evenement. Het evenement vindt plaats in zwembad Aquamar van 12:00 tot 15:00 uur.

Voor een kleine vergoeding ga je kopje onder met een complete duikuitrusting.

De helft van de opbrengst van dit DSD evenement doneren zij aan de Clini Clown, zodat jouw smile van het duiken ook nog een smile op het gezicht van een ziek kind kan geven.

Dergelijke initiatieven ondersteunen wij van harte! Daarom 2 dikke duimen omhoog voor Cees Langmuur en de complete staf van 5 Star IDC DC Dive Post in Katwijk.

Klik hier voor meer informatie.

maandag 27 augustus 2012

Webinar over de Arbowetgeving en de duikindustrie

Voor iedereen dit geen kans zag om mee te doen aan een webinar over dit onderwerp, is er nu een nieuwe mogelijkheid op dinsdag 25 september om 19.00 uur 's avondsMis deze kans niet en schrijf je in!

Na het uitkomen van de brochure "Sportduikinstructie en de regels" is er toch wel enige onrust onstaan in onze markt. Blijkbaar waren niet veel professionals op de hoogte van het feit, dat ook onze arbeid onder de arbowetgeving valt. De bedoeling van deze brochure was er op gericht om een ieder die werkzaam is in onze industrie, er op te wijzen dat er wettelijke regels zijn die gevolgd dienen te worden.

Om jullie nu wat beter inzicht te geven wat deze arbowetgeving voor je betekent als duikprofessional, hebben wij een webinair online gezet. Als je interesse hebt, dan kun je je aanmelden via de knop PADI webinars hier aan de rechterzijde of linksboven de ronde knop met de koptelefoon.


Spreek jullie online!

woensdag 22 augustus 2012

Idive2 uit Ede gaat meteen 100% Aware!

Idive2 uit Ede gaf aan dat zij meteen vanaf de start van hun nieuwe DC 100% Aware wilden zijn. Het streven naar een bijdrage aan de bescherming van onze geliefde onderwater wereld is een deel van de filosofie, die zij als liefhebbers naar hun studenten en klanten willen uitstralen.


Wij zijn bijzonder blij ben met de inschrijving van Idive2 en hopen dat nog meer centra door deze stap geïnspireerd zullen worden.


Louis en Pieter Herman,  wij willen  jullie en de staf  bedanken voor jullie deelname aan het 100% AWARE programma.


Ook jullie maken nu het verschil!

Wil je meer weten over het 100% AWARE programma en misschien ook meedoen: lees dan hier het artikel Een lans breken voor Project Aware! (of neem voor vragen gewoon contact met mij op).

Klik hier voor meer informatie over Idive2 Ede

donderdag 16 augustus 2012

'Duikproject' voor kansarme kinderen in België

Op maandag 20 augustus organiseert DC Time to Dive uit Leuven (B) een speciaal project voor kansarme kinderen en gaan zij weer tot het uiterste! Zij hebben 150 kinderen tussen 10 -17 jaar uitgenodigd om aan de Time To Dive watersportdag deel te nemen! Tijdens deze dag is er de mogelijkheid om 10 diverse watersporten te ontdekken en hier zit natuurlijk ook een volledige individuele DSD ervaring tussen. De kinderen zullen met een volledige duikuitrusting onder water gaan in een verwarmd (33°C) speciaal duikbassin om de onderwaterwereld te ervaren. De kinderen worden begeleid door maar liefst 25 vrijwilligers! Het uitvoeren van 150 duikinitiaties in 1 dag is volgens Jean Marc Claes (eigenaar en PADI Master Instructor) tevens een Wereldrecord!

Een prachtig initiatief, waarbij wij natuurlijk ook aanwezig zullen zijn!

Ga voor meer informatie naar de website van Time to Dive

zaterdag 21 juli 2012

Iets om rekening mee te houden!

De vakantie is weer losgebroken en velen van ons zullen er eventjes tussen uit knijpen om te genieten van familie, rust, zon, zee of iets dergelijks....!

Daarom wenst @PADIPROBLOG iedereen een prettige vakantie en veel plezier toe! Wij spreken jullie later weer!

vrijdag 20 juli 2012

Duiken voor Kika in Harderwijk!!

Frank Miedema (PADI Master Instructor en eigenaar) van Minke Dive uit Harderwijk mailde ons over zijn event dat plaats gaat vinden op 2 september 2012 in de haven van Harderwijk. Nu is zo'n schoonmaak event al een goed streven op zich, maar dit event is wel heel speciaal omdat het verbonden wordt met "Duiken voor Kika". Door sponsering hopen zij veel geld in te zamelen, die direct ten goede komt aan de stichting Kika (kinderenkankervrij - Giro 8118). 


Hieronder een kopie van de brief die Minke Dive en Adfundum aan alle lokale duikclubs, scholen en verenigingen hebben gestuurd. Wil je op één of andere manier meedoen, als club, school of individuele duiker, meld je hier dan aan via de website Duiken voor Kika. 


Wij zijn er bij! Jullie ook?


Betreft: Uitnodiging "Duiken voor Kika"



Beste collega duikers.


Duiken is veelzijdig. De één die wil zijn brevet om lekker op vakantie te kunnen duiken en de ander is ook nieuwsgierig naar de Nederlandse wateren. Toch is het zo dat duiken vrij onbekend is in Nederland. Mensen die minder bekend zijn met het duiken denken bij duiken vaak aan warme landen, koraalriffen en mooie vissen. Zodra ze horen dat er in Nederland gedoken wordt, komen ze met opmerkingen als “daar is toch niets te zien” of “het is toch veel te koud hier”. Gelukkig hebben we genoeg duikverenigingen in Nederland. En toch missen wie hier iets in. Duikverenigingen in Nederland hebben weinig met elkaar van doen. Ieder gaat zijn eigen gang en er leeft niets of weinig tussen de verenigingen onderling. Minke dive en Adfundum slaan de handen ineen, om hier verandering in te brengen.


In Harderwijk is het al langere tijd een traditie om de haven schoon te duiken. Dit is bij onze verenigingen altijd een gezellige happening met een hapje en een drankje. Maar er lag nog een idee. We willen het schoonduiken van de haven laten sponsoren, zodat we tevens een goed doel konden steunen. Zo hadden we al snel een zee van ideeën, om een evenement te gaan organiseren voor duikers in Nederland. 


Jullie zijn hierbij dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen!! Wij hopen een nieuwe traditie te kunnen opstarten en een leuke dag te hebben met collega duikers. Hieronder staat de verdere informatie beschreven.


Wij hopen jullie 2 september te zien in Harderwijk.
Team “Duiken voor KiKa”


Waarom KiKa?
Om je heen hoor je steeds meer over kanker. Niet alleen in de media maar ook steeds meer in je nabije omgeving wordt je geconfronteerd met de gevolgen van deze vreselijke ziekte. Zeker voor kinderen moet dit een enorme impact hebben.
Terwijl vriendjes en vriendinnetjes zogeloos buiten kunnen spelen, vechten honderden kinderen om ooit weer hetzelfde te kunnen. Wij willen graag een positieve bijdrage leveren voor een kwalitatief betere behandeling en genezing van kinderkanker. Met extra fondsen kan meer onderzoek worden verricht om de genezingskans van kinderkanker verder te laten stijgen.


Hoe halen we geld op voor KiKa?
Al enige jaren doen Minke-Dive en Adfundum mee met project aware (www.projectaware.org). Het doel van dit project is het schoon maken (en houden!) van de wateren. Dit jaar willen wij hierbij graag jullie hulp gebruiken! We worden gesponsord voor elke kilo afval welke we boven water halen, hierbij gaan we het afval wegen per duikvereniging. Neem dus zo veel mogelijk leden mee zodat jouw afvalberg de grootste
wordt!


Hoe komen we aan sponsoren?
Ook hierbij doen we aanspraak op jullie! Na opgeven ontvangen jullie een voorbeeldbrief welke je kunt gebruiken bij het werven van sponsoren.


Wedstrijden?
Als vereniging kan je één (of meerdere) teams opgeven. Elk team bestaat uit acht deelnemers en één official. De wedstrijd bestaat uit vijf onderdelen, waarvan één een groepsopdracht is. De overige vier worden per buddypaar uitgevoerd.
Bij elk onderdeel kunnen er punten behaald worden, het team met de meeste punten zal als winnaar het evenement verlaten. Details van de verschillende onderdelen staan beschreven in de bijlage. Uiteraard kunnen duikers die niet mee doen met de wedstrijden, wel mee doen met het opruimen van de haven!


Waar en wanneer zal “Duiken voor Kika” plaatsvinden?
Het evenement zal plaats vinden op 02-09-2012 i n de oude haven van Harderwijk aan de havendijk (achter de molen).


Hoe geef ik mijn duikvereniging op?
Opgeven kan door het bijgevoegde inschrijf formulier in te vullen. Mocht je meerder teams in willen schrijven, maak dan een kopie van het formulier, of vraag een extra exemplaar aan door een mail te sturen naar info@duikenvoorkika.nl.


Wat is het Programma?
De eerste deelnemers zullen om 10:00 uur te water gaan. Voor de lunch ontvangt iedereen die ingeschreven is een lunchpakket. Er is tot 17:00 uur de tijd om afval te verzamelen. Op die tijd willen we ook de laatste rondes van de wedstrijden afronden. Rond 18:00 uur wordt de barbeque ontstoken. Rond 19:00 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden, waarna het evenement formeel wordt afgesloten.


Wat zijn de kosten?
De kosten voor een compleet team (8 deelnemers en een official) bedraagt €100,-. Daarnaast is het mogelijk om personen in te schrijven die niet mee doen aan de wedstrijden (en dus wel mee kunnen doen met het opruimen)! Kosten hiervoor zijn €15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een lunchpakket, 4 consumptiebonnen en toegang tot de barbeque! De duikvereniging ontvangt een verzamelfactuur voor de ingeschreven leden.


Wie kunnen er mee doen?
Iedere gebreveteerde duiker kan mee doen. Er zijn onderdelen voor alle duikers!


Waar kan ik mijn vragen kwijt?
De website www.duikenvoorkika.nl is de eerste plaats om meer informatie te verkrijgen. Daarnaast zijn wij te bereiken via email: info@duikenvoorkika.nl.


Onderdelen wedstrijden "Duiken voor KiKa"
Deelname aan de wedstrijden is enkel mogelijk door teams van negen personen op te geven bestaande uit
acht deelnemers (vier buddyparen) en één official. Elk buddypaar schrijft zich in voor één specifiek onderdeel. Daarnaast wordt de groepsopdracht uitgevoerd door het gehele team.
De opdrachten worden pas tijdens het evenement volledig kenbaar gemaakt, hieronder een beknopt overzicht:
Voelen en herkennen:
Hoe goed kan jij duikgerelateerde objecten herkennen, zonder deze te zien?
Minimale brevetering: Open Water Diver / 1* of equivalent
Navigatie
Kompas navigatie
Minimale brevetering: Advanced Open Water Diver / 2* of equivalent
Rescue
Wat doe je als er een duiker in nood is? Hoe krijg je een vermoeide duiker op de kant?
Minimale brevetering: Rescue / 3* of equivalent
Vis herkenning
(Her)ken jij de Nederlandse vissoorten op meters afstand? Dan is dit het onderdeel voor jou!
Minimale brevetering: Open Water Diver / 1* of equivalent
Opsporing en berging
Een object veilig uit het water halen.
Teamopdracht
Tips:
Stel je team vroeg genoeg op, en train de verschillende onderdelen tijdens de clubtraining!
Stel minder ervaren duikers op met een ervaren buddy!



Idive2 uit Ede is klaar voor de toekomst!

Pieter-Herman Oldenziel (PADI OWSI) en Louis Verschuur (PADI IDCS) hebben hun droom waarheid gemaakt. Al jaren zijn zij liefhebbers van de wereld onder water en hebben zijn gezamenlijk menig avontuur beleeft. Deze onderlinge verbondenheid heeft aan de basis gestaan van hun idee om hun duikschool Idive2 uit te bouwen naar volwaardig PADI Divecenter. Zij zitten in een een prachtig pand in Ede en hebben daar alles wat noodzakelijk is om aan deze eisen te voldoen. Louis heeft naast zijn liefde voor het lesgeven, ook nog een passie gevonden in het duiken met een rebreather en zal deze optie dan ook verder uit gaan bouwen binnen zijn opleidingsmogelijkheden. Er zit dus veel nieuws aan te komen, want dat is ons wel duidelijk geworden na de lange gesprekken met hen!

Wij willen Pieter-Herman, Louis en de complete staf van Idive2 Ede feliciteren met deze nieuwe DC status en veel succes wensen bij het uitvoeren van de PADI opleidingen!


Klik hier voor meer informatie over Idive2 Ede

donderdag 19 juli 2012

Nieuwe Marketing Tool Kits beschikbaar via PADI Pro site!




Er zijn nieuwe Marketing hulpmiddelen toegevoegd aan onze PADI Pro Site


De directe link naar deze hulpmiddelen is: https://www.padi.com/mypadi/pros/toolbox/marketing/marketing-campaigns/ 


Log eerst in en scroll dan de hele pagina naar beneden naar:


Teach diving / For certified Divers & PADI Members /


Hier vindt je Continuing Education / Divemaster Wanted / Buttons for you homepage and social media pages

Maak gebruik van deze handige een mooi ontworpen hulpmiddelen om je cursussen te promoten!

woensdag 18 juli 2012

Das nog eens mooie wrapping @ DiveXpress!


Divexpress uit Zeeland heeft zijn bus beplakt met een ontwerp, dat door onze marketingafdeling (Reto Moser) is ontworpen. Deze manier van reklame maken valt natuurlijk op en zorgt voor een super uitstraling van het duikcentrum. 



Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!


Twee blije nieuwe CDs in de Dominicaanse Republiek!

 René Bakens en Ruud Witte

dinsdag 17 juli 2012

EFR en QA vragenlijsten

Op de laatste Ronde Tafel kwam tijdens het open forum de opmerking dat er een algemeen gevoel was ontstaan, dat studenten die deelgenomen hadden aan een EFR cursus minder de vragenlijsten ontvingen ter controle van de standaards. Dit gevoel was niet wat de deelnemers aan de Ronde Tafel wilden zien. Daarom hebben wij kontakt opgenomen met EFR om na te gaan of dit gevoel terecht was...

Het antwoord wat wij vandaag kregen is duidelijk!

 "We have double checked and can confirm that we are sending EFR CEQs out to 100% with email addresses. Of course, if a Member is on survey, they go email and paper."


Dat is mooi en in lijn met wat onze leden willen!

DivEction Duikopleidingen zet de volgende stap!

Sjouke Brunia (PADI MSDT en eigenaar) van DivEction Duikopleidingen in Amsterdam is klaar voor de volgende stap. Sjouke en zijn staf zijn al langer aan de weg aan het timmeren. Recentelijke veranderingen in zijn businessmodel hebben hem doen besluiten om zelfstandig verder te gaan en zijn droom na te jagen. De nieuw verkregen status als PADI Recreational Facility is hier het directe gevolg van. Sjouke en de staf staan bekend om hun persoonlijke aanpak tijdens de opleidingen.

Wij willen Sjouke en de complete staf van DivEction Duikopleidingen feliciteren met de nieuwe status en veel succes wensen bij het uitvoeren van de PADI opleidingen!


Klik hier voor meer informatie over DivEction Duikopleidingen

donderdag 12 juli 2012

Divepost Zoetermeer is PADI 5* IDC geworden!

Rob Dekker (eigenaar) van Divepost in Zoetermeer had al lang de wens om de PADI Instructeurs opleidingen op de kaart te zetten. Ruud Witte (PADI Course Director) heeft recentelijke zijn CDTC succesvol afgesloten en samen hebben zij nu de volgende stap gezet naar het verkrijgen van de 5* IDC status. Divepost is altijd al succesvol geweest in het aanbieden van het volledige PADI opleidingspakket en daarom is deze stap voor hen dan ook de enige juiste.

Wij willen Rob, Ruud en de complete staf van Divepost Zoetermeer feliciteren met deze upgrade en veel succes wensen bij het uitvoeren van de PADI Instructeurs opleidingen!


Klik hier voor meer informatie over Divepost Zoetermeer


woensdag 11 juli 2012

Duikcentrum Scharendijke is PADI 5* IDC geworden!

Duikcentrum Scharendijke heeft recentelijk de upgrade naar de 5* IDC status verkregen.  Duikcentrum Scharendijke is natuurlijk al decennia lang een begrip in Zeeland en menig duiker heeft op de prachtige locatie aan de Grevelingen zijn flessen laten vullen. Sean van Ielen (eigenaar) vondt het tijd worden om de PADI opleidingen uit te breiden naar het instructeurs niveau. De samenwerking met PADI Course Director Bart den Ouden is de basis hiervan.

Wij willen via deze weg Sean, Henk, Bart en de complete staf van Duikcentrum Scharendijke feliciteren met deze upgrade en veel succes wensen bij het uitvoeren van de PADI Instructeurs opleidingen!

Klik hier voor meer informatie over Duikcentrum Scharendijke

maandag 9 juli 2012

De lokale betrokkenheid van ScubaXperience uit Nijmegen!

Door betrokkenheid met lokale initiatieven zet ScubaXperience uit Nijmegen zich zeer positief op de kaart! Zo ontvingen wij laatst een email van Maarten van den Hazel (eigenaar en PADI Master Instructor), waarin hij uitlegde wat hij en zijn staf allemaal doen om mensen in hun directe omgeving betrokken te krijgen bij de wereld onder water. Hier zijn twee voorbeelden:

In samenwerking met Tanden welzijn hebben zij een KIDS AWARE georganiseerd voor de kinderen uit de BSO uit de buurt. Aangezien er veel kinderen met verschillende nationaliteiten bij zaten hebben zij , met de wereldbol erbij , gekeken naar waar er in het land van oorsprong water was en waar je allemaal mooi zou kunnen duiken. Daarna hebben zij stil gestaan bij alle troep in het water en als tegen prestatie voor deze bijeenkomst organiseert de BSO een schoonmaak actie waarbij alle kinderen mee helpen!!






In Juni heeft ScubaXperience , in samen werking met Tandem welzijn, een gratis introductie duik georganiseerd voor Jongeren uit achterstand wijken. De actie had tot doel om deze jongeren eens een nieuwe, spannende activiteit aan te bieden, waarin ze hun persoonlijke grenzen konden verleggen zonder dat zij zich opgejut hoefden te voelen of zich moesten bewijzen. Tijdens deze introductie duik was er een mooie ontwikkeling, waarbij je hun zelfvertrouwen kon zien toenemen en aan het eind hielpen zij spontaan allemaal mee met het opruimen en inpakken van de spullen. De aanwezige jongeren werker gaf aan dat de jongeren er zeer positief op gereageerd hadden en dat zij het er nog steeds over hebben!




Wij ondersteunen dergelijke initiatieven, waarbij de lokale gemeenschap centraal staat, van harte en geven daarom Maarten en de complete staf van Scubaxperience uit Nijmegen twee dikke duimen omhoog!


Klik hier voor meer informatie over DC Scubaxperinece

donderdag 5 juli 2012

De Aalscholvers ontvangt Certificate of Excellence!


Martijn en Daniëlle Blommaert (PADI Master Instructor, Master Scuba Diver Trainer en eigenaren) van 5* IDC DC De Aalscholvers in Tilburg waren verheugd, toen zij het Certificate of Excellence for long-term Commitment and Professionalism to the PADI System of Scuba Diving Education in ontvangst namen. De Aalscholvers is sinds decennia een begrip in het zuiden van ons land. Het was vader Alfred Blommaert, die in 1983 zijn ITC (Instructor Trainings Course, de voorloper van het huidige IDC) deed en daarna op een zolderkamertje in Waalwijk begon met het aanbieden van duikmaterialen en PADI opleidingen. Dit resulteerde in 1988 in het aanvragen van de PADI Dive Center status voor de huidige locatie in Tilburg. Alfred heeft daarmee aan de basis gestaan van de ontwikkeling van PADI in de Nederlandse markt. Wij zijn hem daar zeer erkentelijk voor! Martijn en Daniëlle hebben in 2005 het stokje overgenomen en het centrum verder uitgebouwd naar zijn huidige vorm. Naast de PADI opleidingen zijn zij zich ook verder gaan ontwikkelen in de technische richting van onze sport. Zij staan bekend om de persoonlijke aanpak, waar kwaliteit en betrouwbaarheid de basis vormen van het succes!

Het was voor ons dan ook een eer om dit cerificaat aan Martijn en Daniëlle te mogen overhandigen. Met recht een Certificate of Excellence die daar thuis hoort!

Wij willen via deze weg de voltallige familie Blommaert en de complete staf van toen en nu feliciteren met het behalen van deze welverdiende Award!

Ga hier naar de website van De Aalscholvers

Officiële opening Sealand Diving Port Zelande

Op zaterdag 21 juli is het officiëel! Sealand Diving Port Zelande wordt dan feestelijk geopend. Met een nieuwe Course Director aan boord in het persoon van René Bakens is het feest dus compleet! Het eerste Master Scuba Diver Trainer programma staat al op de agenda.

Wij wensen de conplete staf van Sealand Diving Port Zelande veel plezier tijdens deze feestelijke dag!

Ga voor meer informatie hier naar de website van Sealand Diving

maandag 2 juli 2012

PADI Pro Event 2012 bij DC Down Under in Landsmeer!

Een korte video impressie van het PADI Pro Event bij Duikcentrum Down Under in Landsmeer.


WWW.PADIMEMBERS.COM is niet meer...


De URL www.padimembers.com is sinds gisteren samen met de server met pensioen gegaan. De server heeft het na 12 jaar trouwe dienst begeven, moge hij in vrede rusten! De server en de oude pro site stonden al op de nominatie om met pensioen te gaan, alleen nu heeft de server dus het besluit voor ons genomen...!

De nieuwe pros site kan via de link boven aan padi.com gevonden worden of ga gewoon via www.padi.com/mypadi/

Verander deze link dus in de favorieten van je browser!

zaterdag 30 juni 2012

EFRI manual ook in digitale versie beschikbaar!

Op de laatste Ronde Tafel kwam de vraag of het mogelijk is om de EFR Instructor manual ook in digitale versie te kunnen kopen. Het antwoord van EFR is positief! Op dit moment is het nog alleen de engelse versie, maar digitale versies van de vertaalde EFRI producten worden zeker op de 2013 wenslijst geplaatst! 


Het is goed om te zien dat veel wensen van onze leden ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Alleen daarom zullen de Ronde Tafel gesprekken een belangrijke bijdrage blijven leveren aan het overbrengen van jullie gedachtes en wensen!

vrijdag 29 juni 2012

Diveplace denkt innovatief!

Heb je geen tijd om op de reguliere openingstijden langs te komen in de showroom/winkel van Diveplace? Wil je in rust geïnformeerd worden en de benodigde materialen bekijken en passen? Wil je niet samen met andere bezoekers in de winkel zijn? Dan is het tijd voor een personal shopping moment! Daarnaast zijn zij bij Diveplace zal tijd op zoek naar manieren om hun klanten te bedanken dat ze hun opleidingen bij hen gevolgd hebben. Om dit te laten merken hebben zij het het Diveplace Loyalty Programma ontwikkeld.


Met dergelijke innovaties kun je de omzet binnen je duikcentrum verder omhoog helpen. Klantenbinding is belangrijk en hoeft niet altijd ten kosten te gaan van omzetverlies. Luisteren naar en je aanpassen aan de wensen van de klanten kan een sleutel tot succes zijn. 


Wij willen via deze weg Ferdinand van Luttikhuizen bedanken voor het delen van deze informatie. Wil je meer weten over deze marketingconcepten: klik dan op de desbetreffende links.

donderdag 28 juni 2012

Is er behoefte aan een webinar over de nieuwe PADI Pro Site?

Het blijkt regelmatig dat leden problemen hebben met de opzet van de nieuwe PADI Pro Site. Daarom heb ik een enquete online gezet (rechterkantlijn) met de vraag of er behoefte is aan een webinar, waarin wij uitleggen hoe deze is opgebouwd en waar je bepaalde onderwerpen kunt vinden op de Pro site?

De enquete is tot 20 juli actief. De uitkomst is bepalend voor het online zetten van dit webinar!




De uitkomst van de enquete betreffende extra webinars over de Duikindustrie en de Arbowetgeving is duidelijk. Wij gaan dit webinar de komende maanden nog enkele keren aanbieden. De data en inschrijvinglink wordt via dit blog gepubliceerd!

Wordt vervolgd!

Alle NL materialen beschikbaar in onze eShop!

Op de Ronde Tafel bleek dat veel leden vonden dat de Nederlandse materialen niet sterk vertegenwoordigd waren in de online eShop. Na interne navraag bleek dat ongeveer een week geleden alle talen onder de loep genomen zijn en dat de online catalogus vernieuwd is! Dit houdt in dat de Nederlandse producten nu ook via dit kanaal besteld kunnen worden. Een korte controle door online te gaan en in de producten catalogus te kijken bevestigd dit gegeven.


woensdag 27 juni 2012

Wat is er mogelijk met PIC Online?


Tijdens de laatste Ronde Tafel waren er een aantal opmerkingen en vragen over PIC Online. Zo was er de vraag of Seal Team en de Tec Rec opleidingen ook onderdeel van dit systeem konden worden. Na navraag blijk dit al het geval te zijn. Seal Team staat in het systeem als "PADI Seal Team" en de Tec Rec opleidingen zijn ook toegevoegd aan het PIC Online systeem.

Nu is het zo dat de papieren PIC onderdeel is van het Seal Team lespakket. Dus dubbel betalen is hier het probleem. Mij is verzekerd dat er momenteel gewerkt wordt aan een oplossing hiervoor. Maar het is goed te weten dat PADI Seal Team wel te vinden is in het PIC Online systeem.

Wat betreft Tec Rec is het simpel. Deze opleidingen zijn alleen zichtbaar in PIC Online voor geregistreerde Tec Rec Instructors. Ben je dus niet in het bezit van een Tec Rec Instructor brevet, dan zijn deze opleidingen. dus ook niet zichtbaar zoals in de bijgevoegde foto.

Misschien een reden om verder te studeren, om zo wel voor deze kwalificatie in aanmerking te komen!

PS: de Run Time Error bij het printen van het voorlopige brevet is bekend bij IT en er wordt aangewerkt om dit probleem op te lossen!

dinsdag 26 juni 2012

Pro Event bij Down Under Landsmeer!


Aankomende vrijdag 29 juni 2012 vindt er bij Down Under in Landsmeer een PADI Pro event plaats. Vanaf 18.00 uur kun je er terecht, maar pas om 19.00 zal de eerste presentatie starten. Richard Winterhoven zorgt dat er wat te eten en te drinken klaar staat! Dit event is voor iedereen die interesse heeft toegankelijk!

Neem voor meer informatie contact op met DC Down Under.

woensdag 20 juni 2012

Duikcursus.nu zet de volgende stap!

Bart Simons (PADI MSDT) en eigenaar van Duikcursus.nu is klaar voor de volgende stap. Na een lange periode van goed voorbereiden is het eindelijk zover en kan Bart zijn eigen PADI Resort openen. Zijn nieuwe PADI Resort ligt op een prachting locatie in de omgeving van Bladel. Zo heeft Bart de schikking over zijn eigen zwembad en buitenwater locatie. Het bijzondere is dat alles binnen loop afstand van elkaar ligt! Daarnaast zijn er nog volop mogelijkheden om door te groeien.




Wij willen via deze weg Bart Simons en zijn staf van harte feliciteren met het openen van hun nieuwe PADI Resort en wensen hen veel succes bij het geven van de PADI opleidingen!

Ga hier naar de website van duikcursus.nu 

maandag 18 juni 2012

Hoe kinderen het verschil kunnen maken!

Zaterdag 16 juni 2012 was de officiële afsluiting van het flesinzamelproject voor Project Aware van Duikcentrum Nieuw Vennep. De afgelopen zes maanden hebben kinderen, die bij hen op de duikclub zitten zich actief ingezet om geld in te zamelen voor Project Aware. Deze kinderen hebben het statiegeld van de flessen opgespaard en gedoneerd aan Project Aware. De opbrengst van 400 euro vind ik ronduit indrukwekkend, vooral omdat dit staat voor een totaal van 1580 flessen!! Met een getal van 733 flessen was Matthias van de Water (met diploma) de meester inzamelaar van alle kinderen en werd hij daarom ook door de staf van DC Nieuw Vennep beloond met een heuse Nitrox duikcomputer ;-)

Wij willen via deze weg Engel, Petra (links op de foto) , Aron (rechts op de foto), de complete staf, alle deelnemende kinderen en ouders hartelijk bedanken namens Project Aware voor hun inzet in deze actie!

Klik hier voor meer informatie over Duikcentrum Nieuw Vennep.

zaterdag 16 juni 2012

Duikschool Tibia ontvangt Certificate of Excellence


Geraldo Keyzer (PADI Course Director en oprichter) van 5* IDC DC Duikschool Tibia in Voorschoten was verheugd, toen hij de Certificate of Excellence for long-term Commitment and Professionalism to the PADI System of Scuba Diving Education in ontvangst nam. Tibia is sinds decennia een begrip in het westen van ons land. Geraldo is al 23 jaar lid van PADI, heeft 20 jaar zijn DC, is 11 jaar PADI Course Director en heeft zo een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van PADI in ons land. Op dit moment is Geraldo nog steeds een actieve PADI Pro en biedt hij zo'n 4 à 5 IDCs per jaar met aansluitend MSDT training aan. Daarnaast kun je natuurlijk alle andere PADI opleidingen ook bij Duikschool Tibia volgen! Geraldo staat bekend om zijn persoonlijke aanpak. Kwaliteit en betrouwbaarheid vormen de basis van zijn succes!

Het was voor ons dan ook een eer om dit cerificaat aan Geraldo te mogen overhandigen. Met recht een Certificate of Excellence die daar thuis hoort!

Wij willen via deze weg Geraldo en de complete staf van toen en nu feliciteren met het behalen van deze welverdiende Award!

Ga hier naar de website van Duikschool Tibia

donderdag 14 juni 2012

Dive against Debris 2012 - DC Lust for Dive

Een korte impressie van een zeer professioneel opgezet Aware event door Walter Zevenbergen en de complete staf van van DC Lust for Dive uit Hoogvliet. Het weer, de inzet, het enthousiasme en plezier waarmee de deelnemers aan de slag gingen, maakten dit event tot een groot succes!


woensdag 13 juni 2012

Das nog een felicitatie waard!

Afgelopen weekend na het IE in Groningen heeft EFRIT Trainer Jordi Atienza (midden voor) samen met PADI Course Director Marga Schweigsman (midden achter) een EFRIT cursus gegeven. Op zich uniek te noemen, want nooit eerder konden geïnteresseerden in eigen land de titel van Emergency First Response Instructor Trainer halen!

Wij willen via deze weg alle deelnemers feliciteren met het behaalde resultaat!


dinsdag 12 juni 2012

Das een felicitatie waard!

Herman Werkman (PADI Course Director) stuurde mij deze foto van een blije groep geslaagden IE kandidaten van het recentelijke IE in Groningen (weekend 9 en 10 juni 2012). Op de foto zie je naast Herman Werkman (uiterst rechts), ook nog PADI Course Director Walter Heijmans (midden) en Instructor Examiner Jordi Atienza (uiterst links)  Wij willen alle betrokkenen van harte feliciteren met het behaalde succes!


maandag 11 juni 2012

Dordt in stoom!


Dordt in Stoom is een 2 jaarlijks evenement met veel nostalgie en stoom zoals de naam al doet vermoeden. Dit evenement trekt veel bezoekers zo’n 250.000. Een reden waarom Discovery Diving uit Dordrecht tot deelname had besloten. Om op te vallen in het stoomgeweld hebben ze duik-demonstraties gehouden. Ieder half uur een demonstratie waarbij veel vrijwilligers betrokken waren. Zij hebben zo veel toeschouwers getrokken. Want er waren bij iedere demo zo’n 80 man/vrouw/kind aan het kijken. Das veel! In hun uiteindelijke doel naams bekendheid vergroten, het werven van DSD en openwatercursisten zijn zij dan ook ruimschoots geslaagd.

Initiatieven zoals deze om je zelf op de kaart te zetten in de lokale omgeving moedig ik ten zeerste aan!

Ik wil daarom via deze weg Cees Lagendijk en de complete staf van Discovery Diving uit Dordrecht van harte feliciteren met het behaalde resultaat.

Klik hier voor meer informatie over Discovey Diving

woensdag 6 juni 2012

ScubaPro Days 2012, Bosmolenplas - Heel (NL)

Een korte impressie van de ScubaPro Days 2012. Een weekend van uitersten. Zaterdag zonnig en warm en zondag koud en nat. Als geheel zijn deze dagen goed ontvangen. Ik wil de deelnemers aan de PADI workshops nogmaals bedanken voor hun deelname en enthousiasme!


maandag 4 juni 2012

Puces Nautique, Brussel (B)

Dank aan alle deelnemers aan de Puces Nautique in Brussel. Ondanks de regen waren zij er en maakten er een feest van! De sfeer was positief en de koffie, hotdogs en drankjes stonden klaar om de bezoekers te ontvangen. Eén grote reklameboodschap voor onze sport!


vrijdag 1 juni 2012

Een druk weekend staat voor de deur!

Dit weekend vindt op de Bosmolerplas bij Panheel de ScubaPro Days 2012 plaats. Zoals gewoonlijk zal PADI daarbij ook aanwezig zijn en zal ondergetekende morgen meerdere workshops gaan geven, die voor iedereen toegankelijk zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De workshops zijn bedoeld om bestaande duik en lesvaardigheden te verbeteren en/of op te frissen.

De basis van deze workshops ligt in mijn ervaring als Instructor Examiner en zal gaan over gebieden, waar ik in de loop der jaren tijdens de IEs regelmatig problemen heb zien ontstaan.

Of je nu een Open Water Diver bent of een PADI Pro maakt tijdens deze workshops niet uit. Want als beginner krijg je een kijkje in de keuken van de PADI Pros en kun je deze informatie als opstap naar je eigen carrïere gebruiken en ben je al een PADI Pro, dan is deze informatie extra bagage, die je verder helpt bij het uitvoeren van je taken.

De uitvoering straks in de praktijk van deze workshops is sterk afhankelijk van het aantal deelnemers, maar het is mijn bedoeling om iedereen mee het water in te nemen. Van kijken alleen kun je namelijk ook leren en de nadruk ligt vooral op het plezier binnen onze sport!

De workshops zijn:

11.00 am - Rescue workshop (doelgroep: Rescue Divers en hoger, maar OWD en ADV zijn welkom om mee te kijken, cq slachtoffer te spelen)

14.00 pm - Effectief gebruik van de assistent (doelgroep: OWSIs en hoger - maar vanaf OWD zijn welkom om leerling te spelen en mee te kijken)

16.00 pm - De 5 punts afdaling - organisatie en uitvoering (doelgroep: OWSIs en hoger - maar vanaf OWD zijn welkom om leerling te spelen en mee te kijken)

Kom morgen naar de Bosmolerplas en spring met mij in het water! 


                                                                     ~~~~~~~~


Op zondag 3 juni vindt de "Puces Nautiques" plaats in de stad Brussel. In de wijk Chatelain-Bailly is een nautische rommelmarkt met een ruime keuze aan tweedehands sportartikelen en nautische apparatuur.

Deze rommelmarkt is uniek in zijn soort en veel van onze PADI Retail & Resort Association leden uit Vlaanderen zullen gezamenlijk het centrale plein "Place du Chatelain" (in NL : Kasteleinsplein) in hun bezit nemen.

De markt start om 08.00 am en zal tot ongeveer 15.00 pm duren.

De deelnemende partners aan het project van Jean Marc Claes (Time To Dive) zijn momenteel:

Bubble & Dive, COWA diving, Time To Dive Leuven, Time To Dive Hasselt, Sportduiker, AquaTOP, Neree diving, Globe Marine, Brussels Diving Club. Nog te bevestigen: Blue Attitude, DSM, Diving World, Javaro, Poseidon dive shop.

Er zal van alles te doen zijn op dit centrale plein, want naast de rommelmarkt zal er ook live muziek, eten en drink tentjes aanwezig zijn.

Echt iets om in je agenda te noteren en wie weet kom ik jullie daar tegen!